Ahdingosta noussut Kristina Cruises jatkaa risteilyjen järjestäjänä

Maisema Rein-joella Saksassa.

30-vuotiaan kotkalaisen perheyrityksen valttina on aina ollut suomalaisuus. Nyt Kristina Cruises -yhtiön perinne jatkuu risteilylomilla maailman merillä ja jokimaisemissa.Lue koko juttu

Ahdingosta noussut Kristina Cruises jatkaa risteilyjen järjestäjänä

Kommentit (18)

Tälle minä peukutan. Moni kaipaa tällaista matkustusmuotoa ja tuohan se muutaman suomalaisen työpaikankin. Kristina Cruisesin matkat olivat aina  korkeatasoisia ja hyvin organisoituja, en yhtään epäile etteikö yhtiön tarjoamat risteilyt ole sitä jatkossakin.

On myönnettävä että  haikeutta ja ikävää  tunnen Reginan ja  Katariinan  johdosta.  Etenkin tuo "vanha rouva"  oli mahtava reissukaveri.   Mutta  elämä  kolhii,  on muututtava tilanteiden mukaan.

Nyt tarjontaa on enempi, useanmalla suunnalla  erilaisilla aluksilla.  Kun hommaa hoitaa tuttu, kouliintunut ryhmä  niin  risteilylle on kiva kipaista.  Matka on aina ikimuistoinen retki,  muiltakin osilta  voi todeta että irti arjesta.  Mitäpä sitä lomalta muuta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ennenvanhaan

Partasella oli aikoinaan Sapokassa sataman hienoin ja suurin Ahti VIII alus joka Kotkan ja Vehkalahden saariston lisäksi ajoi myös Viipuriin 1980-luvulla.

Sittemmin Ahti katosi jonnekin vuosiksi kunnes se palasi Vire-nimisenä ajamaan vuoroliikennettä Sapokka-Kaunissaari. Uusi omistaja oli rakentanut sen kansi ja hytti-systeemit uusiksi, mikä toi lisää käytännöllisyyttä, mutta tuhosi täysin aluksen alkuperäisen tyylikkyyden.

Nykyään Alus ajaa Helsingin Kauppatorin ja Korkeasaaren reittiä, mikä on menetys Kotkalle mutta hyvää Helsingille.

Vierailija

Kristina Cruises menestyi aikansa ihan hyvin, mutta aika ajoi varustamon ohi. Rehellisyyden nimissä, eivät ihmiset enää lähde sellaisilla vanhoilla purkeilla matkustelemaan mitä Partasen firmalla oli. Ei millään pahalla, mutta nykyään on tarjolla uutta ja modernia luksusta ihan kohtuu hintaan, niin ei siinä kilpailussa pärjää pelkällä kotkalaisella yrittäjähengellä ja kotimaisuusvaltilla.

Reginan aikana laiva oli aina täynnä ja laivassa oli sitä vanhaa nostalgiaa ja tunnelmaa mikä  ihmisiä miellytti.. Katarinassa ei charmia enää ollut, laiva oli nykyaikaisempi.

Napolin satamassa seisoi vierekkäin Regina ja amerikkalainen luxusristeilijä, oikea jätti minkä rinnalla Regina näytti kirpulta. Kuitenkin hyvin moni amerikkalainen katsoi kaihoten Reginaa ja totesi että tuolla olisi elämys purjehtia.

Onko kukaan ollut näillä uusilla Kristina Cruisesin jokiristeilyillä?

Vierailija

No joo, onhan siinä vanhassa Volkkarin kuplassakin jotain herkkää ja nostalgista kun sellanen maantiellä vastaan tulee. Muistuu mieleen lapsuus kun sen takapenkillä siskon kanssa matkustettiin mummolaan ja kesälomamatkoille ympäri ämpäri Suomea. Mutta jos nyt pitäisi vaihtaa oma uusi ja mukava auto moiseen kotteroon, niin ei kiitos. On ihan jees kun on ohjaustehostin, lämmitys, ilmastointi, sähkötoimiset ikkunat, peilit ja kattoluukku, pieni polttoaineenkulutus, huippuluokan suorituskyky, navigaattori, hyvät ajo-ominaisuudet ja turvallinen kori ympärillä.

Sama noissa pidemmän matkan risteilijöissä, kyllä niissä paremmissa ja laadukkaammissa itse mieluummin matkustaa ja katselee sitten laiturilta niitä vanhoja laivoja.

Vierailija

Pankki kaatoi  risteilyt ,  tilauslista oli täynnä  kuusikuukautta  edeenpäin.

Nyt on useampi  loistoristeilijä  tuhoutunut tai joutunut   mittavaan haaveriin.

Oikeistohallinto   ei tykännyt että rahvas  juhlii.  Joten risteilyt pois.   Maamme  maineelle  olisi ollut  hyvä lisä näkyä maailmalla.   Eräät tyhmät kehukehukamppanjat   ei pysty samaan.

Vierailija

Uudet uljaat  rahastusalukset ei kaikkia  kiinnosta.  Reginalla oli   jopa 6 kk aiemmin loppuunmyytyjä  risteilyjä   Hyvin täyttyi myös  tututkin kohteet.  Harvoin ilmoitettiin että pari  vielä mahtuisi.

Vierailija

Olen tuota  risteilytouhua  aikoinaan  pohtinut.   Eli   alkutaipaleelta  kun varustamo   siirtyi välimeren  suuntaan.    Laiva ja sen ohjaukset   erikseen mutta   pelkästään   viikko ja  7 valtiota   retkineen   vaatii  kielitaitoa,   kaupallista osaamista   ja matkustajien   mieltymyksien hallintaa.   

Helppoa ei muonituspuolellakaan.   On aika mittava  annos mitä yli 200  ihmistä  piilottaa  vyötärölle.  Kun tarjoilu toistuu   ja on osin ympäripäiväistä   niin ei siinä turha henkilö pärjää.

Ei noita tule lomalla pohdittua  miten paljon taustaryhmä  asiaan uhraa.   

Kiitokset   useista  miellyttävistä   risteilyistä.

Vierailija

No onhan salaliittoteoria, pankin ja oikeistohallituksen yhteisjuoni rahvaan päänmenoksi. HUH HUH. Kyllä se vaan on niin että jos firmassa on asiat hoidettu ja tilauksia sataa, niin toiminta jatkuu.

Aikaansa kutakin, niin se vain menee. Nyt jokainen jolla on varaa, hankkii laatua ja luksusta. Miks ihmeessä kukaan matkustaisi vanhanaikaisissa, tiloiltaan ahtaissa  laivoissa kun on vaihtoehtoja.

Toki se on makuasia, joku nauttii karusta vaatimattomuudesta ja se on ihan ok, mutta yhä useampi suomalainen elää mielellään nykyaikaa eikä ruikuta menneisyyteen.

Vierailija

"ruikuta menneisyyteen."   no tohon kirjoitukseen kykenee ainoastaan  ylläpito.  

Museot ja ikivanhat  rakennukset vetää  turisteja.  Nuo kerrostalon kokoiset risteilyalukset  on kammottavia laatikoita.   On terästä,  lasia,  nahkaa, jalopuuta,  kylmänkalseeta   katsottavaa.

Arabivaltioissa  on  isolla  rahalla  pykättyjä   rakennelmia,  mutta  ei siellä   ihmiset käy niitä halaamassa.

Vierailija

Partasen olisi kannattanut pitää ne Sapokan alukset Ahti VIII ja Ahti VI liikenteessä suurempien matkustaja-alusten rinnalla. Nykyään kasi on Vire ja ajaa Helsingissä Korkeasaaren liikennettä ja kutonen kulkee nimellä Airisto Sun Raumalla.

Molemmat olisi kannattanut pitää hyvässä ja siistissä kunnossa ja päivittää nykyvaatimusten mukaisiksi, niin niillä olisi ollut matkustajia Kotkan rannikkoliikenteessä paljon keväästä syksyyn.

Vierailija

Hakkeri kiusaa konettani. Hakkeri kiusaa myös sivustoa asiattomilla  poistoilla.   

Tunteeko kukaan Elimäen nimismiespiirin  viimeistä  nimismiestä  ?   Itse löysin kirkonmiehen joka hirtti itsensä.

Toinen tutkittava alue on Vehkalahti.   Pitäjien historiateokseen lisää aihetta.

Vierailija

Varustamo oli  loppuunmyynyt    Moskova-Pietari  risteilyn.   Kirjoitin asiasta   positiivisen   pikku-uutisen.

Ylläpito poisti.

...

Taisipa olla KC aikaansa edellä! Nyt risteilyjä tekee monet eri varustamot ja monet eri matkanjärjestäjät joka puolelle maailmaa, Suomestakin, mutta...

Uudenlaiset KC -risteilyt ovat taattua tuttua laatua, mutta valitettavasti jokin puuttuu.  Hintatasokin alkaa jo olla melkoinen, eikä enää niin helposti saavutettavissa kuin aiemmin.

Tiedän, ettei pitäisi jumittua vanhaan, hyvää menneeseen aikaan, mutta kun ei voi olla muistelematta kaiholla, ennen kaikkea Reginan aikoja.  Yksinkertaisuus ja vaatimattomuus ovat enemmän mieleeni kuin parmeus ja all inclusive. Kiitos KC!

Vierailija

... kirjoitti:
Taisipa olla KC aikaansa edellä! Nyt risteilyjä tekee monet eri varustamot ja monet eri matkanjärjestäjät joka puolelle maailmaa, Suomestakin, mutta...

Uudenlaiset KC -risteilyt ovat taattua tuttua laatua, mutta valitettavasti jokin puuttuu.  Hintatasokin alkaa jo olla melkoinen, eikä enää niin helposti saavutettavissa kuin aiemmin.

Tiedän, ettei pitäisi jumittua vanhaan, hyvää menneeseen aikaan, mutta kun ei voi olla muistelematta kaiholla, ennen kaikkea Reginan aikoja.  Yksinkertaisuus ja vaatimattomuus ovat enemmän mieleeni kuin parmeus ja all inclusive. Kiitos KC!

Tuo oli kauniisti ilmaistu.  Olet  todellinen tunteiden tulkki.

Vierailija

Toki  jotain hyvää  tässä aiheessa.  Regina  mielessä vähän haikeuttaa mutta  nyt valikoima on laajempi  näiden jokilaivojen suhteen.  Kiva paatin kannella kurkistella  vanhoja sivistysmaita ja heidän  omaperäistä  rakennustyyliään.  Luulin ettei ole Niilin risteilyn voittanutta, erehdyin  kenties.   Kyllä näihin eurooppalaisiin jokien varsiin  on aika tavalla  rakennettu.  Pienet   maissa käynnit  antaa  lisäväriä  kuvioihin.

Nyt työkuviot on vapaammat  niin olen heittänyt tarjouskyselyjä  varustamolle.  Laukku pakattuna,  passi sivutaskussa  ja   tunnissa  lentokentälle.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat