88-vuotiaan pulma: Kun ajelut on ajeltu, saako kortin pitää?

Ajokortilla on kätevä osoittaa henkilöytensä. Kannattaa kuitenkin muistaa, mitä kortille pitää tehdä autoilun jättäessään.Lue koko juttu

Kommentit (6)

Vierailija

Eräs tuttu seniori kertoi, että lääkärinsä oli myöntänyt hänelle ajokortin moneksi vuodeksi eteenpäin. 

Autoilija oli silloin jo muistaakseni yhdeksänkympin huittelilla.  Mahtavatko lääkärit myöntää  yksityispotilailleen kortin liiankin helposti, kun eivät halua menettää potilastaan? Näin helposti kävisi, jos lääkäri eväisi ajokortin.  - Tuli vain mieleen.

Vierailija

Ei kai ajokortti kelpaa virallisena henkilötodistuksena, mutta ainakin postista pakettia hakiessani olen saanut paketin näyttämällä ajokortin  -  sitä nimenomaan kysyvätkin, katsovat siitä henkilötunnuksen loppuosan.  Pienen paikkakunnan postissa ainakin näin, kun tuntevat.

Vierailija

Kortin voi pitää vaikka ajo-oikeus menetetäänkin, tosin autolla ei kannata silti lähteä.

Periaatteessa korttikin pitäisi luovuttaa poliisille, mutta jos haluaa muistona säilyttää ilmoittaa, että se on hävinnyt eikä löydy mistään.

Vähän vilunkia, ajokortti ei ole virallinen henkillöllisyys todistus, useimmissa paikoissa se kuitenkin hyväksytään, mutta sitä ei ole pakko hyväksyä, jotkut pankit ovat ilmoittaneet että täytyy olla passi tai virallinen henkilökortti.

T.EX virkamies.

Suosituimmat

Uusimmat

Latest

Suosituimmat