Näin muutat omaisuuttasi rahaksi nopeasti – 8 ammattilaisvinkkiä

Moni perinnönsaaja tai vaikkapa isommasta asunnosta pienempään muuttava ihmettelee, mitä he tekisivät tavaravuorilleen ja mistä niihin saisi ostajan.Lue koko juttu

Näin muutat omaisuuttasi rahaksi nopeasti – 8 ammattilaisvinkkiä

Kommentit (11)

Tämä ohje on järjetön:

"Yleisperiaate on, että tavara lähetetään ostajalle sen jälkeen, kun siitä on saatu maksu tilille."

Vaatimalla maksun tilille ennen lähettämistä leimautuu helposti huijariksi, sillä juuri tuolla tavalla huijarit tekevät. Oikeudessa tuomion saanut olematonta tavaraa myynyt huijari pyysi etumaksuja tuotteista, joita hänellä ei edes ollut.

Nouto, vienti ja postiennakko tarkistusmahdollisuudella ovat paljon, paljon järkevämpiä "yleisperiaatteita".

Itse olen myynyt huutonetissä, juuri näin kuin asiantuntija sanoo. Aina maksu tullut tilille etukäteen jonka jälkeen olen tavaran lähettänyt. luottamus ollut 100 %. Yhtähyvin voi ajatella että kuka hullu lähettää tavaransa vaikka ei maksusta tietoa, maksaa postikulut ja jää ilman maksua. Miksi huijari on vain myyvässä päässä? vähintään yhtä usein se on ostavassa .

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ainakin Huuto.net:ssä ostajat ja myyjät voivat antaa palautetta toisistaan.

Jos ei ole vielä ollenkaan palautetta tai paljon negatiivisia palautteita, niin kaupantekohalukkuus vähenee ja epäilykset heräävät.

Itsellä ei ole ollut minkäänlaisia ongelmia Huuto.net:n kanssa ja kaikki saamani 26 palautetta ovat olleet 100% positiivisia.

Ei uskalla siirtää rahaa

Kuka tänä päivänä uskaltaa maksaa jonkun tuntemattoman tilille rahaa, vaikkei tavaraa ole edes nähnyt muuta kuin ehkä kuvassa?

Vierailija

En ole myynyt huutonetin kautta mutta torin kautta olen myynyt monenmoista tavaraa. Laitan aina ilmoitukseen, että käteismaksu ja nouto. En ala olleenkaan pelleilemään postiennakkolähetysten kanssa  enkä todellakaan anna tilinumeroani tuntemattomille ihmisille. Joskus olen laittanut ilmoitukseen puhelinnumeroni ja siellä on seassa ihan sekoja soittajia. Jos niille lähettäisi postiennakolla niin ihan turhaa työtä, ei ne koskaan hae tai maksa niitä postipaketteja.

Kullan hinta on nyt aika korkealla. Mulla on nivelrikko sormissa enkä enää voi pitää sormuksia. Joitain niistä on tunnearvoa mutta olen silti myynyt niitä kullanostajille kun en kuitenkaan vie taivaaseen mukanani eikä niille ole mitään käyttöä. Sama koskee joitain muita kultakoruja, jotka ovat  vaan lojuneet kaapissa käyttämättöminä.

Joopajoo

Odotin kyllä "asiantuntijoilta" parempia neuvoja kuin itsestäänselvyyksiä, jotka jokainen tietää muutenkin.

Vierailija

HuutoNetin porukka on lähinnä kiusaajia - varsinkin jos sinne laittaa vähänkin arvokkaamman tavaran myytäväksi. Torissa kauppa käy paljon paremmin.

huh huijaa

Maksun suorittaa etukäteen joka ikinen "hullu" joka ylipäänsä jotakin verkkokaupasta kortilla ostaa. Haloo. Toki tätä ei tiedä se, jolla ei ole (tai: ei voi olla) luottokorttia, tai käy ensimmäisiä kertoja netissä. Kehotan tällaisia ihmisiä itse kokeilemaan myymistä. Tuleeko mieleen pyytää maksua ensin, vai lähettääkö ja luottaa saavansa maksun ilman muuta? Tätä jumitusta voi sitten jatkaa tai olla jatkamatta. Tai pysyä poissa Pahojen Aina Huijaavien Ihmisten Internetistä. Niin, oikeastaan silloinhan voi lakkauttaa koko nettiliittymän. Operaattorikin huijaa.

Toisille netti on sitä, että kaikki huijaavat. Toisille netti on sitä, että ihan kaikki ylipäänsä löytyy netistä. Sitten on niitä, jotka luulevat kristallikruunujen, posliinin ja vaikka minkä flyygelin singahtavan tosta vaan postissa Suomen päästä päähän kun vaan kyselee. Samantien eikä maksa edes juuri mitään.

turhaa

Tällainen "asiantuntija" tai mikä olikaan ammattilainen löytyy joka iikasta. Onko joku näistä kahdeksasta jollekulle yllätys? Onko ET-lehti maksanut paljonkin tästä jutusta? Menetin juuri muutaman minuutin elämästäni peruuttamattomasti jonka olisin voinut investoida hyödyllisemmin. Kiitos vaan, saisinko kuitin.  

Vierailija

Olen myynyt Torissa viiden vuoden ajan kaikenlaista pientä. Sitä varten on pankissa erillinen tili, jonka tyhjennän, kun muutama satanen on kertynyt. Samaten on erillinen sähköposti. En lähetä tavaroita ennen kuin ne on maksettu. Vain harva jättää kaupan tekemättä maksutavan vuoksi. Jos maksua ei kuulu, annan asian olla siihen reagoimatta. Osan ostajat noutavat kotoa, eikä kukaan ole vielä tarjonnut muuta kuin käteistä, vaikken ole siitä maininnut.

Eniten harmia on siitä, että ihmiset eivät aina välitä tulla sovittuun aikaan, eivätkä myöskään ilmoita mitään. Siksi vastauksissani pyydän ilmoittamaan, jos tulo jostakin syystä peruuntuu. Se auttaa jonkin verran.

Aika hyvin homma on pelannut.

Vierailija

Jos ei mitään muuta täällä lähtenyt käyntiin, niin se iankaikkinen negatiivisyys ja yleinen laukominen.
Itse olen saanut nuoriltani apua tavaroiden kierrätykseen. Kaupunkimme nettikirppis on facebook-ryhmänä, nuoret toimii välittäjänä kun itsellä ei ole fb. Snne myyn ja ostan sieltä jos jotain tarviin.
Hyvin on mennyt.

-iloinen mummo

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat