Sivut

Kommentit (21)

Samoin,- 80 luvulle jämähdin, että petrattavaa löytyis. Tässä testini tulos:

Onneksi olkoon, jaksoit pinnistellä 1980-luvulle asti!

Sitten syystä tai toisesta motivaatiosi terveempiin elämäntapoihin lopahti. Pieni skarppaus kannattaisi, että välttyisit sydän- ja verisuonitaudeilta tai kakkostyypin diabetekselta. Milloin viimeksi mittasit vyötärönympäryksesi? Se kertoo vaakaa paremmin, mikä on riskisi sairastua esimerkiksi kakkostyypin diabetekseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Samanlaisen vastauksen sain minäkin. Olin ihan kuvitellut että elän oikeammin mutta testistä kannattaisi ottaa oppia ja tehdä joitain muutoksia vaikka liikuntaa lisätä, kesäksi kiinteytystä

Minulla testituloksen mukaan puristaa pyhimyskehä, niin mallikansalainen ja 2000-lukulainen olen.

Pitäisi kuulemma nauttiakin elämästä.

Testin tekijä on jämähtänyt 90-luvulle, jolloin vielä suurin osa ravitsemusasiantuntijoista luuli rasvan olevan ihmisten ruokavalion ongelma. Nykyään edes tyydyttynyttä rasvaa ei pidä erityisen merkittävänä ongelmana juuri kukaan maailman arvostetuimmista tutkijoista. 70-luvulla ihmiset olivat hoikkia ja terveitä nykyihmiseen verrattuna. Sittemmin ihmiset ovat lihonneet ja sairastuneet mitä moninaisimpiin allergioihin ja sairauksiin. Sydän ja verisuonitautikuolleisuutta ollaan onnistuttu huomattavasti vähentämmän erikoissairaanhoidon kehittymisellä. Jos käy lukemassa esim. Pohjois-Karjala -projektin tuloksia, näkee selvästi, että projektin ulkopuolella olevilla alueilla kuolleisuus laski PK:ta nopeammin, eli projekti oli paha moka.

 

Tälläisten testin tekijöitä kehoittaisin päivittämään tietonsa. Suurin osa maailman arvostetuimmista ravitsemustutkijoista on antanut haastatteluja alan lehtiin, joten jos ei itse jaksa lukea tieteellisiä tutkimuksia, niin voisi lukea edes noita haastatteluja. Jos ei jaksa edes sen vertaa, niin sitten olisi parempi olla kirjoittamasta ravitsemuksesta ollenkaan.

Minusta tuo testi on ihan hauska. Tiedän nykyaikaisista ravitsemussuosituksista omasta mielestäni riittävän hyvin mutta ei aina tarvitse olla tosikko.  

Oli ja on myös mukavaa  nähdä millaisia vastauksia muille tulee

 

Vierailija
Vierailija

Oli niin monta typerää kysymystä, joihin ei voinut edes vastata, että tulos jäi saamatta.

Asiallisia kysymyksiä. Sain vastauksiksi parhaan mahdollisen, eli kaikki on kunnossa ja voin hyvin.

No kylläpä oli idioottimainen testi. Annettiin vaan kolme vaihtoehtoa joista valita. Mutta kun se ei mene niin! esim viinasta. Joko olit koskenkorvaa perjantaisin kittaava tai viiniä nautiskeleva tai vain pari saunaolutta ottava ja muutoin vesilinjalla. Hei haloo! Missä oli täysraitis vaihtoehto? Entä jos inhoaa viiniä mutta olutta nauttii silloin tällöin jne. Tosi rajoittunut testi muultakin osaltaan. Niinkuin nyt muutamalla kysymyksellä henkilön voisi määritellä jollekin vuosikymmenelle! Anna mun kaikki kestää

Harrastan liikuntaa

haen lehden postilaatikolta 50 metrin päästä
käyn kerran, pari viikossa jumpassa
otan päivittäin ainakin 10 000 askelta, kertoo askelmittari          
 
Mitenkä tähänkin vastaat, jos viet pientä koiraa kolmesti päivässä ja askeleita tulee jotakin 5000 - 7000?
Ei se ole läheskään 10 000, muttei myöskään 50 me postilaatikolle.
 
En halua vaatata tuollaisiin typeryyksiin.

Onks pakko ottaa noin hirveän tosissaan ja virallisesti? Minusta tuo on kuin "totuus vai tehtävä-leikki".

 Ei suinkaan kukaan jonkin testin perusteella ihan virallisesti määritä omaa elintapaansa tai saamaansa tulosta?

 

Sädekehä painaa minunkin päätäni ja olen onneksi 2000-luvulla testin mukaan, vailla olenkin jo vanha. Huumorilla nämä testit kannattaa ottaa, ei kaikkea kannata kirjaimellisesti ruveta pohtimaan. Nautitaan elämästä turhia nipottamatta.

Testistä viis mutta muistoissani 70-luku oli sitä parasta aikaa. Kaipaan yksinkertaista, tavallista elämää. En kaipaa nykyajan hapatuksia ja teknologiaa.

Aika kultaa muistot?

Olkoon vaikka leikkimielinen testi, ei tuolla ole mitään virkaa kun suurimpaan osaan kysymyksistä ei voi vastata, kun sopivaa vaihtoehtoa ei ole. Esim. leivälle rasvaa. . . noo, entä kun ei laita ollenkaan :)

 

Ja mitä rasvaan tulee, on taivahan tosi, etä se paitsi sisältää runsaasi energiaa, nostaa verensokeria, vaikuttaa myös haitallisesti verisuonten seinämiin ja nostaa huonoa kolestrolia ja kyse siis kovasta eläinrasvasta. Kaksi ensimmäistä koskee kaikenlaista rasvaa.

Vierailija

Testistä viis mutta muistoissani 70-luku oli sitä parasta aikaa. Kaipaan yksinkertaista, tavallista elämää. En kaipaa nykyajan hapatuksia ja teknologiaa.

Aika kultaa muistot?

 

Veit sanat suustani. Ihana 70-luku, kaikki oli niin paljon yksinkertaisempaa, kaupoissa ja virastoissa, lääkärissä asiointi oli kivempaa, kun oli enemmän ihmisiä palvelelmassa, nyt on koneet ja vempaimet joihin saa/joutuu itse ilmoittautumaan, ottamaan jonotuslapun, eikä keltään voi kysyä mitään. Kukaan ei jouda eikä ole henkilöitä paikalla.

Nykyisin on tietsikat ja älykännyjen kanssa vietetään aikaa, silloin 70-luvulla ihmiset olivat enemmän toistensa seurassa.

Ruokakulttuuriimme tuli pizzat ja burgerit 70-luvun lopulla, mitä hyvää niistä on koitunut? Ei mitään.

Voi olla että aika kultaa muistot, mutta hyviä muistoja ne silti on 

70-luvulla vielä löytyi melkein joka kylästä kauppa, posti ja pankki tai ainakin siedettävän matkan päästä. Ja jos ei ollut kauppaa niin oli kauppa-autoja. Nyt ei ole enää mitään ja linja-autot kulkee harvakseltaan maaseudulla. Vanhukset on unohdettu selviämään yksin tölleihinsä, ilman omaa autoa eläminen on tuskan takana.

Onpa mukava mennä nukkumaan ihannekansalaisena. Ei haittaa, vaikka pyhimyksen sädekehä painaa tyynyllä. Laitan tämän testituloksen keittiön seinälle kaikkien (epäilijöiden) nähtäväksi.

 

Meidän kylällä kävi kauppa-auto ja kirjastoauto, kyllä ne oli aina odotettuja hetkiä. Posti haettiin pienestä postikonttorista, oli monta paikkaa missä päivittäin näki ihmisiä. Varmaan stressiäkin oli vähempi silloin, keittiöissä tehtiin rehellistä suomalaista kotiruokaa ja lääkärissä käytiin harvoin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat