Kaverin kertomaa vanhemmistaan, 80+.

Äiti soitti hädissään tyttärelleen, että nyt on kauppareissulla pankkikortti kadonnut. Tytär soitteli asianomaiseen paikkaan ja kuoletti pankkikortin. Kului kolmisen viikkoa, äiti iloissaan soittaa tyttärelleen,    ei se pankkikortti kadonnutkaan. Löytyi kolikkokukkaron sivulokerosta...

Kului kuukausi kaksi. Äidin passi piti uusia.Mamma sai uuden passin ja laittoi sen työpöydälle. Parin tunnin jälkeen tuli mieleen, että sen vanhan passin kansilehdet pitää leikata kahtia, hävittää. Kuinka sattuikaan leikkasi sen uuden passin kannen kahtia. Huomatessaan erheensä teippasi leikkaukset yhteen. Onneksi meni tyttären neuvosta poliisilaitokselta kysymään, onko ok. Ei ollut, uusi passi piti hankkia.

Sitten isästä. Vaimo hävitti kellarikomerosta miehensä 40-50 vuotta vanhoja vaatteita. Eihän se käynyt.   Mies roskikseen kiukkuisena dyykkaamaan kadonneet aarteet. Muutama viikko kului ja yhteisen kauppareissun jälkeen mies väsyneenä istahti sohvalle, oho ei osunutkaan sohvalle vaan romahti pepulleen lattialle. Mustelmia ja kirvelevä itsetunto.

Kauhulla odottelen koska minä...

Kommentit (4)

Kas kun vanhuus vaatii veronsa. Tarkkaavaisuus herpaantuu. Tottumuksesta ajattelee useita asioita yhtaikaa ja kas kummaa tulee tehtyä rutiinilla jotakin jota jälkeenpäin etsii, kummeksuu tai ihmettelee.

Jos ei ole harrastanut kaikenaikaa liikuntaa, lihakset kangistuvat nopeammin ja voikin istahtaa hiukka sivuun sohvan reunalta. Tai sitten vaan testeihin, että tulee varmuus. Ja voi tarttua härkää sarvista ja tehdä asialle vielä jotakin.v.

Virikkeet pitävät  mielen kirkkaana. Jos kunto sallii niin happiliikuntaa ja ulkosalla oleilua.

Saattaa auttaa. Jotain vitamiineja on jotka estää aivojen sumeilun ja pätkimisen.

On muuten paljon ihmisissä eroja, eräät sekoilee jo parikymppisinä  ja sitten löytyy sotaveteraani  joka on hyvässä timmissä yli 100 vuotiaana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

80+ vuotiailta tuollaiset tapahtumat eivät ole alkuunkaan dementiaa. Hyvänen aika, emmekö saisi joskus töppäillä ajattelematta heti dementiaa. Sitä peikkoa ei pidä alkaa kantamaan joutavista sattumista.

Taidan kuulua varhaisdementikkoihin, sillä en koskaan ole omistanut kunnollista suuntavaistoa. Jo lapsena eksyin kotinurkilla hiihtoreissulla, enkä myöhemminkään ole erityisen terävästi hahmottanut olinpaikkaani.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat