"Jopa suomalaisia asunnottomia alkoholisteja" – päihdeongelmat riistäytymässä Aurinkorannikolla

Espanjan aurinkorannikon päihdeongelmaan on monta syytä ja apu on kiven alla, kertovat Fuengirolasta tavoitetut Teuvo Peltoniemi ja diakoniapappi Kaisa Salo. Mikä sinun kokemuksesi on?Lue koko juttu

"Jopa suomalaisia asunnottomia alkoholisteja" – päihdeongelmat riistäytymässä Aurinkorannikolla

Kommentit (17)

Miksi vielä nämäkin juopot pitäisi kantaa suomalaisten veronmaksajien kustannettavaksi? Kun heillä on varaa ja mahdollisuus asua aurinkorannoilla suuren osan vuodesta niin myös hoidattakoot itsensä espajalaisissa yksityishoitoloissa. Se on oikea valinta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei ne alkoholiongelmaiset Espanjassa mitään yksityishoitoon mene vaan kun sairastuvat niin terveyskeskuksiin joutuvat. Ja sitten aikanaan lasku lähetetään Suomeen Kelan maksettavaksi. Niin että kyllä menee suomalaisten veronmaksajien pussista joka tapauksessa.

Oon kyllä noin yleisellä tasolla sitä mieltä, että alkoholisti on alkoholisti riippumatta siitä, missä maassa asuu tai oleskelee. Suomesta pääsee laivalla parilla eurolla viinaa hakemaan Tallinnasta halvalla. Tulee taatusti halvemmaksi kun muuttaminen aurinkorannikolle.

Parina syksynä olemme viettäneet aikaa Fuengirolassa 1-3 viikkoa ja sinä aikana on kyseinen ongelma kyllä ollut nähtävissä katukuvassa. Suomalaiset baarit/ravintolat vetävät tietysti viettämään aikaa niihin. Olut on halpaa, jopa 1€ tuoppi, niin kyllä se houkuttaa. Vamoin viinit ovat halpoja ja houkuttelee ottamaan enemmän kun olis ajatellutkaan.  Myös rankadun kulmilla oli suomalaisia "laitapuolen" kulkijoita, joita todella kävi sääliksi. Joukossa oli myös nuorehkoja naisia. Onneksi olemme itse kohtuukäyttäjiä eikä halpuuteen sorruttu.

 

Asiahan ei tietenkään minulle kuulu .. mutta.

Lopettakaa näiden "laitapuolen" kulkijoiden ylimääräinen "hyysäys" !

Suomessa on täysin riittävä KELA-Sosiaaliturva asumistukineen jne.

Nämä rittävät aivan hyvin asumis ym kuluihin.

JOS elää kuten "tuloihin" nähden kuuluu.

MUTTA jos korvaukset saatuaan pistää rahat tupakkaan , viinaan , lauluun ja .... mikä se nyt taas olikaan.

ON aivan turha mennä itkemään "fattan" luukulle jotta on nälkä ja vilu kun katto vietiin pään päältä vuokrarahojen mentyä savuna taivaalle ja kusena viemäriin.

TIETYSTI jos tästä kierteestä haluaa irti. Olisi häntä KERRAN autettava "katkolla" tmvs. jne..

MUTTA jos tämä henkilö jatkaa "kuntouduttuaan" samaa elämää mitä ennen.

EI mitään ylimääräisiä avustuksia vain lakisääteiset jotka kuuluu kaikille elämäntavoista riippumatta.

KUN nämä työttömät - juopot - ym "normaalielämäntapaongelmaiset" tulevat tänne Espanjaan nin tämän maan ja kotimaan sääntöjen puitteissa on heile tietysti osansa annettava.

MUTTA ei mitään ylimääräistä.

Turha kirjoitella ja olla "huolissaan" näistä aurinkorannikon "heinäsirkoista" niin nuorista kuin vanhoista.

Itse ovat osansa valinneet ja varsinkin nuoret pärjäävät omillaan jos vain haluavat yrittää edes hiukan.

MUTTA jos kaiken saa tekemättä mitään ?

Niin... miksi olla asunnoton aurinkorannikolla? No ehkä siksi että asunto huvipaikkojen lähellä maksaa kuukaudessa niin paljon että sillä vuokrarahalla saa vuoden viinit tai oluet.

Tuntuu siltä että nämä "huolissaan" olijat vain kalastelevat lisää Suomalaisten veronmaksajien varoja. Pientä lisätienestiä eläkkeidensä päälle jne...

Jos Jeppe juo niin Jeppe juo kunnes juotava tai jano loppuu .. näin on ollut ja näin tulee aina olemaan.

Tiedän mistä kirjoitan koska itse "nautiskelin" 10 vuotta niin että jos kuukauden verran tuli vuodessa täysin selviä päiviä niin se oli hyvä. Tupakkaakin kului parin askin verran päivässä.Mutta vuokrani maksoin ajallaan ja jääkaapissa oli muutakin kuin valo.

MUTTA en kertaakaan käynyt "Fattan" luukulla tai muualtakaan ylimääräistä rahaa ruikuttamassa vaan elin kuten kuuluu "tuloihin" nähden.

Nyt nautiskelen vain "harrastemielessä" ja pistä sentit kilometritehtaalle sillä mitään en mukaani ota viimeiselle matkalle.

Vaikken saa Suomessa asuttaessa kuuluvia sosiaali ja asumistukikorvauksia vaan vain pelkät minimi-eläkkeet niin KELA:sta kuin ELÄKE:vakuutus yrityksestä tulen mielestäni hyvin toimeen ja asun hienolla paikkakunnalla hienossa asunnossa kohtuu vuokralla.

Tuosta tulikin mieleen niin Suomessa kuin Espanjassa asuvien työttömien , pientuloisten eläkeläisten jne.. pakkomielle asua pääkaupunkiseudulla tai muussa paikassa missä on tuloihin nähden aivan liian korkea vuokrataso.

Muuttakaa huokeammalle seudulle ja lopettakaa valitus.

Jotta näin... asia ei todellakaan minulle kuulu.

ps. Jos tosiaan väki on niin typerää jotta verorahoilla kustantaa näiden juoppojen kuntoutukset suomessa ja jatkokuntoutukset jälleen kun nämä iloiset veikot kuntouduttuaan palaavat takaisin tänne maidon ja hunajan maahan..

Niin sitä saa mitä tilaa  Muistakaa äänestää niin jatkossakin saatte juuri sitä mitä haluatte olé

 

trv Soraneuvos

Alkoholismi ei ole Espanjassa syy päästä julkisen terveydenhoidon piirin, joten ei siitä voi myöskään tulla laskua Suomeen.

 

10 talvea siellä viettäneenä en ole havainnut suuria ongelmia alkoholin osalta. Alkoholiongelmaisia siellä on vähemmän kuin Suomessa, eikä se yksi rapajuoppo suomalainen ole häirinnyt, jos ei viereen istu, jolloin haju häiritsee. Koska viini ja viina on halpaa sitä kaikkea ei heti tarvitse juoda eli kohtuukäyttö siellä on yleisin tapa. 

Turmiolan Tommi ajatuksella varustettuja nirppanokkia on siellä enemmän kuin Suomessa, koska istuminen kadun baarissa näkyy, mutta Suomessa ei talvella katubaareissa istuta, koska ei tarkene.

Siellä tavataan muita ihmisiä baareissa ja jo siitä syystä, koska se on halpaa se istuminen toisin kuin Suomessa. Meillä tavallisilla ihmisillä ei Suomessa ole varaa istua ravintoloissa, koska se on liian kallista. Costa Del Solilla voit istua ja seurustella illan 4-5 tuntia kavereiden kanssa juttelemassa baarissa ja sinulta on mennyt 4-6 euroa. Tässä se seurustelun onni on, tuttujen tapaamisessa ja miellyttävässä palvelussa. Näinkin halvalla istumisesta saa henkilökunnalta aurinkoisen kohtelun. Yleensä juttelun aikana nautitaan 1-3 euron tapakset ja myös  ruokailukin tuli hoidettua.  Mitenkähän ne hinnat ovat niin erilaiset kuin Suomessa?  

Vierailija

Alkoholismi ei ole Espanjassa syy päästä julkisen terveydenhoidon piirin, joten ei siitä voi myöskään tulla laskua Suomeen.

Ei alkoholismi mutta sen aiheuttamat sairaudet ovat. Niin että kyllä se lasku tänne tulee vaikka muuta yrität inttää.

Yksi sosiaalityöntekijä tarvittaisiin? Virallisesti tuolla alueella on yli 30000 suomalaista pysyvästi. Talviasutus mukaan lukien väkeä on 100000-200000. Yhden sosiaalityöntekijän vastuulla voi olla max. 30 henkilöä ja yksi vain tarvittaisiin??? Voi herranpieksut että on käsiinräjähtävä ongelma.

Suomessa lähiöbaarit ovat todella ahdistavia. En oikein pysty ymmärtämään suomalaisia jotka lähtevät ulkomaille ja siellä käy samanlaisissa ahdistavissa lähiöbaarin tapaisissa suomalaisissa paikoissa.
On Espanjassa nimittäin todella viihtyisiä espanjalaisia baareja.

Ei kai tässä ole käynyt niin, että suomalaiset, jotka vaativat maahanmuuttajilta sopeutumista uuteen kotimaahan ja sen kielen oppimista, eivät osaa espanjaa vaikka suvat siellä, eivätkä saa hankittua apua paikallisen terveydenhuollon piiristä?

Sehän on selvä homma kun alkoholi on niin halpaa ja ilmasto mahtavan lämmin niin Suomalaisilla alkoholisteilla ei ole Suomessa käydessään minkäänlaista alkoholi ongelmaa kun eivät raaski ostaa Suomessa viunaa. Ja haittaako se ketään jos ovat poissa silmistä.

Että Suomalaisten veronmaksajien pitäisi maksaa Espanjaan muuttaneiden veropakolaisten hoito?!

 

Mitään näin törkeetä en ole aikoihin kuullut

hoitaja

Täällä Aurinkorannikolla, tarkalleen Mijaksen kunnassa Fuengirolan kupeessa hoidetaan suomalaisia päihdeongelmaisia ( narkomaanit + alkoholistit + muut riippuvuudet ) Centro Drogadependencia, terveyskeskuksen alaisessa avopäihdehoitolassa. Sinne pääsee EU-sairausvakuutuskortilla ja hoito on asiakkaalle maksutonta, aivan kuin minkä tahansa sairauden hoito toisessa EU-maassa / terveyskeskus.

Olen hoitanut monia päihdeongelmaisia ja ollut mukana tulkkaamassa. Tunnen hoitopolun hyvin.

Hoitoon pääsee viikon sisällä toisin kuin Suomessa ja hoito on hyvää.

Täällä EI siis ole ongelmaa päästä päihdehoitoon, toisin kuin artikkelin sisältö kertoo.

Vierailija

Artikkeli aika pihalla todellisuudesta. Muutama alkoholisti ja homma yleistetään kaikkiin 25.000 Aurinkorannikolla asuvaan?!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat