88-vuotiaan pulma: Kun ajelut on ajeltu, saako kortin pitää?

Ajokortilla on kätevä osoittaa henkilöytensä. Kannattaa kuitenkin muistaa, mitä kortille pitää tehdä autoilun jättäessään.Lue koko juttu

88-vuotiaan pulma: Kun ajelut on ajeltu, saako kortin pitää?

Kommentit (8)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eräs tuttu seniori kertoi, että lääkärinsä oli myöntänyt hänelle ajokortin moneksi vuodeksi eteenpäin. 

Autoilija oli silloin jo muistaakseni yhdeksänkympin huittelilla.  Mahtavatko lääkärit myöntää  yksityispotilailleen kortin liiankin helposti, kun eivät halua menettää potilastaan? Näin helposti kävisi, jos lääkäri eväisi ajokortin.  - Tuli vain mieleen.

Ei kai ajokortti kelpaa virallisena henkilötodistuksena, mutta ainakin postista pakettia hakiessani olen saanut paketin näyttämällä ajokortin  -  sitä nimenomaan kysyvätkin, katsovat siitä henkilötunnuksen loppuosan.  Pienen paikkakunnan postissa ainakin näin, kun tuntevat.

Kortin voi pitää vaikka ajo-oikeus menetetäänkin, tosin autolla ei kannata silti lähteä.

Periaatteessa korttikin pitäisi luovuttaa poliisille, mutta jos haluaa muistona säilyttää ilmoittaa, että se on hävinnyt eikä löydy mistään.

Vähän vilunkia, ajokortti ei ole virallinen henkillöllisyys todistus, useimmissa paikoissa se kuitenkin hyväksytään, mutta sitä ei ole pakko hyväksyä, jotkut pankit ovat ilmoittaneet että täytyy olla passi tai virallinen henkilökortti.

T.EX virkamies.

Mummoilija65

 Ajokortista pitää luopua , jos ei enää kykene ajamaan Turvallisesti  !

     - - - -    EI IKÄ sitä ratkaise . .
Ihmiset on kovin erivointisia  eri ikäisenä :  Niin ja jotku ei opi koskaan ajamaan turvallisesti.. senkin olen huomannut.

Veljeni luopui omatoimisesti autosta ja ajokortistaan 67 vuotiaana,  kun  näkönsä  heikkeni.  

  Ainahan voi matkustaa yleisillä tai taksilla.  Myös  nuoremmat sukulaiset  voivat tarjota kyytejä...   meillä on hyvät välit sisarusten kesken,  niin "mahdumme" samaan autoon, kun menemme sukulaistapaamisiin.  Viimeksi poimin  veljeni ja vaimonsa kyytiin,  vaikka ei ihan  matkanvarrella ollutkaan.. Olipa minullakin juttuseuraa ! Ja matkakustannukset jakautui kivasti.   Saatoin tuottaa iloa heille !   - olisivat joutuneet  matkustamaan kolmella eri kulkuvälineellä; metro, juna ja taksi..  ja sama takaisin.  Minulla on taas  tänä vuonna  lääkärintarkastus ajokortin voimassa pysymiseksi..  

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat