Kommentit (9)

Vierailija

No nyt voi sitten juoda ne kaksi keskiolutta saunan jälkeen pelkäämättä suuria terveydellisiä vaurioita! Olen mieltynyt suomalaisen lager-oluen makuun. Juon sitä kuitenkin kohtuudella. Parasta juuri saunan jälkeen maalla kesällä kun istuu ulkona ja samalla ihailee kaunista Suomen luontoa. Sanoinkuvaamaton nautinto!

Vierailija

Minä taas istun ulkosalla höyryävän kahvikupillisen äärellä ja nautin aromista sekä mausta ynnä virkistävästä vaikutuksesta.

Oliko se juuri eilen, kun luin että pienikin päiväannos alkoholia lisää kuolemanriskiä. Alkoholi muuttuu juodessa karsinogeeniksi. Kahvia taas on viime aikoina kehuttu terveelliseksi, teetä samoin.

Mutta alkoholiton olut taitaa olla vaaratonta, ja sillä on samat hyvät vaikutukset kuin tuossa yllä on lueteltu - vai mitä? Emmehän me pöhnää tavoittele, vaan terveellistä nautintoa.

Vierailija

Onko sen oluen pakko olla alkoholipitoista, eikö alkoholiton aja saman asian ja todennäköisesti ilman niitä seuraamuksia joita alkoholi tuo.

lahdenpoika
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Mielenkiintoista, aina silloin tällöin putkahtaa esiin erilaisia tutkimuksia erilaisista ruoka- tai juoma-aineista, jotka ovat joko terveellisiä tai vahingollisia. Varmaan joskus on jonkun tutkimuksen mukaan lähdevesikin vaarallista. Eiköhän näihin kaikkiin asioihin päde se, että kaikkia kohtuudella mieltymysten mukaan.

Vierailija

Oluen terveyhyödyt ovat enimmäkseen sen sisältämästä alkoholista johtuvia. Myös sen terveyshaitat ovat alkoholista johtuvia. Alkoholin suhteen terveysvaikutukset noudattavat J-käyrää jossa hyödyt (kuolleisuus, syövät, yms...) saavutetaan maltillisella nauttimisella ja haitat tulevat runsaalla käytöllä. Parhaimmillaan hyödyt ovat joitakin kymmeniä prosentteja (pienempi riski) ja haitat ovat pahimmillaan moninkertaiset. Tästä J-käyrästä on vankka näyttö ja vahva konseus, tutkimuksia satoja ja puolen vuosisadan ajalta. THL:llä on tästä(kin) täysin vastakkainen näkemys joka perustuu heidän omiin malleihinsa. Kumpaan luotat ennemmän, THL omaan yksittäiseen malliin vai koko muuhun tiedemaailmaan? Varsinkin kun THL on ollut näissä kiistanalaisissa ja radikaaleissaan näkemyksissään useammin pielessä kuin oikeassa (rasvasota, kolesteroli, jne...). Käytännössä tuo 1-2 alkoholiannosta päivässä on hyvä nyrkkisääntö mutta pelkästään terveyshyötyjen takia en näe tärkeäksi aloittaa oluen tai viinin juomista. Tai varsinkaan jos alkoholin käyttö aiheuttaa omalla kohdalla ongelmia.

Vierailija

Kun en tykkää oluesta/kaljasta niin juo sitä sitten vaikka kuinka terveellistä olisi .No tietty on sydämessä häikkää ja pientä vikaa verisuonistossakin,varmaan sitte ois pitäny sitä olutta lipittää,ennaltaehkäisyyn! Mutta jos sitte olisi vaikka suusyöpä tai paksunsuolensyöpä,niin kumpi pahempi?

Vierailija

Alkoholi nimenomaan tuo niitä terveysvaikutuksia jos ajatellaan kolesterolia, alkoholi nimenomaan alentaa sitä ja lisää hdl kolesterolia, ja myös b vitamiinit

Mietimpä vaan

Entäpä vaikuttaako maksa-arvoihin alkoholiton olut esim. lidlin finkbräu purkissa lukee tosin alkoholia <0.5til-%

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat