"Näistä maksetaan yllättävän paljon" – onko sinullakin lasikaapissa lottopotti?

"Näistä maksetaan yllättävän paljon" – onko sinullakin lasikaapissa lottopotti?

Tiettyjä astioita ei kannata heittää pois, vaan pitää ne visusti kotihyllyssä, tietää keräilyn ja arvotavaran asiantuntija Pentti Avomaa. Hän kertoo kuumimmat vinkit ET-lehden lukijoille.Lue koko juttu

Kommentit (20)

Hanuristasiko vedät näitä juttuja?

Onko lottopotti muutama euro?

Lisäksi kerron, että suomessa on lama ja kukaan ei huuda mitään huutonetissä ja tori.fi on myös kuin huopatossutehdas.

Mistä otat nuo luvut esiin pöljä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ihmettelen näitä ET-netin artikkeleita vanhojen tavaroiden arvoista. Kuka ihan oikeasti maksaa niistä näitä mainittuja hintoja?

Edesmennyt isäni oli antiikin ja muun vanhan tavaran kerääjä. Myyn jo kahdeksatta vuotta hänen jäämistöään. Olen huomannut, että antiikki- osto- ja myyntiliikkeet eivät todellakaan maksa tavaroista kunnon hintaa. Niiden tarkoitushan on ostaa halvalla ja myydä kalliilla.

Kirpputoreilla on sama juttu. Niillä liikkuu trokareita. Heti aamusta ovat kimpussa jos löytyisi jotain halvalla jonka sitten itse myyvät eteenpäin kalliilla. Olen nykyisin aika tietoinen esim. Arabian vanhojen astioiden arvoista. Ei niitä saa kirpparilla myytyä kunnon hintaan.

Sama juttu esim. Tori- netin kanssa. Jos alihintaan myy niin kaupaksi saa. Muutoin jää tavara käsiin.

 

 

Missä on tämän lehden toimittajien kunnianhimo? Toinen toistaan tylsempiä kuulopuheita tarjotaan juttuina. Miksi ette jalkaudu ulkoilmaan ottamaan selvää, missä ovat "arvokaman" markkinapaikat, miten tulee toimia, mitkä ovat proviisiot ja mitä kieroiluja tulee välttää?

ET-lehti on Sanomien suojatyöpaikka väsähtäneille entisille journalisteille. Ne on niitä, jotka 1970-luvulla oppi, mitä tarkoittaa "style of living", eivätkä huomanneet, että se oli puhdasta hypeä.

Minullakin on kaapissa kaksi vaaleanpunaista marimekkoa maljaa, mutta korkeintaan 25 euroa kappaleelta joku voi huutonetissä maksaa.

En tajua näitä juttuja.

Vaikka kuinka Bukowskis, Helander tai Hagelstam huutokaupoissa olisi Franck, Sarpaneva, Toikka, Tynell, Wirkkala, Okkolin jne. noussut tuhansiin euroihin niin rupiset suomalaiset ei maksa samasta satastakaan huutonetissä tai tori.fi foorumilla kun ovat persaukisia.

Designlasin sivuilla vain trokarit punaniskat juttelee lasista ja eivät tiedä hölkäsen pöläystä niistä. Ovat niitä trokareita jotka hikoilevat punaisina ensimmäisinä kirpputorin ovella aamuisin ja etsivät löytöjä ja sitten myyvät netissä.

Silloin kun kysyntä ja tarjonta kohtaavat, ovat hinnat varmasti kohdallaan. Arvohuutokaupoissa näin varmasti käy. Keräilijä maksaa saadakseen puuttuvia osia kokoelmaansa. Kirpputoreilla ei varmasti saa samaa hintaa. Ja huutokaupassakin on aina riskinsä, ettei ketään kiinnostunutta ole paikalla.

Jos omistaa jotain, jolle on määritelty keräilyhinta, kannattaa varmaankin tarjota esim. Hagelstamin huutokauppaan myyntiin tavaransa.

Suomalaiset on tarkoituksella köyhdytetty persaukisiksi.

Silloin ei ole varaa ostella antiikkia yms. muuta kuin alihintaan.

Kyllähän huutokaupassa voisi muuten myydä, vaan kun provisiot on yhteensä yli neljäkymmentä prosenttia, niin käteen jää liian vähän.

Vierailija

Köyhälle 100 euroa on lottovoitto.

???? täytyy jo ihmisen olla tyhmä... Lottovoitto on ihan eri asia kuin lottopotti.

Vierailija

Köyhälle 100 euroa on lottovoitto.

 

Ja sinäkö se köyhä olet? Josko vertaisit köyhyyttäsi Thaimaalaiseen ihmiseen, joka tienaa todella hikisesti tehden työtä 10-14 tuntia/päivä ja seitsemän kertaa viikossa. Saa siitä juuri ja juuri rahat ruokaan. Ei omista asuntoa, ekä edes asu vuokralla, vaan työnantajan yhteisasumuksessa. Kun tulet 50 vuodenikään ja terveys on rappiolla, ei sinulla ole alkeellistakaan sosiaaliturvaa. Jos ei ole sukulaisia, jotka elättää, niin vaihtoehtona on elää kadulla kerjäten tai sinnikkäästi etsiä joku keino tienata edes muutama bati.

Älä sinä puhu käyhyydestä, kun et edes tiedosta, mitä se on.

 

Ei nyt ollut puhe Thaimaalaisten köyhyydestä vaan siitä onko kenen kaapissa vanhoja arvokkaita esineitä ja haluisko muuttaa niitä rahaksi.

Älä sinä puhu käyhyydestä, kun on puhe köyhyydestä. Sinulla on varaa riistää  thaimaalaisia. Riistäisit varmaan somalejakin, jos varasi riittäisivät. Mitä mahtaisit saada Marimekon skoolista somalihuutokaupassa?

Vierailija

Älä sinä puhu käyhyydestä, kun on puhe köyhyydestä. Sinulla on varaa riistää  thaimaalaisia. Riistäisit varmaan somalejakin, jos varasi riittäisivät. Mitä mahtaisit saada Marimekon skoolista somalihuutokaupassa?

Thaimaa? Somalit? Miten liittyvät tähän ketjuun? Voitko ystävällisesti aloittaa näistä riistoasioista ihan omat ketjut jos riisto painaa mieltäsi?  Ja ihan sivumennen sanoen, riistääkö suomalainen yhteiskunta ihan oikeasta täällä asuvia somaleja vai voisiko ajatella, että he käyttävät hyväkseen suomalaista yhteiskuntaa?

JJS

Jaahas.

Muutama viisaus viisauden torvesta:

1. Esineen ostajia ei tarvitse olla kuin yksi. 2. Tämän ostajan löytäminen on hankalaa. 3. Ostomotiivin selvittäminen ei ole tärkeää. 4. Osta halvalla, myy kalliilla, muista viisaus nro 1.

Vierailija

Minulla on vanhoja raamattuja vanhin on 1932 luvulta ja paljon useita muitakin.En ole raaskinut niitä hävitää.Voisin myydä jos ovat arvokkaita.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Minulla on vanhoja raamattuja vanhin on 1932 luvulta ja paljon useita muitakin.En ole raaskinut niitä hävitää.Voisin myydä jos ovat arvokkaita.

Perin paljon vanhoja raamattuja, osa 1800-luvulta. Niitä ja muita uskonnollisia kirjoja on niin paljon myynnissä, että kukaan ei niitä osta, eivät kelpaa edes antikvariaatteihin. Käytännössä niiden arvo on siis nolla euroa. Valitettavasti.

Kätkätin

Mulla on ARABIA Wärtsilä Finland kaira28 oleva Kermakko ja sokerikko ja sokerikon pohjassa sama teksti muuten mutta nro 23

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat