Hoitajan tilitys: "48 tunnin työvuoro imee mehut – ette arvaa, mitä kaikkea näemme"

Hoitajan tilitys: "48 tunnin työvuoro imee mehut – ette arvaa, mitä kaikkea näemme"

”Minulla on asiat paljon paremmin, kuin monella sh-kollegalla. Aidosti hyvä työpaikka ja keskivertoa parempi palkkaus." Mutta mikä on totuuden toinen puoli?Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (40)

Mitä ihmeen 48 tunnin työvuoroja sairaanhoitajille teetetään ?

Eikö nyt juokolauta osta tehdä työvuorolistoja kuten muillakin työpaikoilla. Esim. teollisuudessa jatkuvaa ohjausta ja valvontaa vaativissa prosesseissa tehdään 3-vuorotyötä, jolloin työvuoron pituus on 8 tuntia ja sen jälkeen on vähintään 16 tuntia vapaata. Yksinkertaista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Onhan tämä ammatinvalintakysymys, mutta sille ei minkään mahda että rakastaa tätä työtä kaikesta kurasta huolimatta. Kutsumusammatti, ei tälle mitää mahda <3

Pikkuisen liioittelun makua. Ensinnäkin laki sallii poikkeusluvalla 24 tunnin työvuoron, mutta siitä saa olla aktiivista työskentelyä vain 12 tuntia tai lupa peruutetaan ja sitä valvotaan tarkasti. Ja suurimmalle osalle ensihoidossa työskentelevälle ei tule ikinä lapsen elvytystä tai kuolemaa vastaan uransa aikana, ne on todella harvinaisia asioita. Ensihoidossa suurin työ on kuskata potilaita paikasta a paikkaan b, kun he eivät taksilla pääse. Terveisin, 15 - vuotta lanssarina. 

ei se kovin vaikeaa taida olla tehdä pitkää työvuoroa. jos on oma työ ja sen lisäksi on keikkafirman listoilla. aika helpolta näyttää tehdä neljä vuoroa putkeen.....sen laillisuutta vaan ollaan työkaverin kanssa ihmetelty. eikö todellakaan ketään tällainen kiinnosta? itselleni riittää se yksi työvuoro kerrallaan

Paloasemilla jossa on ensihoito yksikön työvuoro lista on se 48 tuntia! Usko tai älä.. voi voi vähän tiedätte.. näin se vaan menee.. 

Vierailija

klo. 21:33

Ehkä tuo kahuskenaario oli laadittu jotakin elokuvaa varten jossa tapahtuu kerralla kaikki mahdollinen. 

Tai oli tiivistelmä mitä kaikkea yleensä voi yhdelle ihmiselle elämässä työuran aikana tapahtua, liioiteltuna.

Oisikohan ollut tarpeen tutustua valitsemaansa ammattiinsa hiukkasen tarkemmin.  Vai pakottiko joku kenties opiskelemaan  hoituriksi. Pitäneekö se vanha sanonta että on myöhäistä rypistellä kun on ..... housuissa paikkansa.

Juuli

Tuossa artikkelissa on kaikki rankat puolet kuvailtuina, elämään ja ihmisiin liittyy kaikkea tuota ja ensihoitajat ovat nimensä mukaan usein ensimmäiset paikalla. Kuitenkin eivät kaikki kauheudet tule kerralla vastaan eikä saman vuoron aikana. Tiedän, että kaksoisvuoroja voi olla, mutta etenkin pienemmillä paikkakunnilla ehtii hälytysten välillä nukkumaankin.

Hoitotyö on ennenkaikkea oma valinta ja koulutukseen päästäkseen joutuu soveltuvuuskokeet ja testit käymään läpi. Ymmärtääkseni pitää olla todellista halua ja kiinnostusta työhön, joten ihan yllätyksenä ei pitäisi tulla vastaan työn vaativuus ja rankkuus.

En nyt ihan ymmärrä miksi nyt on noin paljon pinnalla hoitajien tilitykset ja valitukset, on kieltämättä vaikea suhtautua ahdistumatta, kun ei ole itse saanut koulutusta että ymmärtäisi tarpeeksi laajasti. Toisaalta pitääkö tavallisen tallaajan ymmärtää kaikki mitä eteen laitetaan ? Mitä tässä odotetaan lukijoilta ?

Jos nämä katastrofaaliset artikkelit tulevat jostain Iltasanomien sivuilta tänne, niin en todellakaan tykkää että ET:n puolelle tungetaan kaikki samat yliampuvat jutut. Täällä on eri lukijakuntaa ja eri ikäluokkaa, aiheissa olisi hyvä huomioida se. 

48h vuoro on yhtä kuin yöt varallaoloa, eli aikaa on myös nukkua.. Ei missään teetetä 48h aktiivia, olipa taas sensaatiohakuinen otsikko, huoh. Tällä sahataan oksaa itsensä alta, ammatinvalintakysymys ensihoitajakollegani :)

Jos minä ammattiautoilijana tekisin 48tunnin työvuoron niin kortti menisi hyllylle saman sileän tien jos siitä kiinni joutuisin ellen sitä ennen olisi jos satutttanut jotain muuta ihmistä liikenteessä, siis miksi tälläinen sallitaan!!

Onko työ niin tärkeä asia että turvallisuudesta pitää tinkiä ?? Onhan kysymyksessä ihmishengistä jossa tarvitaan joskus äärimäisiä reaktioita, haluaisitko sinä ottaa riskin kun tarvit apua jossa toisella ei kertakaikkiaan ehkä ole kaikki kyvyt tallessa kun sitä tarvitaan, vertaa sitten vaikka linja-auton kuljettajaa jolla voi olla 50-150 ihmisen henki vastullasi haluisitko istua kyydissä esim. 20 tunnin ajovuoron jo ajaneen kyydissä, entä jos kysymys on sairaanhoitajasta joka uupumuksesta pyörtyy jossakin tilanteessa jossa hoitaja voi olla ratkaiseva tekiä, hei ei joka tilanteelle löydy ns. backup:a, tälläiselle uhkapelille ei meillä ole varaa, raha ei saa olla resurssien puutteen kynnyskysymys, yksikin ihmishenki on rahassa mittaamattoman arvokas joten, päättäjät plus muut vähättelijät miettikää tätä nyt eikä sitten kun jotain on jo sattunut. 

Vierailija

48h vuoro on yhtä kuin yöt varallaoloa, eli aikaa on myös nukkua.. Ei missään teetetä 48h aktiivia, olipa taas sensaatiohakuinen otsikko, huoh. Tällä sahataan oksaa itsensä alta, ammatinvalintakysymys ensihoitajakollegani :)

Siis olisi pitänyt kirjoittaa "48 tunnin varallaolovuoro imee mehut".  Ja varmaan imeekin, jos ne yöt eivät olekaan rauhallisia, jolloin ei saa nukkua ollenkaan. Siinä sitten potilasturvallisuus kärsii hoitajan kärsiessä unenpuutteesta.

Silti minusta työpaikalla vietetty 48tunnin olo on fyysisesti myös raskasta koska ei kaikki pysty täysin rentoutuun ei se minusta ole lepoa vaikka lain puitteissa ehkä olisinkin, pitäis siihenkin saada muutos ! Periaatteessa saatat joutua ja joudutkin tilanteeseen jossa psyykkiset ja fyysiset rajat on menty ohi elikkä ole täysin työkykyinen, edelleen riski on suuri virheille ! 

täällä espanjassa tehdään 17h työvuoroja. ja 14 päivää yhteenmenoon.laitonta mutta kukaan ei valvo. palkka 1200€/kk netto

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat