Tiedätkö, mikä rasittaa maksaasi?

Maksasairaudet lisääntyvät. Syy on yksinkertainen: huonot elintavat. Myös luontaistuotteilla on yllättävä vaikutus.Lue koko juttu

Tiedätkö, mikä rasittaa maksaasi?

Kommentit (8)

Mitenkä mahtaakaan vaikuttaa hedelmäsokeri, eli fruktoosi rasvamaksan syntyyn?

Fruktoosia lisätään nykyään virvoitusjuomiin, ja yhdessä sun toisessa ruokavalmisteessa on ainesosana glukoosi-fruktoosisiirappi. Jenkkien GM maissi täytyy saada tavalla tai toisella syötettyä ihmisille...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pahimmat maksan tuhoajat löytyvät nykyisin lääkkeistä. Käytän itsekin useita pitkäaikaislääkkeitä, joiden sivuvaikutuksiin kuuluu maksan tuhoaminen. Miksi sitten käytän niitä? Lääkkeet ovat lääkärin määräämiä, eikä niille löydy vaihtoehtoa. Ketä sitten asiasta voisi syyttää, on pitkä tarina ja lähtee siitä että ensin pitää opiskella lääkäriksi.

Enpä osannut aavistaakaan, että stressi ja huonot elämäntavat vaikuttavat maksaan. 

Kotisohvalla ei myöskään juolahtanut mieleen, että säännöllinen ruokavalio, liikunta, tupakattomuus ja alkoholin kohtuukäyttö vähentävät selkeästi sairastumisriskiä.

Sari Högström ei maininnut erikseen, mutta uskon, että psyykkisillä tekijöillä on myös vaikutusta riskiin, että maksa sanoo "poks".

Kiitos informatiivisesta artikkelista! 

Tiedän. Elintapoja en aio muuttaa. Johonkin meistä jokainen kuitenkin joskus kuolee. Rasvamaksa, sydänkohtaus, syöpä...rattijuopon yliajamana... listaa voi jatkaa loputtomiin. Aina löytyy sitä sun tätä. Eihän tässä voi enää normaalisti elää jos kaikkea alkaa noudattamaan ja kuolemaa pelkäämään. Kuolema on yhtä luonnollista kuin syntymä. Eikö vaan voida iloita tästä päivästä ja ehkä huomisesta?

Vierailija

Totta, luontaistuotteita ei valvo mikään "Lääkelaitos" Suomessa, sillä luontaistuotteet eivät ole lääkkeitä. Ehkä ne lasketaan pikemimksi ravinnoksi, tai oikeastaan ravintolisiksi?

Maksantappajia ovat liika alkoholi, liika energiapitoisuus ravinnossa, ja varsinkin liika sokeri. Liikunnalla on suuri merkitys maksan terveydelle,

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat