Vierailija

Onko Suomessa trollauksen uhreja?
18.2.2015 10:02 Jukka Laine 

Lainaus blogista:''äytännössä velaton Suomen valtio omisti 25 vuotta sitten koko Imatran Voiman, Nesteen, Postipankin, Outokummun, Valmetin, Kemiran, Rautaruukin, Soklin kaivokset, Finnairin, Veitsiluodon ja paljon muuta. Nyt nuo kaikki on pistetty sileäksi. Vain hippusia on jäljellä. Olemme siis myyneet edellisten sukupolvien säästöt, tuhlanneet rahat ja ottaneet valtiolle ja kunnille yli sata miljardia euroa uutta velkaa. Kaikki on tuhlattu. On eletty yli varojen.''

http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2013/08/06/suomen-valtion-tasek...

Suomessa on suuret ikäluokat ajaneet etujaan ja syöneet hyvin. On puhuttu ns. hyvinvointivaltiomallista,  joka on tarkoittanut sitä, että meille kuuluu saada tässä ja nyt. Ovatko politiikot trolleja vai hyväntekijöitä, kun he puhuvat palkansaajan asemasta, pienituloisista, eläkeläisistä ja nuorista ja samaan aikaan on omaisuus myyty halvalla pääosin ulkomaisille sijoittajille ja otettu jättivelat. 

Trollasiko pääministeri Katainen,  kun sanoi että velkaelvytetään niin kaikki saavat rahansa ja sitten kun talous taas kasvaa niin maksetaan velat pois. Uskoiko Katainen tuohon itse vai oliko hänen puheensa trollausta, jolla haettiin vaalivoittoa. Suuret ikäluokat haluavat rahansa ja etuutensa. Puhutaan perinnöistä ja työpaikoista joita nuoret saa. Hyvinvointi jatkuu ja nuoret saavat hienon elämän Suomessa. Ovatko puhujat olleet tosissaan vai trollanneet härskisti oman etunsa nimissä?

Minä muistan lapsesta asti että on lottovoitto syntyä Suomeen. Vuodesta toiseen on puhuttu itsenäisyydestä ja hyvinvointivaltiosta, joka muuttui hyvinvointiyhteiskunnaksi. Suomi on velkaantumisen myötä menettänyt itsemääräämisoikeutensa ja EU moittii Suomea liian pienestä sosiaaliturvasta. Trollimme puhuvat Ukrainasta ja Putinista nyt. Peittelevätkö he valheidensa jälkiä?

http://www.hs.fi/kotimaa/a1423634070683

Onko pahin vihollisemme kaukana vai lähellä. Jopa peilin edessä. Putinia ei kaadeta Suomesta käsin. Mikä on siis trollauksen tarkoitus? Entä miten käy Suomen Euroopassa, joka natisee liitoksissaan.  Oliko tämän blogin tarkoitus trollata vai hämmästellä trollausta.  Taloushistoriaamme suuret ikäluokat jäävät joka tapauksessa ikimuistoisesti.

 

Kommentit (3)

Avaajan teksti on suoraan Pietarista. Valtionyhtiöiden luettelo kertoo tarkkaan ottaen ,kuinka yhtiöjärjestelyt ovat niitä muuttaneet. Yhtiöt ovat kasvaneet ja toimialarationalisointi on tuottanut omistajavaihdoksia.

On hienoa, että nämä "neukkutrollaukset tulevat etnetin lukijoiden nähtäville. Trollaajat voisivat yhtä hyvin kertoa, mihin hävisi ja kuka vohki Neuvostoliiton teollisen pmaisuuden ja mistä Vladimir Putin ansaitsi miljardinsa. Voiko Venäjällä joku todella kahmaista rahaa roppa kaupalla valtion kassasta?

Jos trollaus on sitä, että provodoidaan keskustelua silmien avaamiseksi, se on sallittua ja välttämätöntä. 

Jos trollataan valehtelemalla ja perusteetonta epäsopua luomalla, se on uutta pietarilaista viestintäpolitiikkaa. Kutsutaanko sitä putinismiksi, vai miten Pietarin trollihautomo haluaa sitä kutsuttavan? 

  

Onhan meillä näitä ihan kotikutoisia trolleja, moni muistanee dosentti Bäckmanin ja ketä muita lienee. Parasta olla uskomatta ihmeellisyyksiin, yrittää vaan katsella terveen arkirealismin pohjalta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat