Kommentit (8)

Vierailija

Mitenkä mahtaakaan vaikuttaa hedelmäsokeri, eli fruktoosi rasvamaksan syntyyn?

Fruktoosia lisätään nykyään virvoitusjuomiin, ja yhdessä sun toisessa ruokavalmisteessa on ainesosana glukoosi-fruktoosisiirappi. Jenkkien GM maissi täytyy saada tavalla tai toisella syötettyä ihmisille...

Vierailija

Pahimmat maksan tuhoajat löytyvät nykyisin lääkkeistä. Käytän itsekin useita pitkäaikaislääkkeitä, joiden sivuvaikutuksiin kuuluu maksan tuhoaminen. Miksi sitten käytän niitä? Lääkkeet ovat lääkärin määräämiä, eikä niille löydy vaihtoehtoa. Ketä sitten asiasta voisi syyttää, on pitkä tarina ja lähtee siitä että ensin pitää opiskella lääkäriksi.

Vierailija

Enpä osannut aavistaakaan, että stressi ja huonot elämäntavat vaikuttavat maksaan. 

Kotisohvalla ei myöskään juolahtanut mieleen, että säännöllinen ruokavalio, liikunta, tupakattomuus ja alkoholin kohtuukäyttö vähentävät selkeästi sairastumisriskiä.

Sari Högström ei maininnut erikseen, mutta uskon, että psyykkisillä tekijöillä on myös vaikutusta riskiin, että maksa sanoo "poks".

Kiitos informatiivisesta artikkelista! 

Vierailija

Tiedän. Elintapoja en aio muuttaa. Johonkin meistä jokainen kuitenkin joskus kuolee. Rasvamaksa, sydänkohtaus, syöpä...rattijuopon yliajamana... listaa voi jatkaa loputtomiin. Aina löytyy sitä sun tätä. Eihän tässä voi enää normaalisti elää jos kaikkea alkaa noudattamaan ja kuolemaa pelkäämään. Kuolema on yhtä luonnollista kuin syntymä. Eikö vaan voida iloita tästä päivästä ja ehkä huomisesta?

Vierailija

Totta, luontaistuotteita ei valvo mikään "Lääkelaitos" Suomessa, sillä luontaistuotteet eivät ole lääkkeitä. Ehkä ne lasketaan pikemimksi ravinnoksi, tai oikeastaan ravintolisiksi?

Maksantappajia ovat liika alkoholi, liika energiapitoisuus ravinnossa, ja varsinkin liika sokeri. Liikunnalla on suuri merkitys maksan terveydelle,

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat