Vierailija

Otatko nitron varmuuden vuoksi ennen rasitusta vai otatko sen vasta, kun ottaa sydämestä?

Kommentit (8)

Jos on todettu sepelvaltimotauti tai angiina pectoris, Nitro suositellaan otettavaksi jo ennen rasitusta. Sydäntä on turha rasittaa odottamalla sen kärsivän hapen puutteesta.

Tärkeästä aiheesta keskustellaan. Kardiologi Raimo Kettunen sanoo nitron käytöstä käsikirjassamme näin " Nitroa ei kannata pihistellä vaan käyttää aina kun tuntuu vähänkin rintakipua. Sitä kannattaa käyttää myös ennen sellaista ruumiillista rasitusta, jonka tietää helposti aiheuttavan rintakipua. Tällöin kivulta vältytään ja samalla suorituskyky lisääntyy. Nitro on tehokas ja varsin vaaraton lääke"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minulla on todettu sepelvaltimotauti ja tehty ohitusleikkaus. Teen raskasta fyysistä työtä ja olen joutunut ottamaan nitron viime aikoina kolmekin kertaa päivässä.

Aina ei tule ajatelleeksi että sekä nitro, pallolaajennus ja ohitusleikkauskin ovat oikeasti sepelvaltimotaudin oireenmukaista hoitoa. Jos rintakipu alkaa tulla herkemmin ja herkemmin kertoo se siitä että sepelvaltimoiden ahtautuminen on pahentunut ja tähän kommentoinut vierailija on aivan oikeassa. Jos tilanne pahenee ja nitroa alkaa kulua enemmän ja pienikin kuormitus lisää tarvetta on lääkärin pakeille mentävä. 

Olisikohan syytä hieman hellittää sitä raskasta työn tekemistä. Sydämelläsi on ilmiselvästi hätä. Suosittelen menemään lääkärin puheille, olisko sairausloman tai eläkkeen paikka, tai ainakin lisätutkimuksia.

Minulle määrättiin pitkävaikutteinen nitro heti kun todettiin että on tukoksia. Ei leikattu vielä. Otin kolmesti päivässä sen pitkävaikutteisen ja vielä jos tarvi niin kielen alle lisää. No, tuo lääkenmääräys sitten purettiin ja samoin myös muitakin lääkkeitä kun tuli muita vaivoja liikaa, esim syke ja verenpaine laski liikaa.

Nyt otan pitkävaikutteisen nitron joskus. Usein ennen jotain rasitusta otan. Lääkäri neuvoi, että ei haittaa mitään jos ottaa varoiksi. Päänsärky on joskus aika kova, mutta ei se haittaa jos on turvallisempi olla. Liikunta on kuitenkin tärkeää, että pysyy kunnossa.

Töppäili näköjään jälkitarkastuksen tehnyt lääkäri ja ei minulle edes olisi pitänyt määrätä nitroja.

Kun suonet on avattu ohitusleikkauksessa, ei nitroille pitäisi olla mitään tarvetta, sanoi sydänlääkäri kenen luona eilen kävi. Kipu jonka luulin johtuneen sydämestä, onkin kipua leikkausarvissa ja niihin sain nyt vahvan särkylääkkeen. Ja sairauslomaa kahdeksi kuukaudeksi, kun en ole vielä työkunnossa. Työrerveyslääkäri ei antanut sairauslomaa, kun jaksoin testissä pyöräillä hyvin

t. aloittaja

Varmaan monikin ohitusleikattu potilas törmää rintakipuihin leikkauksen jälkeen eikä aina voi tunnistaa johtuuko se rintalastan halkaisun jälkitilasta vai epäilyttääkö potilasta että onko jokin mennyt leikkauksessa pieleen, kenties, eikä sydänlihaksen verenkiertoa olekaan pystytty kohentamaan ohitussuonilla. Luotetaan sydänlääkäriin tässä! Nitron käyttö on kyllä taitolaji. Moni ottaa sitä pyörrytystunteeseen, rytmihäiriöön ja tässä pikanitro voi tehdä karhunpalveluksen ja potilas jopa pyörtyy kun verenpaine rojahtaa. 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat