Vierailija

Aviopari on tehnyt keskinäisen testamentin, jossa toisen heistä kuollessa eloon jäänyt leski saa täydellä omistusoikeudella kaiken ensiksi kuolleen omaisuuden. Lisäksi he määräsivät, että molempien kuoltuaheidän poikansa saa kaiken omaisuuden.  Nyt kävi niin, että poika kuolikin ensin ja myöhemmin hänen äitinsä.

Äidin kuoltua kaikki omaisuus siis siirtyy testamentin mukaan miehelle (koska lapsia ei ole enää elossa), onko näin?

Miten omaisuus jaetaan tässä tapauksessa miehen kuoltua? Meneekö kaikki omaisuus miehen sukulaisille, eivätkö ensiksi kuolleen vaimon sukulaiset saa mitään johtuen keskinäisestä testamentista? Ilman testamentin olemassaoloahan omaisuus jaettaisiin molempien puolisoiden perillisille

Kommentit (1)

Asumisoikeus tapauksessa, jossa vainajan lesken oikeutta asua perikunnan omistamassa asunnossa.

isämme kuoli -80 luvun alussa ja ositusta ei tehty ja äiti jatkoi asumista heidän yhteisessä kodissaan.  Hän meni naimisiin -80 luvun lopussa.  He tekivät avioehtosopimuksen, jossa osapuolet hallitsivat molemmat omaa omaisuuttaan ja tulojaan.  Heillä ei ollut yhteisiä lapsia.  Asunto oli näinollen äitimme ja meidän kahden perillisen omaisuutta.

Sovimme lesken kanssa, että hän saa toistaiseksi asua asunnossa maksamalla hoitovastikkeesta ja vesi sekä autopaikkamaksuista.  Lisäksi velvoitimme sopimuksessa hänen ottavan kotivakuutuksen mahdollisten vaurioiden varalta.  Ongelmana on nyt, että leski on asunut asunnossa nyt n 3 vuotta vastaten ja hän on vältellyt meitä ja välimme on jostain syystä kiristynyt, emmekä ole enää keskusteluyhteydessä.

Kysymys onkin onko hänellä tässä tapauksessa ehdoton ns lesken asumisoikeus asunnostamme?

Kiitokset vastauksesta.

Terveisin. 

Nimimerkki: Lesken asumisoikeudet

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat