Yle Fem (klo 22) esittää tänään dokumenttiohjelman Teräsmummot talouskasvua tutkimassa.

Ohjelma kertoo yhdeksänkymppisistä ystävyksistä, jotka kuuluvat Raivoavat mummot -aktivistiryhmään.

Sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta protestoiva mummmoaktivistiorganisaatio toimii aktiivisesti useissa kaupungeissa Kanadassa ja Yhdysvalloissa.

Mitä mieltä olet: Olisiko Suomessa tarvetta raivoaville mummoille? Mistä aiheesta pitäisi raivota tai minkä puolesta toimia? Ketkä ovat jo valmiiksi "raivoavia" esikuvia?

Kommentit (13)

Tarvetta olisi, mutta meidän mummot ovat niin hienotunteisi, että heitä ei taida raivoaminen kiinnostaa.

Jos oikein laitetaan hakuun, mistä tietää, vaikka löytyisi! Mahtaa harva mummoikäinen jaksaa olla niin valveutunut, että seuraa politiikkaa ja maailman menoa aktiivisesti. Kuin sitähän se vaatii, että tietää mistä tulee raivoisasti ottaa kantaa.

Voi jonkun puolueen kiihkeästä ns. vanhasta kukkahattutädistä löytyä raivoisa kantaa ottava mummo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kyllä täältä riiviömummuja löytyy, jos ei juuri riiviöitä, niin ainakin rohkeita, asiansa perustelevia, suunsa avaavia, nykymaailman voiton tavoittelua kritisoivia, omaan tulevaan/olevaan vanhuuteensa vaikutusmahdollisuuden perään kuuluttavia mutrumummuja. Odotamme vain, että joku kutsuisi joukon koolle marssimaan barrikadeille tai ainakin eduskuntatalon (tai suurkirkon) portaille. Meitä ei kuulla ellemme korota kuorossa ääntämme! Poliitikot rakastavat numeroita - antakaamme heille lukuja mummojen hyödyllisyydestä eli miten paljon yhteiskuntamme säästää meidän aktiivisuudesta ja palveluksista toisille ihmisille ja monista muista asioista. MUMMUT MUUREILLE!! 

Raivoavien mummojen kaikki voimat menevät toisten ihmisten kyttäykseen ja ainaiseen tyhjänpäiväiseen valittamiseen.

Voi, jos tuo kaikki raivo saataisiin hyötykäyttöön, olisi tämä Suomi paljon parempi paikka elää niin mummoille kuin varsinkin mummojen vieressä eläville.

Kun on saavuttanut niin korkean iän että on päässyt mummoksi, ja varsinkin iso-mummoksi, tietää ettei mikään asia parane äksyilyllä.

Miksi kummassa mummojen pitäisi raivota, voihan sitä mielipiteensä esittää ihan asiallisesti ja rauhallisestikin? Se kun tiedetään, että eivät muut ihmiset raivoaviin kansalaisiin suhtaudu kuitenkaan vakavasti.

Ei mikään tule raivoamalla hyväksi. Aikalailla vieras käsite supisuomalaiseen ajattelutapaan tuo "raivoavat mummot-yhdistys". Ulkomaalaisilla on muutenkin erilainen temperamentti, he ilmaisevat monessa asiassa mielipiteensä suoremmin ja rohkeammin kun suomalaiset.

Kyllä Suomessa meitä aktiivisia mummoja riittää, mutta ei tarvitse raivota. Asiallinen, tiukka ystävällisyys on parempi keino. Onhan meillä esimerkkejä: Vappu Taipale, Tellervo Koivisto, Eva-Riitta Siitonen... lista on todella pitkä. Yhden tai monen asian puolesta toimijoita. Saati tuntemattomampia, jotka eivät näy julkisuudessa.

 

Tellervo Koivisto ei ole mummo.

Muistaakseni on hän ärähtänyt kerran ja se oli silloin, kun pyöräkypärä tuli voimaan. Joten tuollaista ärähtelyä ei kaivata.

Niinpä. Mitä se mummo-sana sitten tarkoittaakin?  Minusta mummo on kaunis sana. Ja tykkään kovasti , jos joku kutsuu minua mummoksi vaikken vielä mummo olekaan. Mummoiässä kylläkin!

Vierailija

Niinpä. Mitä se mummo-sana sitten tarkoittaakin?  Minusta mummo on kaunis sana. Ja tykkään kovasti , jos joku kutsuu minua mummoksi vaikken vielä mummo olekaan. Mummoiässä kylläkin!

Minusta tuo mummo-sana tarkoittaa vanhahkoa naisihmistä noin yleisesti ottaen. Lapsenlapsilleni olen mamma, kuitenkin vielä alle 60-kymppinen. :)

En ole kuitenkaan ruotsinkielinen, heillähän mamma tarkoittaisi kait äitiä?

Niin,ei minustakaan raivoamisella saada mitään aikaan.

Näkee tarpeeksi TV:ssä kun riidellään ja huudetaan.Haluan jo elää rauhallista elämää,en riidellä tai raivota.

Näin kokee mummi 65-vuotias

Kyllä voisin liittyäkin "raivoaviin mummoihin", sillä tuskinpa se tarkoittaa ihan sitä että aletaan konkreettisesti raivoamaan? Vaan kait raivokkaasti eli lujasti viedä asiaansa eteenpäin.

Niin, tai voitaisiin perustaa suomalainen vastine: Jämäkät mummot. Teräs mummot. onhan nimiä mistä valita. asia olisi tärkein, minkä puolesta ääneen päästään.

Aikuisten käytöksestä olen huolestunut, siitä voitaisiin alkaa enemmänkin ääntä pitämään. Kun itsekkyys valtaa vähän jokaisen mielen. "kunhan itse saa, muusta ei ole väliä". "oma nautinto on etusijalla, sitten vasta ajatellaan mitä siitä seuraa tuleville sukupolville".

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat