Korvaako robotti hoitajan?

Robotti nostaa potilasta, jotta sairaanhoitajan selkä pääsee vähemmällä. Mutta korvaako robotti tulevaisuudessa myös hoitajan läheisyyden? Halaaviakin robotteja on olemassa.Lue koko juttu

Korvaako robotti hoitajan?

Kommentit (11)

Surullisen kuuluisassa Kouvolassa  on jo käytössä  ropotti  ruokinta.  Sinne kiireinen  hoitsu lennättää viikon pakasteruuat  ja potilas nostaa annoksen migroon , siinä se syntyy.  Toki jääkaapissa on  juotavaa mutta kyllä ilkeästi  valtio hoitaa kansalaisensa.  Yksinäinen ihminen ja peltiloota seurana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämä maailma on aivan mieletön tai ei maailma vaan ihmiset. Meillä on paljon työtä vailla olevia ihmisiä, jotka voitaisiin palkata esim hoivatöihin avustajiksi ja hoitoapulaiseksi - vaikka ammattiliitot toista sanovatkin. Ei siihen robottteja tarvita. 

Mielestäni nämä robotit voitaisiin heittää roskiin. Ihminen ja ihmisen läheisyys on se jota vanhus tarvitsee ja sairaat. Olisi kauheata maata kuoleman kourissa ja jokin peltinen olio tarjoilisi ruokani. Kylmää todella elotonta. Vain Japanissa ja kiinassa voidaan tällaista keksiä. Mistä sitten niille maailman tiheimmin asutettuihin maihin asuville ihmisille löytyisi töitä. Siivouksessa jokin imuri tai vaikka pihan haravioinnissa olisi apua näille, mutta ei herranjestas sairaaloihin.

En osaa kuvitellakaan millaista elämä olisi koneiden ja robottien hoidon varassa. En voi ymmärtää että Suomessa olisi moiseen käytäntöön tarvetta, ihan varmasti löytyy ihmisiä niihin tehtäviin tulevaisuudessakin. En halua uskoa robottiyhteiskuntaan, sellainen pelottaa ajatuksenakin.

Laitosten henkilöstövaje on ihan hirveää katsottavaa ja johtaa siihen, että hoitajat tekevät töitä robottimaisesti, yliväsymyksen rajoilla joka päivä. Monessa paikassa yhdellä hoitajalla voi olla yksin vastuullaan kokonainen osasto dementoituneita, 8-9 vanhusta. Siinä ei yksinkertaisesti ehdi pitää lakisääteisistä tauoista kiinni. Tavallisena päivänä ainoa tauko saattaa olla 2-3 minuuttia kestänyt, seisaallaan syöty lounas samalla kun yrittää vahtia asukkaita. Työ on erittäin fyysistä ja raskasta, itse koin muuttomiehenä toimimisen huomattavasti kevyemmäksi hommaksi, kuin lähihoitajan työn sellaisten ihmisten parissa, jotka eivät enää ole 'tässä maailmassa' ja käyttävät hoitajiin joka päivä väkivaltaa. Henkilöstömitoituslaki tulisi saada voimaan. Nykyisillä suosituksilla ei ole mitään merkitystä, kun ahneet yritykset eivät pidä niistä kiinni.

Kuulemma rahasta kiinni.  Aika outo väittämä kun palkka palautuu yhdeiskuntaan hyvin nopeasti.  Verot, eläkemaksut,useat laskut,  eläminen itsessään.  Ei hoitsun palkasta jää huolille paljon mitään.

Mutta oikeistohallinto haluaa ihmiset kurjuuteen että palkat tippuisi Intian tasolle. Tai alle Sipilä esitys on sitä

Pyrkivät lääkäritkin siirtämään nettiin.  Ei muuta kuin linja auki, mikäli pelaa. Ruudulle  ilmestyy rento tohtori kyselemään että miten vointi.  Sitten ruutu pimenee ja teksti kertoo  että olette jo käyttäneet kolme minuutitsenne,

Tärkeintä on että palvelu on. Sen toimivuus ei merkkaa mitään.

Entisaikaan pääsi terkkariin kun köpötti sisään.  Jonosta riippuen vuoro  tuli heti tai tunnin sisään. Oikean ajan oppi nopeasti tuntemaan.  Siellä onnistui verikokeet, verenpaineet, diabetes controlli, jopa sydänfilmi.  Eli mikä tauti milloinkin. 

Nyt pitää lupa anoa tohtorilta jota ei yleensä ole.  Vuorojärjestely voi viedä kuukausia.

Kyllä voi ropotti olla hyväkin hoitaja iäkkäälle, kun on vanhuksia myrkytettykin, niin siitä tietää että ihminen voi olla  aivan hirveä hoitaja. Muistuu mieleen mm." Nykopfin coctailit" ja on muitakin myrkytys skandaaleja ollut hoito alalla.

Hupaisaa elämää.  Noin 500 000 työtöntä  saa 600 kuussa ja asumistuet  (osa)  niin ei löydy vanhuksille ulkoiluttajaa.  Aihe ei vaadi kolmen vuoden koulutusta.

Jokin tässä mättää.

Sivusta seurannut!

Surullista!  :(  Tuleeko "ropotin"käsistä rakkautta,mutta ihmisistäkin on kyllä tullut "tunteettomia ropotteja"

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat