Avokado-täysjyväriisi

klo 11:01 | 30.8.2014
Täysjyväriisistä, kasviksista ja avokadosta valmistettu kasvisruoka takaa riittävän kivennäisaideiden ja pehmeiden rasvojen saannin.Lue koko juttu
Täysjyväriisistä, kasviksista ja avokadosta valmistettu kasvisruoka takaa riittävän kivennäisaideiden ja pehmeiden rasvojen saannin.Lue koko juttu
Ladataan...
Reseptissä on aivan turhaan sokeri ja pähkinät tuottamassa kaloreita, kuin riisin voi vaihtaa punariisiin josta saa pähkinäistä makua. Tosin punariisi olisi esikeitettävä. Etikan sijaan laittaisin sitruunan mehua.
On hauskaa kokata, eikös vaan!
Minä taas ajattelin ohraa..
Minä myös suosin ohraa.
Koko resepti on ,no outo.Kuumaan ruokaan lisätään avokadot,ei kuullosta hyvältä.Kuuma kuumana ja kylmä kylmänä.Syön avokadoa aika harvoin sitruunanmehun ja pienen makeuden kanssa kylmänä.
En tykkää avokadon mausta, jättäisin sen pois, samoin sokerin ja etikan. Riisin tilalle terveellisempää ohraa. Samaa mieltä kuin edeltävä kirjoitus, kuuma kuumana ja kylmä kylmänä. Tämä resepti ei ole minua varten.
Kiitokset todella herkullisesta ohjeesta! Valmistin sen prikulleen siten kuin viisas reseptin laatija oli sen ajatellut ja hyvää tuli :) Löysin reseptin googlettamalla ja en kuulu ET -lehden kohderyhmään, toisin kuin ylläolevat kirjoittajat kommenteista päätellä. Yksi jättäisi pähkinät pois ja toinen avocadot! Eli kaikki HYVIEN rasvojen lähteet! Tosin ohrasta pointsit heille terveellisyyden ja kotimaisuuden takia. Nyt kannattaa päivittää ravitsemusopit pähkinöiden ja avocadojen suhteen ja alkaa suosimaan muitakin hyviä rasvojen lähteitä ja välttää varsinkin margariineja ja muita jalostettuja rasvatuotteita. Hyvillä rasvoilla on myös myönteinen vaikutus painonhallinnassa. Enpä enää ihmettele eläkeikäisten korkeita kolestroliarvoja ja verenpaineita, jos tällainen hyvien rasvojen välttely on kovin yleinenkin ilmiö!
Joo! Ja pähkinäallerginen voi ottaa ja paahtaa kurpitsan ja auringonkukansiemeniä. Avogado on ihanaa. Käytän joka päivä sitä johonkin ja tuoreena tietysti tai syön sellaisenaan sitruunamehun kera.
-73-v.
Kylläpä huomaa, että vanhojen makutottumukset ovat melkolailla jämähtäneitä entiseen!
No, joku tykkää äidistä ja toinen tyttärestä. Jos ei tykkää avocadon mausta niin mitäs sitä pakolla syömään vaikka muut haukkuisivat jämähtäneeksi. Pappani joudui sodissa ollessaan syömään kaalikeittoa niin paljon ettei rauhan tultua enää koskaan syönyt kaalia, pelkkä keitetyn kaalin hajukin aiheutti hänelle oksennusreaktion. Ei ole soveliasta solvata ihmisiä siitä jos kaikki ruoka ei maistu. Syyt voivat olla moninaiset.
Anteeksi vaan, mutta en löytänyt täältä yhtään solvausta, vain mielipiteitä.
Hyvä hyvä, kummastelinkin juuri osaa näiden hyvien aineiden korvaamista ehdottaneiden kommentteja?? Toki reseptejä on kiva, ja suositeltavaakin, tuunata mielensä mukaiseksi, mutta tässä kai oli juuri pointtina se kokonais paketti=ravintoarvot!? Mutta ei se vielä, saahan
silti ruokia muutella mieleisekseen, mutta kohtelias, positiivinen kommentoiminen,- toisten reseptejen kunnioittaminen,- ja muutenkin rakentava palaute keskustelu on mielestäni aina mukavampaa luettavaa!!!
Oikein hyvää, aurinkoista ja makujen täyteistä kesää kaikille!!
Kyllä täytyy ihmetellä, että yhtään kukaan vastuullinen ja aikaa seuraava henkilö syö avokadoa kun yhden avokadokilon tuottamiseen kuluu 500-600 litraa vettä . Kansainväliset omaa etuaan tavoittelevat yritykset tuottavat avokadoa mm Latinalaisen Amerikan maissa kuten Chile ja Peru, joissa on puhtaan juomaveden puutetta ja näissä maissa siis käytetään vähäinen vesi avokadoihin. Tavalliset ihmiset kärsivät VEDEN puutteesta kun länsimaissa syödään avokadoa. Ajatelkaa sitä !