On aivan järkyttävää, että vuonna 2015 vanhus joutuu miettimään, että ostaako kaksi rullaa vessapaperia vai kilon perunoita. Mitä lääkkeitä jättää ostamatta, että rahat riittää edes niihin perunoihin ja kauraryyneihin.

Tämää kuulostaa aivan uskomattomalta, mutta on valitettavasti totta. Kuukaudessa 750 euroa eläkettä, siitä vuokrat, sähköt, vesimaksut. Mitä jää elämiseen. Ehkä niukin naukin sillä 200 eurolla elää, jos ei ole lääkekuluja. Mutta jos sairastaa niin elämä muuttuu helvetiksi.

Miksi mummo, pappa joutuu tyytymään 750 euroon? Missä on oikeus ja kohtuus? Miksi eriarvoisuus ja tuloerot edelleen kasvaa? Miksi valtonyhtiön entinen tj Lilius saa eläkettä 175 000 euroa kuukaudessa, ja se mummo, pappa vain 750 euroa ?

Jotain täytyy olla pielessä.

Sivut

Kommentit (22)

Vierailija

Oikein hyvä aloitus. Näin minäkin aattelen. On väärin, että rikkaat rikastuu vielä eläkkeelläkin ja    tavallinen eläkkeensaaja köyhtyy, ja viimeisinä vuosinaan syö asunnosta saatuja rahojaan. Eli pakotetaan siihen.

Eipä tuo Wc-paperin osto kenenkään taloutta kaada, ehkä jotain 2 euroa viikossa, vuodessa siis 106 euroa (€2 x 53 vkoa). Senkin rahan säästää jos lopettaa Wc-paperin käytön ja pesee alapäänsä WC.ssä käynnin jälkeen niinkuin tehdään etelän maissa. On paljon hygieenisempääkin.

Pennin venyttäjä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Eipä tuo Wc-paperin osto kenenkään taloutta kaada, ehkä jotain 2 euroa viikossa, vuodessa siis 106 euroa (€2 x 53 vkoa). Senkin rahan säästää jos lopettaa Wc-paperin käytön ja pesee alapäänsä WC.ssä käynnin jälkeen niinkuin tehdään etelän maissa. On paljon hygieenisempääkin.

Pennin venyttäjä

Siinäpä sitten saattaa vesimaksut nousta suuremmiksi kuin wc-paperin käytön.

Riippuu siitä kuinka paljon paperia tai vettä käyttää tai onko taloyhtiössä huoneistokohtaiset vesimittarit. Jos ei ole ja on kiinteä vesimaksu niin silloin peseminen on edullisempi vaihtoehto. Ja jos omakotitalossa asuu ja vesi tulee omasta kaivosta pumpulla niin silloin myös kannattaa siirtyä pesuhommiin, jos siis haluaa säästää.

Pennin venyttäjä

Vierailija
Vierailija

Oikein hyvä aloitus. Näin minäkin aattelen. On väärin, että rikkaat rikastuu vielä eläkkeelläkin ja    tavallinen eläkkeensaaja köyhtyy, ja viimeisinä vuosinaan syö asunnosta saatuja rahojaan. Eli pakotetaan siihen.

Miten tämä yhteiskunta piekseekään eläkeläisiä.

Miten on jospa työssäkäyvät lakkaisivat maksamasta tilistään eläkemaksuja. Koska ennustus on, että kun 70 - 80- luvulla syntyneet ovat eläkeiässä ei olkaan enää rahoja josta maksetaan heidän eläkkeensä. Mitä tapahtuisi jos koko kansa lakkaisi maksamasta veroja, ainakin joksikin aikaa. Tuon tähden verot pidätetäänkin suoraan. Mutta jospa mennään jokainen verotoimistoon ja kerrotaan, että prosenttia on alennettava. Tai vain kieltäydymme kohtuuttomista maksuista. Onko utopistisia yöajatuksia? Jotakin ON tehtävä asian eteen!

Katsotaan tarkasti ketä äänestetään.

Vierailija

Eikös toimeentulotuki ole tarkoitettu pienituloisille?

On kait. Mutta sitä ei saa kuin kerjäämällä joka kuukausi erikseen ja sitten hyö luttelee eväämisen syyt.  Ei saa olla kissoja, koiria.   Vaihtakaa pienempään asuntoon, mieluusti jonneki korpeen missä halvat hinnat  Ruinatkaa sukulaisilta.  Esitetään miten hiutalepaketista saa jopa kolmen päivän ruuat.

Kyllähän meidän jokaisen on elettävä omien tulojemme mukaan ja karsittava turhia kuluja. Oikeita neuvoja olet saanut, järjenkäyttöä se talouden tasapainossa pitäminen tarvitsee. Sairaudet ja suuret lääkekulut ovat asioita joita ei voi muuttaa, mutta luulisin että niihinkin saa apua jos osaa hakea oikeista paikoista.  Kieltämättä joskus "kyrsii" kun lukee noista johtajien suurista palkkioista, heillä olisi varaa auttaa vähempiosaisiakin. mutta epäilenpä suuresti.

Jossei töitä  tai satunnaisesti joku matalapalkka-alan keikka niineläke ei nouse 500 e

Asuntojen vuokrat vie koko potin.

Terveys ronklaa monella.  Lääkkeet vie kolikotkin

Kaikkien ei tarvitse miettiä ostaako vessapaperia tai perunoita.

Herra Amerikasta, Elop. Johti Suomessa Nokiaa 3-4 vuotta. Tuhosi meidän jalokivemme. Sain erorahaa hyvin tehdystä työstä 22.8 miljoonaa euroa.

Täytettyään 63 vuotta saa Suomesta eläkettä 5900 euroa kuussa.

Ihmetyttää suuresti, jotain tarttis tehrä...

Ihmetyttää sekin, että vangittu poliisimies Aarnio saa edelleenkin puolet palkastaan. Lisäksi perunat ja vessapaperit talon puolesta.

Saahan sitä ihmetellä...

Samaa ihmettelin. Meinaan tuota AArnion palkkaa, tai puolta palkkaa.

Täys ylläpito vankilassa ja silti saa palkkaa.

Jo on maailmankirjat sekasin

Ei varmaankaan kukaan silti vaihtaisi Aarnion kanssa osia vaikka hänelle ruoka tuleekin valmiina ja puolet palkasta?

Miksi täytyy kaivella kaikkia epäkohtia ja kieriskellä niiden parissa joka päivä? Meinaako aloittaja että ohjaisi vaalien alla ET:läiset antamaan äänensä jollekin tietylle taholle, mikä korjaisi Suomessa olevia epäkohtia eläkkeissä ym.? Uskotteko tosiaan että negatiivisuudella luodaan positiivisuutta tai että yksikään puolue pystyy muuttamaan mitään tuntuvasti? Suomi on niin huonossa jamassa että parannukset eivät tule pitkään aikaan näkyviin.

Jokainen täysjärkinen varmaan ymmärätää, että ennen vaaleja puolueet ja ehdokkaat antavat katteettomia lupauksia.Se on niin nähtyä hommaa. Ihan sama kelle äänensä antaa. Mikään ei tule muuttumaan. Mutta voihan noissa vaalitilaisuuksissa käydä kaffeella ja känttyä syömässä huvin vuoksi. Ja äänestää pitää, tietenkin, kun joka 4s vuosi pääsee ihan vaikuttamaan asioihin.

Köyhien on vaan tyytyminen osaansa. Niin se on ollut maailman sivu. Pitää sinnitellä ja jaksaa ja jättää turha valittaminen. Ostan ennemmin kilon perunoita kuin vessapaperia. Peffan voi pyyhkiä vaikka ilmasella metro-lehdellä jos ei ole vettä. Ei ollu vessapapereita siihen aikaan kun olin nuori, liiterin nurkalla oli ulkohuussi ja kasa vanhoja sanomalehtiä. Että silleen.

Miksi täytyy kaivella kaikkia epäkohtia ja kieriskellä niiden parissa joka päivä? 

 

Lainaus edellisistä.

Hys, hys, pitää olla hiljaa, ettei vanhus pahoita mieltään.

Totuus on kuitenkin se, että epäkohdat pitää tuoda uudestaan ja uudestaan esille. Niistä pitää puhua ja kirjoittaa. Se aika on ohi, kun epäkohdat ja vääryydet lakaistiin maton alle.

Kyllä monissa lapsiperheissäkin joudutaan miettimään loppukuusta, että ostetaanko wc-paperia vai perunoita. Turvapaikanhakijoita ja muita kyllä hyysätään...

Tämä on kyllä kaukana hyvinvointiyhteiskunnasta!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat