7 hyvää syytä syödä pähkinöitä ja manteleita

THL:n erityisasiantuntija Heli Reinivuo suosittelee pähkinöiden syömistä kaikenikäisille. Niillä on monia terveysvaikutuksia – erityisesti yhdellä lajilla, joka on "koostumukseltaan ainutlaatuinen".Lue koko juttu

7 hyvää syytä syödä pähkinöitä ja manteleita

Kommentit (13)

Vierailija

Kyllä pähkinät ovat herkkua. Sen ovat tuottajatkin huomanneet. Monet mieluummin syövät maistuvan terveellisesti, siis pähkinöitäkin.   Kuin lisäravinteita!

Viimevuosina kulutus on selvästi kasvanut ja hinnat nousseet kohtuuttomuuksiin.

Kaikki hyvä pikkuhiljaa riistetään eläkeläisen ulottuvilta.

Olen syönyt pähkinöitä jo monta vuotta. Erikoisesti tykkään Cashew-pähkinöistä, niitä menee n.kourallinen päivässä. Pähkinöitä voi pitää vaikka taskussa ja napostella kaupungilla asioidessaan, jos tulee nälän tunne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pähkinöissä ei ole mitään muuta ongelmaa kuin hinta, noin kaksikymmentä euroa kilo ja mieletön kalorimäärä. Montaa grammaa päivässä ei voi napostella, ettei liho. Huomisesta lähtien on Lidl:ssä tarjouksessa saksanpähkinät € 18:45/kg eli 200 gramman pussi maksaa € 3:69. Taidanpa mennä ostamaan pari pussia varastoon.

Harmi ettei lähellä ole Lidliä. Hinnasta huolimatta syön joka päivä annoksen pähkinöitä, eipä tule makeanhimoa eikä lihaa tarvitse syödä kuin pikkuisen silloin tällöin. Uskon kasviproteiineihin!

Anna-Leena Vääräniemi

Tekstissä sanottiin, että pähkinöitä voi syödä päivässä pari pientä kourallista. Koska kourat ovat eri kokoisia voisi tarkentaa: pari ruokalusikallista päivässä. Pähkinöissä on nimittäin runsaasti energiaa.

Vierailija

Jos syö kourallisen pähkinöitä, korvaa se aterian kalorimäärän ja rasvaa on paljon. 

On hyväksi syödä pähkinöitä!  2-3 parapähkinästä saa terveyttä kilpirauhasen epätasapainoon.

Mikähän

Aikuisiällä vatsani ei yhtäkkiä enää kestä manteleita, hasselpähkinöitä ja maapähkinöitä, ei yhtäkään, ei vaikka olisivat kuorettomia. Mistähän johtuu. Olen yrittänyt silloin tällöin pähkinä kerrallaan, ei onnistu. Saan järjettömiä vatsanväänteitä niistä.

Mutta saksanpähkinöitä, cashew, pekaani ja parapähkinöistä vatsa kestää erinomaisesti, syön niitä joka päivä.

jtk

vastaus: sanopas se mutta oikeassa olet että eläkeläiset  alkavat pitää puoliaan , ja mikä sen ihanempaa kun pähkinät ja vain suurella Mniitä voi sanoa"MARABOO".

Vierailija

Pähkinä kuin pähkinä. Kaikki terveellisempää naposteltavaa kuin suklaa tai karkit. Ostin viime kesänä Tokmannista kilon maapähkinöitä hintaa € 3:99/kilo ja paahdoin ne uunissa.  Laitoin säilöön pieniin paperipusseihin kuivakaappiin. Nappaan sieltä mukaani pussillisen matkaevääksi kun lähden juna- tai bussimatkalle sukulaisten luo vähän pidemmälle. Silloin tällöin syön niitä kourallisen kotonakin. Terv.keskus lääkäri on useasti ihmetellyt hyviä rasva-arvojani. Olisikohan monivuotisella pähkinöiden ja rasvaisten kalojen syönnillä jotain vaikutusta niihin arvoihin....

Vierailija

Parapähkinä syödessä pitää muistaa, että siinä on seleeniä. Hyvä niin, mutta kun syöt useamman kuin 1-3 vaarana on seleeni myrkytys. Hiukset lähtee, hampaat alkaa irrota, kynnet lohkeilee, väsyttää ym. Näistä kaikista oireista kärsin. Nyt hoitelen itseäni. Onneksi huomasin ajoissa..

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat