Osatyökyvyttömyyseläke ja palkka

Vierailija

Olen päättänyt hakea osatyökyvyttömyyseläkettä ja eläkkeen määrä olkoon vaikka 800 euroa ja palkka jonka saan tienata eläkkeen rinnalla on 1800 euroa.

Onko minun nyt pakko tienata tuo 1800 euroa joka kuukausi vai voinko tienata pienemmän summan? Vai onko se niin, että on tärkeää ettei tuo summa ylity? Ja eläkelaitokselle lähetän suunnitelman miten ajallisesti vähennän työaikaani?

Kauhian sekava kysymys.

 

Kommentit (7)

Vierailija

Ei ole pakko tienata tuota 1800 euroa. Maksimissaan saat tienata tuon summan/kk. Itse olen osatyökyvyttömyyseläkkeellä ja teen kolmivuorotyötä.  Saan tienata kuukaudessa 2050 euroa. KEVA tarkastelee kuitenkin ansioitani vuositasolla, eli vuoden aikana saan tienata 24600 euroa. Joku kuukausi tuo summa jää alle , mutta toisena kuukautena teinaan sitten enemmän. Toissa vuonna tuo summa meinasi ylittyä joten otin joulukuussa viikon virkavapaata  jottei eläkkeen maksu katkeaisi.

Leena ET
Seuraa 
Liittynyt6.5.2014

Hei! Kiitos hyvästä kysymyksestä! Tiedoksi, taloustoimittajamme selvittää asiaa parhaillaan. Verkkoon on siis tulossa piakkoin lisää tietoa aiheesta Työnteko ja tienaaminen osatyökyvyttömyyseläkkellä.

Pysykäähän siis sivuilla!

Ja kivaa viikonloppua kaikille täältä harmaasta Helsingistä.

 

Leena

Vierailija
Vierailija

Ja hyvinkö olet rahallisesti pärjäillyt?

 

 

Luulisi että on pärjäillyt jos vuosiansio on 24600 ja siihen vielä eläke päälle. Läheskään kaikki eivät pääse samoihin summiin vaikka tekevät kokopäivätyötä.

Vierailija

Voi herran pieksut tätä foorumia, onko kaikki eläkeläiset näin katkeria vai onko tälle foorumille sattunut tulemaan eläkeläisten pohjasaikki. Tälle foorumille oikeasti toimitus voisi tehdä jotain.

 

Vierailija

Osatyökyvyttömyyseläkkeellä maksetaan palkan lisäksi siis osaeläke, joka on puolet työkyvyttömyyseläkkeestä . Kyllähän sillä tulee toimeen  ja onhan se tavallaan "sopeutumista" siihen millaista on elää sitten pelkän eläkkeen varassa. Tietenkin olisi toivottavampaa , että olisi voinut tehdä kokopäivätyötä normaaliin eläkeikään saakka, mutta sairaus on osa elämää....

uljas karo

Niimpä,se ei ole kuin manulle illallinen hakea aina voi-vaan pääseekö se onkin jo ihan toinen juttu!? no onnea yrityksellenne!

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat