20 myyttiä vitamiineista ja hivenaineista – mikä on totta?

Terve, kohtuullisen monipuolisesti syövä ihminen kärsii vain harvoin vitamiinien tai kivennäisaineiden puutoksista. Silti pillerikauppa käy kuumana.Lue koko juttu

20 myyttiä vitamiineista ja hivenaineista – mikä on totta?

Kommentit (13)

En muista lukeneeni ollenkaan kuolemantapauksista, jotka olisivat liittyneet runsaaseen vitamiinien käyttöön. Sen sijaan lähipiirissäni on paljon ihmisiä, joille reseptilääkkeet ovat aiheuttaneet hyvin vakaviakin haittavaikutuksia.

Suosittelen jokaisen lukemaan professori Peter C. Gotzschen kirjoittaman kirjan tappavat lääkkeet.
Hänen mukaansa lääketieteen liikemallit muistuttavat järjestäytynyttä rikollisuutta  tavoitteinaan ennenmuuta mahdollisimman suurien voittojen saavuttaminen hinnalla millä hyvänsä.

Kirjan kirjoittaja on biologi ja sisätautilääkäri, joka on on toiminut lääkeyhtiöiden myyntiosastoilla niin lääkkeiden etuja lääkäreille esittelevänä myyntimiehenä kuin tuotepäällikkönä. Hänen mielipiteidensä taustalla on vuosikymmenten huolellinen tutkimustyö, jonka tulokset on julkaistu vertaisarvioiduissa lehdissä. Hän ymmärtää syvällisesti tieteellisten vääristymien statistiikkaa ja kliinisten tutkimusten analyysitekniikkaa. Hän on ollut kliinisten tutkimusten järjestelmällisen katsaus- ja meta-analyysikäytännön kärjessä erittelemässä tarkkojen kriteerien mukaan lääkkeiden ja kokeiden vaikuttavuutta.

Peter C. Gøtzsche on julkaissut yli 70 artikkelia tärkeimpien lääketieteellisten lehtien muodostamassa viisikossa (BMJ, Lancet, JAMA, Annals of Internal Medicine ja New England Journal of Medicine) ja hänen tieteellisiä kirjoituksiaan on lainattu yli 14 000 kertaa. 

 

 

Artikkeli oli varmasti Itä-Suomen yliopiston shvbin & hesan fogelholmin tekosia sitä DIS Informaatiota

P.S. älä äänestä Puskaa!!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

En jaksa kahlata läpi tuota LAINAUSTA, ei siis kirjoittajan mielipidettä.

Mutta - lääkärit kirjoittavat yleensä lääkkeitä hyvin vastentahtoisesti, me pöljät potilaat VAADIMME saada reseptin. Näin se menee.

Kuulin ammatti ihmiseltä, että mikään vitamiini ja hivenaine EI imeydy VERENKIERTOON, ellei siinä ole SITRAATTIA ! Ilman sitraattia vitamiinit lorisevat pissan mukana wc:n pönttöön . Tälläistä uutta tietoa......

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
En muista lukeneeni ollenkaan kuolemantapauksista, jotka olisivat liittyneet runsaaseen vitamiinien käyttöön. Sen sijaan lähipiirissäni on paljon ihmisiä, joille reseptilääkkeet ovat aiheuttaneet hyvin vakaviakin haittavaikutuksia.
Suosittelen jokaisen lukemaan professori Peter C. Gotzschen kirjoittaman kirjan tappavat lääkkeet.Hänen mukaansa lääketieteen liikemallit muistuttavat järjestäytynyttä rikollisuutta  tavoitteinaan ennenmuuta mahdollisimman suurien voittojen saavuttaminen hinnalla millä hyvänsä.
Kirjan kirjoittaja on biologi ja sisätautilääkäri, joka on on toiminut lääkeyhtiöiden myyntiosastoilla niin lääkkeiden etuja lääkäreille esittelevänä myyntimiehenä kuin tuotepäällikkönä. Hänen mielipiteidensä taustalla on vuosikymmenten huolellinen tutkimustyö, jonka tulokset on julkaistu vertaisarvioiduissa lehdissä. Hän ymmärtää syvällisesti tieteellisten vääristymien statistiikkaa ja kliinisten tutkimusten analyysitekniikkaa. Hän on ollut kliinisten tutkimusten järjestelmällisen katsaus- ja meta-analyysikäytännön kärjessä erittelemässä tarkkojen kriteerien mukaan lääkkeiden ja kokeiden vaikuttavuutta. Peter C. Gøtzsche on julkaissut yli 70 artikkelia tärkeimpien lääketieteellisten lehtien muodostamassa viisikossa (BMJ, Lancet, JAMA, Annals of Internal Medicine ja New England Journal of Medicine) ja hänen tieteellisiä kirjoituksiaan on lainattu yli 14 000 kertaa. 

 

Voi herran pieksut!

Sanopa raivopää, millä ihmiset parannetaan, ellei lääkkeillä. Väärin lääkitsevä lääkäri syyllistyy rikokseen jos asiat tutkitaan. Oletko antanut ilmi lääkärisi?

Vierailija

Harva paranee millään lääkkeellä.
Suurelta osin elintavoista aiheutuvia kansantautejamme, kuten kohonnutta verenpainetta, aikuistyypin diabetesta, kohonneita veren kolesteroliarvoja, osteoporoosia, autoimmuunisairauksia ja myös masennusta, hoidetaan pääasiassa lääkkeillä. Lääketehtaat voivat hyvin, kansa sairastaa, syö lääkkeitä ja kärsii haittavaikutuksista. Lääkkeet eivät kuitenkaan tehoa kansantautiemme todelliseen syyhyn eli epäterveellisiin elintapoihin. Lääketieteen isä Hippokrates sanoi jo aikanaan "ruoka olkoon lääkkeesi". Miksi nykyiset terveydenhuollon ammattilaiset ovat unohtaneet tämän ikivanhan viisauden? Vuodesta toiseen intetään, että tavallinen ruoka riittää turvaamaan ravintoaineiden saannin. Monelle tavallinen ruoka on viljaa eri muodoissaan, prosessoituja kasvirasvoja, lisäainepitoisia eineksiä, keinotekoisia makeutusaineita, sokerisia muroja, valkoisia jauhoja sisältäviä leivonnaisia sekä sokeririkkaita maustettuja maitotaloustuotteita. Sellainen ruoka ei riitä. Ravintoainepuutokset ajavat ahmimaan ja sekoittavat ihmisen herkän sisäeritysjärjestelmän ja aiheuttavat sitä kautta monia vakavia riippuvuuksia. Ravintoainepuutokset altistavat sairauksille, räjäyttävät terveydenhuollon kustannukset ja katkaisevat työuran ennen aikojaan.

Hyvällä ruokavaliolla, riittävällä liikunnalla, riittävällä levolla, hyvällä yöunella ja ravintolisien käytöllä voitaisiin ehkäistä paljon terveydenhuollon kuluja. Nykyinen hoitojärjestelmä on kuitenkin jo lääkärikoulutuksesta alkaen niin lääkehoitokeskeinen, että muutos tuskin tulee tapahtumaan. Ja media ja virallinen taho kyllä varmistaa, että Matti ja Maija Meikäläinen aloittaa jatkossakin aamunsa mikropuurolla rasvattoman maidon kera ja nauttii päivän aikana runsaasti margariinileipiä :(

Ruokavalio on parhaimmillaan lääkettä ja pahimmillaan sairauksille altistava. Ne, joilla on rohkeus kohdata itsensä, pääsevät hyvin eteenpäin. On myös niitä, jotka mieluummin jopa kuolevat kuin tekevät paranemisen edellyttämiä fyysisiä ja/tai psyykkisiä muutoksia. Ihmisessä on itsessään paljon sekä parantavia että tuhoavia voimia.

Maailman vauraimmassa maassa syödään ala-arvoista ruokaa myös päiväkodeissa, kouluissa, sairaaloissa, vanhustenhuollossa ja työpaikoilla. Länsimainen lääketiede ei suostu ottamaan ravitsemusta terveydenhoidon osaksi. Ruokapyramideilla ei tehdä mitään, jos ei konkretiaa ravitsemuksesta saada toiminnan tasolle. 

Vierailija

Moni suomalainen (vauvasta vaariin) kärsii tietämättään erilaisista ravinnepuutoksista. Yleisimmät ravinnepuutokset ovat kalan Omega-3 rasvahapot (EPA ja DHA), rauta, folaatti, B12-vitamiini, D-vitamiini (ruuasta on mahdotonta saada riittävästi D-vitamiinia, oli se millainen tahansa), C-vitamiini, jodi, seleeni, magnesium, sinkki ja K2-vitamiini, joka on äärimmäisen tärkeä verisuonten ja luuston hyvinvoinnille. 

Näiden puute altistaa kaikenlaisille ikäville sairauksille.

Esim. kilpirauhasen vajaatoiminta tulee jos ravinnossa on liian vähän Seleeniä, Jodia, Sinkkiä, Kuparia ja Magnesiumia sekä D-vitamiinia. Näiden hivenaineiden ja D-vitamiinin puute on yleistä suomalaisilla. Pelkästään D-vitamiinin puutostila voi johtaa kilpirauhasen autoimmuunisairauden syntyyn.

Suomalaisten jodin saanti ravinnosta on vähentynyt lähes kolmannekseen siitä, mitä se oli parhaimmillaan 1960-luvulla.

Eli ei nää sairaudet ihan taivaasta tipu. Toki on sairauksia, joihin ei voi edes ravinnolla vaikuttaa, mutta ne eivät ole lisääntyneet.

TIetoaOnEtsiItse

Aika nollavastausartikkeli minulle. Otsikossa sanotaan myytti ja mikä on totta, mutta useimmiten todetaan, että syytä ei tiedetä ja varsinkin vitamiineista, että "todisteita" ei ole eli totuutta ei kuitenkaan pystytä kertomaan. Niitä todisteita kyllä löytyy, kun viitsii etsiä ulkomaisia tutkimuksia. Suomessa pyöritään "ei ole tutkittu ei todisteita" - "emme tutki koska"-ympyrässä.

Voin omakohtaisesti sanoa, että magnesium auttaa suonenvetoihin ja mm. magnesiumin puutteesta johtuviin rytmihäiriöihin ja en ole ainut, jos tekee mieli sanoa, että yksittäistapaus. Sen vain täytyy olla jotain muuta kuin magnesiumoksidia, joita suurin osa marketeissa myytävistä valmisteista sisältää. Tutkimukset, jotka on tehty magnesiumoksidilla, eivät kerro totuutta. Siten aina kun viitataan johonkin vitamiinitutkimukseen, haluan tietää käytetyt määrät ja valmisteen tarkan sisällön ja mieluummin luen koko tutkimuksen itse kuin niitä usein virheellisesti tehtyjä tulkintoja.

Vierailija

Olen saanut aivan tuntuvaa apua magnesiumista ja kalsiumista lihaskipuihin. Magnesium auttoi helteellä jopa sydämen tykyttelyyn ja tietenkin lihaskramppeihin.
Kalaöljykapselit Omega3 rasvahapot auttavat sydämelle, nivelille tulehdusta hillitsevästi ym. En juurikaan syö kalaa joten selvää apua on noista kapseleista ollut. Nivelet toimii paremmin.

Vierailija

Syön kasviksia, hedelmiä ja maitotuotteita, en kalaa enkä lihaa. Nyt olen alkanut syömään magnesiumia ja sinkkiä. Riittävätkö ne vai puuttuuko joku elintärkeä vitamiini?

Terve ruoka

vieras

Laboratorio tutkimukseen niin verikoe kertoo jos on puutetta hivenaineista tai vitamiineistä.

Selviää useimmiten halvemmalla kuin ostamalla tarpeettomia mainos tuotteita.

Asiasta tietävä

Voi ei, mikä expertti se oli? Sitraatti on tehty mustasta homeesta, joka aiheuttaa sairauksia!

Vierailija

Oliskohan niin, että kallistuneet ruoka- ja ravintoaineidet hinnat "pakottavat" kuluttajat "pilleri linjalle" turvautumaan epävarmaan mutta halpaan vaihtoehtoihin?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat