Tänään on kansainvälinen lihapullapäivä, siispä minäkin väsäsin päivän kunniaksi lihapullia. Normaalisti laitan pullataikinaan kermaviiliä, ranskalaista sipulikeittoa ja pippuriseosta.  Nyt päätin tehdä hieman erilaista ja näiden lisäksi lykkäsin taikinaan myös paprika sekä valkosipulitahnaa, tuoretta ciliä ja lopuksi murensin joukkoon hieman fetaa.

Miehen reaktio oli tyrmistynyt, mitä tämä on, olet pilannut hyvät lihapullat! Liekö ukkokulta hieman ruokarajoitteinen? Mikä on sinun hyväksi havaittu lihapullareseptisi?

Kommentit (4)

Parhaat lihapullat teen karitsanlihasta. Perinteisten leivän, veden, munan, suolan ja pippurin lisäksi taikinaan valkosipulia, sitruunan mehua, silputtuja oliiveja ja persiljaa. Kyytipojaksi kylmä jugurttikastike: jugurttia, minttua, hunajaa, suolaa ja korianteria. Lisukkeina lohkoperunat ja tomaatti-punasipulisalaatti.

Olen innokas sienestäjä ja minulla on sieniä läpi vuoden kuivattuina, suolattuina ja pakastettuina. Laitan sieniä kaikkiin mahdollisiin ruokiin. Parhaat lihapullani teen laittamalla taikinaan kuivattuja tatteja (liotettuina tietenkin). Tatit antavat valmiisiin lihapulliin hyvän maun ja muiston edellisen kesän sieniretkistä. Muutoin taikinan teen perinteiseen tapaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ruotsalaisillahan on 4.10 oma "pulla"-päivänsä, tarkemmin sanoen "kanelbullens dag", eli korvapuustin päivä. Eikä ole mitään pakkopullaa, vaikka jotkut pakkoruotsista narisevatkin.

Hyviä pullia kumpainenkin, jos on taidolla tehty!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat