Kommentit (7)

Oliko Eeva-Maijalla autoimmuuniperäinen vajaatoiminta vai mistä johtuva vai oliko vajaatoimintta ollenkaan vaan masennus jos on noin helposti saanut sen kuriin? Hän näyttää ylipainoiselta, joten liikunta onkin ollut varmaan vähäistä ellei kilot ole tulleet vajaatoiminnan kylkiäisenä.

Olisi hienoa saada keskustelua lääkäreiden kiistasta, jossa thyroxinia tarjotaan lääkkeeksi kaikille Itselleni se ei sopinut ja syönkin toista lääkettä, tosin itselläni ei ole sen saamisen kanssa toistaiseksi ollut ongelmia. Sopiiko kaikille verenpainesairaille, sydänsairaille, epileptikoille tai diapetikoille yksi ja sama lääke? Siinä vaiheessa, kun muitakin sairauksia lääkitään vain yhdellä lääkkeellä tuo rajoite voisi olla hyvä.

Täytyy muistaa, että mikä sopii yhdelle ei välttämättä sovi kaikille.

Mikä on biologinen lääke ja mistä sitä saa? Kertokaapa vähän tarkemmin.

PItäisi muistaa, että tämä on vani yksi tapaus joten ei pidä yleistää, että muut siitä apua saisivat.

 

Minulla on ollut kilpirauhasen vajaatoiminta jo yli 30 vuotta radiojodihoidon seurauksena, mutta en silti haluaisi esiintyä täällä millään tavalla täällä muka "asiantuntijana". Kilpirauhasliitosta saa asiallisia neuvoja ja vertaistukea jos kenellä on tarvetta. Mielestäni sisätautilääkäri olisi täälläkin oikea ihminen antamaan asiallisia neuvoja kilpirauhassairauksista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pari vuotta sitten todettiin molemminpuolinen struuma, kilpirauhas-arvot ovat olleet viiterajoissa. Pitäisikö siis syödä merilevätuotteita tai muita jodipitoisia valmisteita? Ruokasuolana käytän ruususuolaa, onko siinä riittävästi jodia?

Merikalat ja monet kasvikset ovat luonnollisia jodin lähteitä. 

Itselleni ei sovi jodioidut pöytäsuolat. Suolaa en lisää edes keittoihin. En myöskään syö leipää kuin silloin tällöin. Silti minulla ei ole kilpirauhasvaivoja. *Syön pääasiassa kalaa, kasviksia, rahkaa, raejuustoa ja maustamatonta jugurttia; niin ja tosi tummaa suklaata palanen joka päivä.

Thyroksin ja MSM-rikin yhteensopivuus?Voiko käyttää MSM -rikkiä kilpirauhasen vajaatoiminnan lääkityksen kanssa?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat