Vierailija

Somalian ex ulkoministerin   Fowsiyo Yusuf Haji Adan  mukaan Somalian olot ovat rauhoittuneet ja on jälleenrakentamisen aika, sodan tuhojen korjaus. Tarvitaan työvoimaa, rakentajia ja koneinsinöörejä.

Samoin Tanskan maahanmuuttoviranomaiset ovat kirjoittaneet, että paluumuutto voi alkaa. Ja on alkanutkin esim Etelä-Afrikasta. Lieksan sosiaalijohtaja Soile Syrjäläinen kirjoitti taannoin Karjalainen lehdessä, että somaleissa on runsaasti koulutettuja insinöörejä, heidän koulupaperinsa ovat valitettavasti jääneet Somaliaan... Nyt heidän apuaan tarvitaan kotimaassa

Tämähän olisi samalla Suomelta hyvää kehitysapua, jos luuopuisimme somaleistamme.

Vai kui se menee?

 

Kommentit (1)

Ellei Suomen olot muuten korjaudu niin passitetaan somalit ym. takaisin lähtömaihinsa? Pari huomiota näistä lukuisista ärsykkeinä toimivista aloituksista - ensinnäkin onneksi kukaan meistä, sinäkään, emme voi olla antamassa karkotuslappuja kenenkään kouraan. Toiseksi sanon, että oletko harkinnut eläkevuosien virikkeeksi poliittisen toimittajan vapaaehtoista työtä? Sanan säilä lentää sinulta hyvin, menee osittain hukkaan täällä tavan keskustelujen merkeissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat