Oululainen eläkeläinen hoidattaa hampaansa Intiassa: "Täällä operaatio maksaa 63 euroa, Suomessa 700"

Terveyspalvelujen käyttäminen ulkomailla yleistyy. Yksi suomalaisten uusista suosikkikohteista on Intian Goa, jossa silmälääkärillä käynnistä selviää kuudella eurolla.Lue koko juttu

Oululainen eläkeläinen hoidattaa hampaansa Intiassa: "Täällä operaatio maksaa 63 euroa, Suomessa 700"

Sivut

Kommentit (29)

Suhtaudun varauksella näihin kehitysmaissa tapahtuviin terveydellisiin hoitotoimenpiteisiin. Mikä eteen jos ne epäonnistuvat. Kipin kapin Suomeen hoidattamaan jälkitoimenpiteet? Lasku voipi sitten olla suurempi kun mitä Intiassa säästi.

Meikäkin laitatti vuosia sitten kruunun hampaaseen eräässä kehitysmaassa, rahaa säästyi satoja euroja. Hammaslääkäri oli koulutuksensa Amerikassa saanut ja vastaanotto oli siisti, hygieenisen oloinen. Parin vuoden päästä alkoi mieletön hammassärky. Koko hammas jouduttiin poistamaan Suomessa, kruunun alle oli alkanut kasvaa mätää. En niinkään menettänyt rahaa mutta hampaan menetin.

Suuresti ihmettelen, että joku sanoo saaneensa mielenrauhan terveytensä suhteen Intiassa! Vieläköhän on samaa mieltä muutaman vuoden päästä....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

En menis Intiaan tai minnekkä kaukomaahan terveyttä hoitamaan. Entäs jos hoidossa tapahtuu häikkää. Mistä apu siel ulkomailla? Eihä sitä saa mitään vakuutustakaan jos menee omatoimisesti vaikka leikkaukseen hornan tuuttiin.En uskaltaisi. Mieluummin maksan enempi tääl Suomessa yksityiselle jos kunnalliseen en pääse kun jonot on pitkät. Aina vaan saa lukea näistä tyytyväisistä mutta entäs ne epäonniset, harvemmin lehdet julkasee heidän kokemuksia.

kirsikankukka55

Pitkä on matka Intiaan vaivojansa korjauttamaan...

Aivan, ja matkakustannusten kanssa tulee yhtä kalliiksi kuin suomessakin.

Vierailija
kirsikankukka55

Pitkä on matka Intiaan vaivojansa korjauttamaan...

Aivan, ja matkakustannusten kanssa tulee yhtä kalliiksi kuin suomessakin.

Ei todellakaan pidä paikkaansa. Asumiskustannukset ja lennot puolelta vuodelta alle 2 500 €, onko Suomessa nykyisin niin halpaa? Ruoka todella paljon halvempaa kuten kaikki muukin. Hietala ei ole selvästikään mennyt Intiaan hoitamaan terveyttään, kertoo vain miten homma hoituu jos huoltoa tarvitsee. Eikä hän sano että olisi saanut mielenrauhan intialaisen terveydenhuollon johdosta vaan INTIAN johdosta, kokonaisuuden. Näistä kommenteista saa varmaan oikean kuvan: Intia ei sovi kaikille. Mutta miksi tulla sitä kommentoimaan? Hietala on erittäin tyytyväinen eikä se asia varmaan näitten negatiivisten kommenttien vuoksi miksikään muutu. Pysykää te vaan Suomessa!

Olipas kommentti; Pysykää te vaan Suomessa!

Samoin voisimme todeta niille ulkomailla elintaso-tai veropakolaisina oleskeville/asuville kahdenmaan kansalaisille. On se niin hienoa asua ulkomailla, onhan nekin rahat pois suomalaisten kukkarosta. "Isänmaan petturuuttakin" on monenlaista.

Eikä ole tarvetta kommentoida tätäkään mielipidettä jos ei kestä negatiivista kommentointia omasta rehentelystään. Tämä on vaan yksi suomalainen mielipide.

 

"Meidän on uudesta luotava maa, raukat vaan menköhöt merten taa"

 

 

Matkustaminen tänne Intiaan ei maksa paljoa - alle viisisataa - syksy 2015.

Goalta en löytänyt rauhaa - rannalta, vaan roskayhteiskunnan, niinkuin muualtakin Intiassa.

Silmälasini sain Delhissä kokonaisuutena 20€. Lääkäri vatsatautiin alle kolmekymppiä - lääkkeiden hinta pari euroa.

Reissuun lähdössä

Kattava matkavakuutus 58 vrk 60 vuotiaalle maksoi 76 e, siis matka alkaa Tammikuu 2016.

Inter American.

Vierailija

Olemme viettäneet Goalla Intiassa neljä kaksiviikkoista. Hankimme sieltä kahdet silmälasit hintaan n. 100€ yhteensä. Puhdistutin ja valkaisutin hampaani erittäin siistissä ja asiantuntevassa paikassa, jossa puhuttiin hyvää englantia. Hinnaksi tuli 50€.

Emme halua enää matkustaa Intiaan. Kolmella matkalla tulimme erittäin kipeiksi, kumpikin meistä tarvitsi lääkäriä. Tämä hurautti hotelliimme skooterilla, laittoi piikin ja antoi lääkekuurin. Piikki oli taatusti jotain epäiltttävää ainetta, koska sen jälkeen olimme ylipirteitä sekä ikään kuin ottaneet jotain huumetta. Hinnaksi tuli koko hoidosta n. 30€ emmekä saaneet kuittia kuin lääkkeistä.Tosin paranimme nopeasti ja ruoka alkoi pysyä sisällä. Meillä on matkavakuutus, joka kattaa sairaudesta aiheutuneet kulut aina kun olemme yli viidenkymmenen kilometrin päässä kotoamme. Se maksaa 60€ vuodessa.

Intia on hirveä ja hurmaava maa. Ihmiset siellä ovat parasta, yhtä hyvä on luonto. Meillä oli kaksi kummiperhettä siellä. Ensimmäisellä matkalla tapaamaamme taksikuskia avustimme oman auton hankkimisessa, toista oman talon rakentamisessa Karnatakaan. Aika aikaansa kutakin. En halua enää tehdä vaivalloista matkaa maahan, jossa lähes varmasti sairastun ja monta lomapäivää menee hukkaan. Ei enää tulisi mieleenikään hoidattaa itseäni Intiassa. Käymme kumpikin yksityislääkärillä aina tarvittaessa, hinnaksi tulee n. 95€. Harvoista käynneistä ei synny suuria kuluja. Jos haluamme tulevaisuudessa viettää syys- talviaikoja lämpimässä, suuntaamme eteläiseen Eurooppaan.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

kirsikankukka5502.04.2015 klo 14:18

Pitkä on matka Intiaan vaivojansa korjauttamaan...

Aivan, ja matkakustannusten kanssa tulee yhtä kalliiksi kuin suomessakin.

Eikä se maa ole kukkaismaa vaikka buganvillet kukkii kaikissa mahdollissa väreissä. 

Todella likaista, kadut on jätteissä ja haisevia. 

Yksitysyyttä kaipaava pohjoismaalainen ei sovi sinne, kun ihmisiä onympärillä neliömtrissä tusina vähintäänkin. Kunnollisi teitä ei ainakaan siellä ollut missä olen kulkenut, meren rannat ja valtaväylät ovat sitten eri asia.

Vierailija

Toisaalta, tuli mieleeni, että milloin Intia alkaa työntämään ihmisiä eurooppaan!

Milloin ihmiset ovat saaneet muusta maailmasta tieto tarpeeksi, jotta huomaavat kuinka  muualla maailmassa asioita hoidetaan ja elintaso on aivan toista luokkaa kuin tavallisen työläisen Intiassa.

On toki sielläkin hyväosaisia, kotinsa ovat ihan eurooppalaista tai amerikkalaista hyvää tasoa ilmastoineen päivineen. Tosin tästä on jo kaksikymmentä vuotta, silloin olin yllättynyt. Siitä suuresta erosta, mikä ihmisten välillä vallitsee. Kerjäläisiä oli paljon.

Köyhyys on silminähtävää, eli miten saavat matkarahat kasaan. Ehkä kuitenkin ylenmääräiseltä maahantulolta säästytään. Sri Lankalta on suomilomalaiset akiteeranneet kavereitaan tänne. 

Asioista selvää ottanut

Kannattaa muistaa että Intiassa ja varsinkin Goassa voi olla vaarallista. Suhteutettuna turistien lukumäärään on Goa toiseksi vaarallisin turistikohde maailmassa Thaimaan jälkeen. Turisteja huumataan, ryöstetään ja tapetaan rahan vuoksi. Vääriin ihmisiin voi törmätä kaikkialla, Goalla näitä vaarallisia yksilöitä on vain paljon enemmän. Tämä on diplomaattisesti hankala asia eikä siitä sen vuoksi julkisesti varoiteta suomen kansalaisia.

Vierailija

Eullistahan Intiassa on itsensä hoidattaminen.Kävimme siellä neljä kertaa ja teetimme molemmat kahdet silmälasit sekä yhdet aurinkolasit vahvuuksilla. Hinnaksi tuli yhteensä 170€ sisältäen silmälääkärissä käynnit. Miehelläni on ollut sieltä hankitut silmälasit jo 5 vuotta ja hän näkee niillä erinomaisesti. Saimme taksikyydin silmälääkärille ja se sisältyi lasien hintaan.

Kävin myös hammaslääkärissä, jossa tehtiin hammaskiven poisto ja valkaisu. Hinta 55€. Mutta, mutta. En mitenkään haluaisi enää lähteä lentämään niin pitkää matkaa edes kohtuullisten hintojen takia. Sairastuimme molemmat lähes jokaisella reissulla, vaikka pidimmekin käsihygieniasta hyvää huolta. Päätimme, että siitä lähtien matkustaisimme vain paremman hygienian omaaviin kohteisiin sekä lyhyempien lentomatkojen päähän.

Vierailija

Mielestäni on outoa, että puhutaan vaan hoitojen tai esim silmälasien halpuudesta mutta ei lasketa mukaan lentolippujen ja majoituksen hintaa.

Ostin viime kesä Instrumentariumista ale-hintaan silmälasit = kehykset + linssit . Hinta oli kokonaisuudessaan 29:- euroa.  Mikähän olisi tullut silmälaiseni  hinnaksi jos olisin lähtenyt niitä ostamaan Intiaan ja lisännyt tuohon 29 euroon lentolipun ja hotellimajoituksen hinnan?

Vierailija

Vai täydellinen verenkuva? Ei siihen kuulu muuta kuin pieni verenkuva ja diffi. Ei mitään kemiallisia tutkimuksia, ei EKG.

Hessu

Itse teetin kruunun hampaaseen Suomessa ja se maksoi yksityisellä hammaslääkärillä 350 € klaikkine kuluineen :)

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat