Vierailija

Jostain kumman syystä Keskusta keikkuu taas gallupien kärjessä. Sitä ei voi ymmärtää, kun puolue on ollut joka toisessa hallituksessa ja olisi voinut ajaa kaikkia noita nyt mainostamiaan asioita. Luuleeko väki, että Sipilä, rikas piilokokkari, jotenkin ajaisi heikompien asiaa? Miten Keskusta luo 100 000 työpaikkaa? ”Kepu pettää aina” on ollut totta liian usein. Mutta niin petti demaritkin.

Urpilainen lupasi ennen viime vaaleja myös lisää työpaikkoja, oliko peräti 200 000, mutta paikat vähenivät 100 000. Hän myös lupasi olla tukematta Kreikkaa, mutta takki kääntyi heti hallitusneuvottelujen alettua. Nyt olemme kusessa demarien takia. Ja puolue on toisena gallupeissa!

Taitaa siis mennä taas ainakin 100 000 työpaikkaa, jos kepu ja demarit pääsevät huseeraamaan.

Tosin ei voida sivuuttaa sitä, että Kokoomus on häärinyt ylimpänä velkaantumisessamme ja kansan kurjistamisessa siitä lähtien, kun sen hallitustaival aukesi. Rikkaille on annettu veroaleja alen perään ja ne on maksettu velalla. Kuitenkin moni vastuuntuntoinen  hyvätuloinen sanoo itsekin,  jotta  heidän palkoistaan olisi kyllä vara maksaa veroja enemmänkin. Poikkeuksena tietenkin ollilat ja vaalruusit, jotka tienaavat mielestään liian vähän!

Miten sopii yhteen Stuppi ja isänmaan etu? Ei mitenkään. Hänen mielestään isänmaallisuutta näyttää olevan se, että omaa kansaa kurjistetaan, mutta muulta tulleita on vara kouluttaa ja auttaa loputtomiin. Mitä köyhä ostovoimalla tekisikään? Sehän pistäisi rahan kiertoon eikä sijoittaisi ulkomaille. Kokoomus on täynnä itsekkäitä, ahneita narsisteja, joille vain oma etu on tärkein, eiväthän he tavallisen ihmisen elämästä edes mitään tiedä.

Minipuolueita äänestämällä äänet valuvat aivan hukkaan, koska yhtään niistä ei tule menemään läpi. Mutta jos nämä kaikki valitsisivat jo olemassa olevista eduskuntapuolueista lähinnä itselleen sopivan, muutama lisäedustaja voisi minipuolueidenkin  asioita ajamaan tulla. Tämä on matematiikkaa.

Vaikka jokaisella on vaaleissa vain yksi ääni, sillä on paljonkin merkitystä. Sitä ei kannata haaskata – ei edes protestoidakseen.

-Harkitseva äänestäjä

Kommentit (16)

Joo, kansan muisti on lyhyt. Keskusta ei tule pelastusta tuomaan. Esko Ahon hallituksesta lähtien kaikki mennyt pieleen Euroopan unioniin liittymisen myötä. Matti Vanhanenkin ilmoittautunut ehdolle. Hyänen aika sentään. Pysyköön siellä minne lähti ja samaten tiukkapipo Olli Rehn. Kuka ihme näitä äänestää!

Ja kokoomus on sitte ottanut listoilleen Hjallis Harkimon. Anna mun kaikki kestää. Sekö nyt on sitten ansio hoitaa valtion asioita jos omia bisneksiä on hoitanut ja niillä rikastunut? Eikö mitä. Tulee ajamaan omaa etuaan ja muiden rikkaiden siinä sivussa. Eilisessä maikkarin vaalikeskustelussa Harkimo ei loistanut eikä mitään järkevää sanonut. Hei haloo!

Jos perustuslaillisia ei olisi voisin ajatella äänestäväni sos.demokraatteeja. Kaikesta huolimatta. He sentään jossain määrin ajavat tavallisen kansan asiaa.

Kokoomus, rkp ja vihreät pitäisi saada oppositioon, jotta jotain järkipäätöksiä voisi olla odotettavissa. Pelkään vain, että kokoomus tungetaan suurella rahalla taas hallitukseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Keskustan suosio on galluppiryhmän junailema.  Ei mikään puolue syöksy ylös  vaikka keulaan tulisi  lahkolainen tuntematon suuruus  joka ei lupaa mitään, kunhan sössöttä kivoja.

Kokoomus + kommarit  äänestää rahanjakopuoluetta.  Hyvin luonnollista.

Pahan kolminaisuus.  Keskusta kokoomus Sdp

Samoilla linjoilla, klo 15.42.

On sentään tajuttu, jotta kokoomuksen kärkipaikka ei olisi uskottava, niin tehtiin keskustasta ykkönen, jotta saataisiin toinen "kokoomus"puolue pääministeripuolueeksi. Oikeasti Sipilä sopisi paremmin valtiovarainministeriksi kuin pääministeriksi. Mutta ei Rinne tai Stubb ainakaan pääministeriksi! Stubb ennätti tehdä jo tarpeeksi vahinkoa suurta valtiomiestä leikkiessään.

Onko vaalikarja taas gallupien höynäytettävissä?

Keskustapuolue on ainoa maltillinen ja hyviä arvoja ajava. Sipilä on vastuullinen, ei lupaa mahdottomia.

Äänestän ehdottomasti Keskustaa!

Keskusta ei ole ainoa hyviä arvoja ajava. Onko maltillisuus sitä, että jättää vaalien jälkeen lupaukset pitämättä? Jos on, silloin keskusta on maltillinen. Mikä 100 000 työpaikan lupaus on ellei mahdoton?

Äänestä vain keskustaa, mutta älä sitten rutise, kun petyt.

En  ole ennenkään rutissut. Muistan  ikäni päivät kun Esko Ahoa äänestimme isolla joukolla ja se helkutin sössö sateenkaari-Halonen tuli pressaksi. Kyllä meinasi perperi revetä harmituksesta. Ja kaksi kautta se mokoma oli maamme pääsössö!

Kyllähän se on niin, että äänestämällä ei enään mikään muutu. Kansakunnat ovat antaneet pujottaa rahamaailman velkahirttosilmukan  kaulaansa. Siinäpä olette - kitiskää mitä kitisette - muuuhun ette pysty.

Samassa liemessähän sinäkin tulet olemaan, kitisemään kanssamme. Velasta ei tietenkään selvitä noin vaan, tulee kestämään kauan, tosi kauan, ennenkun valoa tunnelin päähän löytyy. Velkahölmöilyt jarjesti ihan muu puolue kun Keskusta. Muuan pojannulikka ja tytön tyllerö, Jyrki ja Jutta ovat ne jotka järjestivät Suomen tämän jamaan. Siksikään en syytä nyt Sipilää enkä Keskustaa.

Lyhyt muisti on mielestäni jokaisella joka on unohtanut ketkä kaivoivat kuopan jalkojemme alle.

Vierailija

Samassa liemessähän sinäkin tulet olemaan, kitisemään kanssamme.

Niin olenkin. Sanavalinta olisi voinut olla selkeämpi. Kuka tai milloin Suomen velkaannuttaminen on aloitettu; siitä on olemassa useampiakin näkemyksiä, mutta yks kaikki - ärsyttää, kun vaalien alla kaikki entisetkin päättäjät sössöttävät että näin ne asiat hoituvat. Sitten valituksi tultua ensin omat edut kuntoon-ei puhettakaan parlamentin yt- neuvotteluista tai säästöistä. Päättymässä oleva vaalikausi olisi mennyt edellisen kauden päätöksillä, ja eduskunnan ovi olisi voitu pistää pönkkään, eikä olisi tarvinnut kuunnella jatkuvaa kinastelua ja veivaamista.

Muistakaamme se vanha totuus, että aina asiat voisi olla pahemminkin. Olen sitä mieltä ettei tässä vielä olla tarpeeksi syvässä kriisissä, kun ei paljon mitään ole tehty kriisin lauakaisemiseksi.

Odottakaapas vaan kun aletaan tarkastamaan julkista sektoria. Ei ole väliä kuka seuraavassa hallituksessa on niin julkista sektoria pitää laihduttaa, hallintoa varsinkin. Lomaltapaluurahat pois, se on etuus joka aiokoinaan keksittiin jottei olisi niin paljon maastamuuttoa esim. Ruotsiin. Julkisella sektorilla on pidemmät lomat kuin yksityisellä. Lisäksi on 5 vuoden irtisanomissuoja kun tulee organisaatiomuutoksia. Ei millään ysityisellä alalla ole tällaista suojaa. Kataisen ansiosta m.m. terveydenhoitoalalla tuli reilut palkankorotukset, koska hän oli sitä mieltä että "koulutuksesta pitää maksaa".

Palkankorotuksia ei varmaankaan tule seuraavissa palkkaneuvotteluissa. Hyvin tyytyväisiä saadaan olla jos ne säilyy edes nykytasolla.

 

Vierailija

Samassa liemessähän sinäkin tulet olemaan, kitisemään kanssamme. Velasta ei tietenkään selvitä noin vaan, tulee kestämään kauan, tosi kauan, ennenkun valoa tunnelin päähän löytyy. Velkahölmöilyt jarjesti ihan muu puolue kun Keskusta. Muuan pojannulikka ja tytön tyllerö, Jyrki ja Jutta ovat ne jotka järjestivät Suomen tämän jamaan. Siksikään en syytä nyt Sipilää enkä Keskustaa.

Lyhyt muisti on mielestäni jokaisella joka on unohtanut ketkä kaivoivat kuopan jalkojemme alle.

Keskustan Kiviniemi siunasi mm. Kreikan apupaketin, joten eipä kepu kovinkaan syytön velkaantumiseen ole.

Kokoomus taas on kasvattanut tuloeroja esim. rikkaiden veroaleilla, joita vastaan kepulla ja demareilla ei ollut mitään. Syyttömiäkö?

Esim. Fortum; käytännössä monopoliyhtiö piilottelee tulostaan veroparatiisissa osakekurssin manipuloimiseksi, että sisäpiirin optiot kasvavat. Mitä tekee eduskunta - hiljaa kuin "kusi sukassa".

Ja muut verokoijarit myös. Paljon olisi tehtävissä, mutta sitten ovat hyvätuloiset hallituspalkkiot vaarassa - no olkoot mitäpä tuosta vaalikarjasta - äkkiä se kumminkin unohtaa, ja sitten voidaan taas aloittaa alusta.......

Kova on hinku tulla valituksi, kun seuraa noita vaalibudjetteja. Minun houkuttelemiseksi ne ainakin ovat hukkaan heitettyä. Äänestän näitä pienpuolueita eikä ääneni ole yhtään arvottomampi vaikka eivät pääsisikään läpi, ja jos pääsee, niin tuleepahan uusia jakajia "hiekkalaatikolle" muka fiksumpien harmiksi.

Kokoomusjohtoinen hallitus poisti rikkailta varallisuusveron. Mielestäni seuraavan hallituksen pitää palauttaa varallisuusvero takaisin ennen kuin köyhien etuuksia aletaan leikkaamaan. Perustulailliset kannattavat varallisuusveron palauttamista.

Nyt, kun Sipilän kirja on julkaistu, tulee tunne, että väki on suorastaan hurmoksessa kuin uusi Messias olisi syntynyt. Osakekoukerot sivuutetaan kuin niitä ei olisikaan. Lestat ainakin tietävät, mitä puoluetta nyt äänestävät. Hehän kannattavat yleensä kokoomusta, mitä ei tavallinen ihminen voi mitenkään käsittää. Mutta parempi, että äänestävät keskustaa kuin kokoomusta, vaikkei niillä todellisuudessa ole mitään eroa.

Vierailija

Keskustapuolue on ainoa maltillinen ja hyviä arvoja ajava. Sipilä on vastuullinen, ei lupaa mahdottomia.

Äänestän ehdottomasti Keskustaa!

 

Keskusta ei helpota köyhien ja eläkeläisten asemaa.  Nuorisotyöttömyys lisääntyy mutta lisää otetaan halpaa työvoimaa. Suomalainen työnhakija ei ole samalla viivalla maahanmuuttajan kanssa. Maahanmuuttajan työnantajaa tuetaan samalla tavalla kun työllistäisi pitkäaikaistyöttömän. Sitten kun palkka on pienempi niin työntekijä on "ilmainen". Kehitysapuun keskustalta löytyy lisää rahaa (+0,14%BKT:sta)? 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat