Työläinen saanee 10-20€ kuukaudessa palkanlisää. Me eläkeläiset saimme 0,39 % lisää, siinä 3-5 euroa kuussa. Nyt EKn Häkämies itkee, että työläisten palkkoja pitää alentaa ja eläkkeitä leikata, muuten       Suomi uppoaa vielä pahemmin suohon.

Samaan aikaan raharikkaiden etuisuuksia esitetään nostettavaksi 20 prosenttia.

"Palkkiokohun saattelemana Fortumista vuonna 2009 lähtenyt Mikael Lilius on yksi hyötyjistä, kun valtion osittain omistamat yhtiöt hilaavat ylimmän johtonsa palkkioita ylöspäin.

Liliukselle puuhataan 10 000 euron korotusta Metsossa, josta valtio omistaa lähes 12 prosenttia. Korotuksen myötä Liliuksen vuosipalkkio Metson hallituksen puheenjohtajana kohoaisi 110 000 euroon.

Liliukselle palkankorotusta esitti nimitystoimikunta, jossa Lilius toimi asiantuntijajäsenenä - Lilius tosin ei osallistunut palkkiotaan koskevaan keskusteluun. Korotusesityksestä kertoi ensimmäisenä Arvopaperi.

Korotusta järjestellään myös Markku Pohjolalle, joka johtaa valtion 10,3-prosenttisesti omistaman Tiedon hallitusta. Jos esitys menee läpi, Pohjolan vuosipalkkio nousee 72 000 eurosta 83 000 euroon".

Edellinen lainaus iltapäivälehdestä.

Sama suuntaus on monessa valtionyhtiössä. Hallituksen jäsenille 10-20 prosentin korotukset palkkioihin.

Tämä ahneista ahnein, Lilius, ei mikään viskisieppo vaan rahahaukka. Jo vuonna 2006 ollessaan Fortumin toimitusjohtajana hänen palkkansa oli 11,3 miljoonaa vuosi. Nyt eläkeläisenä saa 175 000 euroa eläkettä kuukaudessa. Vaan sekään ei riitä. Pitää olla useissa yhtiöissä  hallituksessa ja vetää korkeita tuloja niistäkin.

Entisen presidenttimme Tarja Halosen eläke on 11000 euroa kuukaudessa presidentinvirasta + muut eläkkeet.                                                                           Nykyinen Presidenttimme saa palkkiota 160 000 vuodessa. Jonka hän itse alensi 126000 euroon.

Heidän palkkionsa ja eläkkeensä ymmärrän. Noiden edellämainittujen haukkojen palkat ja palkkiot menevät yli ymmärryksen.

Kommentit (13)

Kauan olen aatellut, että kuinka paljon yksi ihminen tai hänen perheensä oikeasti tarvitsee RAHAA. Jokainen meistä tulee joskus tiensä päähän eikä mitään voi mukanaan viedä. Onko siis järkeä ahnehtia lisää rahaa yli omien tarpeidensa elinaikanaan...?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Paatero vaatii: Kohutuista palkkionkorotuksista luovuttava  

Tiistai 27.1.2015 klo 13.12 (päivitetty klo 13.25)

Omistajaohjauksesta vastaava ministeri Sirpa Paatero (sd) vaatii, että Fortumin ja Neste Oilin hallituspalkkioiden korotuksista luovutaan.


Paatero muistuttaa, että tavallisilta palkansaajilta odotetaan palkkamalttia.(JOHN PALMéN) LUE MYÖS

Lukijat suuttuivat Fortumin palkkionkorotuksista: "Menkää katsomaan ruokajonoja"

Fortumin ex-johtaja Liliukselle puuhataan 10 000 euron palkkiokorotusta

Paateron mukaan korotukset eivät saa näyttäytyä kohtuuttomina, kun tavallisilta palkansaajilta odotetaan palkkamalttia.

- Nimitystoimikunnat ovat tehtävänsä mukaisesti arvioineet palkkiotasoa yhtiöiden näkökulmasta. Poliittisesti vastuullisen päätöksentekijän on kuitenkin katsottava asiaa laajemmalti. Korotuksia ei tässä tilanteessa voida pitää sopivina, Paatero toteaa.

Ministerin mukaan Suomessa kaivataan nyt yhteisen tahtotilan luomista, ja kaikkien pitää olla mukana talkoissa.

Valtion enemmistöomisteisten Neste Oilin ja Fortumin nimityskomiteat kertoivat viime viikolla aikovansa esittää tuntuvia korotuksia yhtiöiden hallitusten puheenjohtajien ja jäsenten palkkioihin. Esityksiä perusteltiin sillä, että palkkiot ovat jääneet jälkeen muiden vastaavien yritysten palkkioista.- Kokemus eriarvoisuudesta vaikeassa taloustilanteessa murentaa sen edellytyksiä, Paatero sanoo.

MIKKO VIRTA

mikko.virta@ilmedia.fi

Hyvä Paatero! Vaalit lähestyy, jotain pitää tehdä.

Vierailija

On totta, että vaalit lähestyy. Sen huomaa erityisesti kokoomuksen ja demarien ministereissä ja kansanedustajiss. Nyt pitää olla mielin kielin ja lipoa äänestäjiä. Muuten voi tulla neljän vuoden       kesäloma.

Vierailija

Tuo rikkaiden ylenpalttinen ahneus on todella törkeää. Myönnetään työläisille 10-20 korotuksia ja itselle vaaditaan kymppitonnien korotuksia.

Ja tämä kaikki tehdään pokkana kirkkain silmin, tää kuuluu meille.

Onneksi Paatero vaalihuumassaan vihelsi pelin poikki.

Jatko on meistä kiinni. Haluammeko, että sama peli jatkuu - rikkaat höykyttää köyhiä. Meidän äänestys ratkaisee pelin. Jos äänestämme oikeisto, sama peli jatkuu, sama voi olla demarienkin kanssa. Keskusta on ainakin miulle arvotus, en tiiä. Ehkä persut, en tiijä sitäkää.

Minulla on tunne että ohitan nämä vaalit....kyllästyttää kerta toisensa jälkeen tyhjät lupaukset.

Omia etujaan vaan kansanedustajat ajavat.Eivät ole leipäjonossa eivätkä ymmärrä tavallista tavallista kansalaista.

Vierailija klo 9.54

Älä anna luovutusvoittoa hyväosaisille saati ankkalammikossa polskuttelijoille. He eivät ole jättäneet äänestämättä eivätkä tee sitä nytkään.  Äänestäminen on ainoa varteenotettava vaikuttamisen keino, vaikka kliseeltä vaikuttaakin. Ei meistä enää parrikaadeillekaan ole... Eiköhän meitä "tavallisia" ole enemmän suhteessa hyväosaisiin. Mitä tapahtuisi, jos kaikki tavalliset tallaajat äänestäisivät sitä puoluetta jonka aatemaailman omimmakseen kokee. Eikä tällä kertaa lähde mukaan "työläisen puolue" -hömppään.

Saa nähdä millaista pajunköyttä tarjoillaan tänä vuonna. Elämme mielenkiintoisia aikoja. Monella tapaa.

Vierailija

"Saatanan tunarit" - ettäs kehtaatte
29.1.2015 07:34 Tuomo Hirvi 

ilmoita asiaton viesti

Kansanedustaja Eero Lehden "oksennuksesta" ja EK:n "illallisten" ylimielisen pääministerin kertoma anti sai minut enemmän kuin surulliseksi. Keitä nämä perinjuurin ahneet ja ylimieliset "herrat" ovat, mistä maailmasta ja maasta...

Tämä maa on saatettu ihan omilla päätöksillä täydelliseen "kuoppaan" nimenomaan kelvottoman johtamisen ansiosta. Ja samat naamat häärivät näitä päätöksiä tekemässä ja johtamassa, ja vielä kehtaavat väittää itseään älyköiksi ja johtajiksi joista pitää pitää kiinni. He tämän sopan ovat keittäneet.

Minä kysyn, kuka sen tuloksen oikeasti yrityksessä tekee. Toimivat kädet, jalat ja järkevä pää. Käsillä ja jaloilla ei ole tekemistä jos pää puuttuu. Juha Sipilä totesi sen ääneen, minkä jokainen vähänkin asiaa seurannut on nähnyt jo kauan, eli johtajuus on Suomessa surkealla tasolla - rikki, kuten Sipilä sen ilmaisi. Näitä "nallepellejä", "vapaapalokuntalaisia" täällä riittää, jotka toisilleen jakavat hyvää. Kun ei ole strategiaa, visiota, vaan sammutetaan tulipaloja, niin koskaan ei tule mitään, ei minkäänlaista tulosta.

Kataisen-Stubbin hallitus mm luetteli tukun tavoitteita, mutta kun ei ole tehnyt päätöksiä, niin eipä ole jälki kehuttavaa. Miksi ei ole tehnyt päätöksiä, no siksi kun ei ole visiota sen enempää kuin mitä naapurilta olemassa olevasta kuulee, ja lehdistä lukee. Oletteko kuulleet mitään muuta selitystä millekään, kuin että globaali meidät on tähän ajanut, eläkeläisiä on liikaa, ja työntekijöillä liian korkeat palkat. Ratkaisuna heillä on, että säästetään leikkaamalla etuja ja palveluja, se on sitä ynnä- ja vähennyslaskua. Jos johtaja ei yhtälöä muulla tavalla kykene ratkaisemaan niin jo on pelle.
Kun ikärakenne on ongelma, niin pitää ratkoa ongelma tästä ikarakenteesta lähtien palvelurakennetta muuttamalla. Mitä se tarkoittaa niin ei ainakaan leikkauksia, vaan auttavia käsiä lisää ja rahoitus sitä myöten. Kun työttömyys on ongelma niin pitää ratkoa työttömyyden ongelmaa, eikä kurjistaa työttömän arkea. Yksinkertaista.
Mistä töitä niin katsokaa vaikka Äänekosken jättihanketta biotalouden osalta, katsokaa Sieviin samantyyppistä hanketta. Edistäkää niitä älkääkä estäkö, tehkää kaikkenne työpaikkojen eteen. Elinvoimainen maaseutu luo työtä. Katsokaa sinne, ei kaikkien tarvitse osata lypsää, vaan antakaa mahdollisuus innovaatioille älkääkä tehkö maasta susi, karhu ja nälkämaa reservaattia.

Herranjestas, että tämä päättävä porukka on meillä kelvotonta tällä hetkellä. Ei uskalleta tehdä mitään, eikä katsoa peiliin vaan selitellään ja selitellään. Tuloveroale ei ole missään nimessä kannustin millekään, vaan selkeä tapa ajaa palvelut alas ikääntyvässä yhteiskunnassa. En ole hullumpaa esitystä taikka ajattelua nähnyt enkä kuullut, kuin että pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta paranee ja kehittyy veroja alentamalla, nimenomaan tuloveroja. Sen sijaan tasaveroja nämä herrat ovat korotelleet mennen tullen.
Mikähän tässä yhtälössä oikeasti on pielessä - miettikääpä. Siis prosenttilaskua isommasta luvusta versus pienemmästä luvusta, ja toisaalla lisätään ynnälaskulla vaikka sähköön jotakin, taikka ruokaan taikka polttoaineeseen, energiaan.

Tätä kutsutaan riistokapitalismiksi ja köyhän kyykyttämiseksi. Miettikää tätä yhtälöä ihan oikeasti noin niinkun yhteiskuntapoliittisesti.

Sitten meillä on asiantuntijoiden joukko, joka käy toistelemassa itsestäänselvyyksiä. Eilen katselin aamutv:tä, kun Risto EJ Penttilä selitti suurinpiirtein, että "se saattaa olla lintu mikä siipiä räpyttämällä lentää".
Mikä tämän maan on ajanut suohon niin ahneus ja eriarvoistava politiikka, jota on toteutettu köyhimmän, ahkeran pienipalkkaisen työtä tekevän kansan, ylivoimaisen enemmistön, kustannuksella. Mitä se on ollut käytännössä, niin byrokratian lisäämistä sinne, missä hoidetaan seurauksia mutta ei syitä. Tulipaloja sammuttamalla ei luoda mitään, sitä nämä johtajat tällä hetkellä tekevät, hoitavat itsestäänselvyyksiä, kun eivät muuhun kykene. Ja tätä joukkoa suojellaan ja hyysätään. Sanotaan se ääneen, häipykää ja tehkää tilaa "kansankapitalismille", suomalaisuudelle ja vastuulliselle välittämiselle isänmaasta ja sen kansalaisista.

Visionäärejä ja "paasikivi-kekkosen" todellisuutta tunnistavia en ole nähnyt aikoihin. Juha Sipilä ja Sauli Niinistö ovat mielestäni antaneet viittoja muille ja merkkejä tästä tulevaisuuden visiosta, mutta Sauli Niinistönkään vinkit eivät ole johtaneet mihinkään. Voi olla, että hänen on ihan kädestä pitäin näitä "tunareita" käytävä opettamassa.

"Saatanan tunarit" puhe olisi nyt "poikaa".

Vierailija

Minulla on tunne että ohitan nämä vaalit....kyllästyttää kerta toisensa jälkeen tyhjät lupaukset.

Omia etujaan vaan kansanedustajat ajavat.Eivät ole leipäjonossa eivätkä ymmärrä tavallista tavallista kansalaista.

Juuri nyt on tärkeää äänestää muita kuin näitä suohon ajaneita. Tilanne vain pahenee, jos nykyiseen menoon kyllästyneet jättävät äänestämättä, kun ne tämän menon kannattajat eivät jätä.

Vihreät kohtuuttomilla päästörajoituksillaan ovat lopettaneet kaiken kotimaan tuotannon ja sehän on sopinut kokkareille ja rkp:lle, kun ovat saaneet syyn siirtää firmansa ja työpaikat siinä ohessa halpamaihin.

Maahanmuuttopolitiikkaakin on pakko muuttaa, koska yhteiskuntamme ei kestä nykyistä. Eikä ole kestänyt. Nykyisten työttömien lukumäärä riittää kyllä työvoimaksi. Ja jos lisätyövoimaa tarvitaan, heidän etunsa on tarkkaan mietittävä.

”Asiantuntijat” puhuvat, mitä heiltä tilataan.

Herätkää ja äänestäkää! Mutta ei noita kolmea edellämainittua!

Hyviä pointteja kirjoituksissanne. Ketä sitten pitää äänestää, koska eihän siellä kukaan ole parempi toistaan, kun puhutaan eduskunnassa olevista puolueista. Syytätte tekemättömistä päätöksistä, eihän Soinikaan uskaltanut ottaa vastuuta hallituksessa vaikka viime vaaleissa oli saanut rökälevoiton.  Mistä mukamas löytyy parempia päättäjiä, kansa saa aina sellaiset päättäjät kuin mitä se itse on. Se politiikka mitä Kekkonen harjoitti ei enää johda mihinkään, koska ihmiset ovat tietoisia oikeuksistaan ja vaativat kovaan ääneen niitä,eivätkä ajattele onko missään sitä rahaa, jota niihin oikeuksiin tarvitaan. Toisaalta rahaa on, löytyyhän sitä kaiken maailman hallituspaikkapalkkioihin, jopa valtionfirmojen . Löytyy turhiin atk-ohjelmiin terveydenhoidon puolella, jotka ohjelmat ovat olleet susia heti alussa, kun tilaajan puolella ei ole ymmärretty mitä tilataan.

Kehen uppoaa väitteet, ettei Suomi tule toimeen ilman maahanmuuttajia? Näinhän sanottiin juuri radiossa. Tämä on vain työnantajien propagandaa, kun haluavat ilmaista työvoimaa.

Työ kuin työ kelpaa ihan suomalaisillekin, jos työstä saadulla palkalla elää. Nyt työvoima saadaan maista, joissa muutamalla eurolla saa elantonsa. Kun lisäksi tulee Suomen tarjoamat kohtuuttoman suuret sosiaaliset edut, heidän kannattaa tulla vaikka ilmaiseksi. Tämä tosin ei koko yhteiskunnan kannalta ole mikään kestävä ratkaisu, vaikka firmat hyvin voivatkin. Saavatpahan pomot kahmittua taskut täyteen kahisevaa, viis muista.

Tuolle yhdelle Soinin morkkaajalle muistutan, että hallitukseen pääsyn esteenä oli Kreikan tuki, ei suinkaan haluttomuus kantaa vastuuta. Eli kokoomus ei halunnut persuja hallitukseen laittamalla ehdon, jota puolue ei millään voinut hyväksyä. Syytä kokoomusta ja Kataista äläkä Soinia.

Äänestäjienkin olisi syytä tuntea vastuunsa eikä mennä äänestämään "kauneinta ja rohkeinta".

Vierailija

Eläkeläiset osallistuneet maan elvytystalkoisiin melkoisilla summilla
30.1.2015 19:40 veikko kärkkäinen 
Eduskuntavaalit
 
Eläke
 
Taitettu indeksi
 2 kommenttia 

ilmoita asiaton viesti

Eräs tuttavani on yksi niistä onnekkaista, jotka ovat nähneet paljon ja eläneet vanhaksi. Vai onko hän lopulta niinkään onnekas? Jäädessään eläkkeelle vuonna vuonna 1996, hän tunsi loppuelämänsä taloudellisesti turvatuksi. 60 % palkasta maksettaisiin hänelle joka kuukausi hänen ja valtion tekemän eläkesopimuksen mukaisesti. Hänestä oli tullut suomalaista keskitasoa olevan eläkkeen saaja.

Tuosta ajasta on nyt kulunut 20 vuotta ja eläke napsahtaa pankkitilille niin kuin alussakin. Jotakin on kuitenkin eläkkeessä tapahtunut. Valtio on rikkonut yksipuolisesti eläkesopimusta Paavo Lipposen hallituksen toimesta. Ensin väliaikaisesti jotta eläkeläisetkin osallistuisivat maan talouden parantamiseen, sittemmin pysyvästi. Asiassa ei auttanut vaikka eduskunnan oikeusasiamies totesi toimenpiteen perustuslain vastaiseksi.

Kysymys oli silloin ns. taitetun indeksin käyttöön otosta eläkkeitten indeksikorotusten laskemisessa vuosittain. Aiemmin oli sovittu käytettäväksi puoliväli-indeksiä, jossa  ansiotasoindeksi vaikutti 50% ja kuluttajahintaindeksi saman 50%. Nyt päätettiin ansiotasoindeksin vaikuttavan vain 20% ja kuluttajahintaindeksin 80 %.

Eläkkeissä alkoi välittömästi näkyä uuden indeksin vaikutus. Eläkkeet jäivät jälkeen palkkakehityksestä ja niitten ostoarvo alkoi laskea vuosittain. Onnekas tuttavani on laskumiehenä tehnyt tarkkaa työtä ja laskenut häviämänsä eläketulon määrän 20 eläkevuotensa ajalta. Laskujen mukaan hän on ottanut osaa valtakunnan taloustalkoisiin yhteensä 43 231,30 euron summalla.

Niin kuin jo aiemmin tuli mainittua, laskelman pohjana oleva eläke on suomalaista keskitasoa. Kertymä ei ole kaikille vertailukelpoinen, koska työpalkkojen kehitys vaihtelee vähän aloittain . Suuntaa se kuitenkin antaa hyvin.

Vuoden 2011 eduskuntavaalien yksi teema oli juuri taitettu indeksi. Jo silloin eläkeläiset kokivat joutuneensa kärsijöiksi ilman omaa syytään. En ollenkaan hämmästy, jos sama teema ryöpsähtää esiin myös seuraavien vaalien alla. Tämän vuoden alusta eläkkeitä pienennettiin 1 % verran ja ainakin Antti Rinteen, sdp. suulla lisää on luvassa.

Jokaisen eläkeläisen asia on nyt varmistaa, mitä hänen oma ehdokkaansa aikoo eläkeasioissa tehdä. Ehdokkaista löytyy varmasti miehiä ja naisia jotka ymmärtävät ja haluavat pitää seniorikansalaistensa tulotason säilymisestä huolta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat