Vierailija

Analytiikkayhtiö Accuscore ennustaa viimeisimmänkin kannatuskyselyn pohjalta, että perussuomalaiset saisivat seuraavaan eduskuntaan toiseksi eniten kansanedustajia (38 edustajaa).

Vaalien kakkossijasta käydään Accuscorenkin ennusteen mukaan tiukka taistelu. Perussuomalaisten takana kokoomus nappaisi 36 paikkaa, SDP 33 paikkaa.

Jos katsotaan kannatusprosentteja, niitä Accuscore ennustaa tällä hetkellä seuraavasti: keskusta 22,8 %, kokoomus 17,2, SDP 16,9, PS 16,8, vasemmistoliitto 8,3, vihreät 7,9, RKP 4,5, ja KD 3,7.

Se, että perussuomalaiset pärjäävät paikkaennusteessa paremmin kuin prosenttiennusteessa, johtuu vaalipiirikohtaisesta ennusteesta. Accuscoren ennusteen mukaan perussuomalaiset saisivat viidessä vaalipiirissä viimeisen jaossa olevan kansanedustajapaikan ja kahdessa vaalipiirissä toiseksi viimeisen paikan.

Tämä tarkoittaa, että PS onnistuisi puolueista parhaiten käyttämään saamansa äänet. Accuscoren mukaan perussuomalaisilla olisi niin sanottuja hukkaääniä (ääniä, jotka eivät realisoidu paikoiksi) noin 30 000, kun esimerkiksi SDP:llä vastaava luku on ennusteen mukaan yli 90 000 ääntä.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015041419518693_uu.shtml

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat