6 syytä nauttia hunajaa – laihduttaa ja tappaa bakteereja

klo 7:01 | 13.3.2017
Mehiläistoukkien kultaisesta ravinnosta on moneksi muuksi kuin makeuttajaksi. Tiesitkö, että hunajaa on käytetty muun muassa lääkkeenä jo 4000 vuotta sitten?Lue koko juttu
Sivut
Kotimaista hunajaa kannattaa suosia myös siksi, että samalla tukee lähialueen luontoa: mehiläisten merkittävin tehtävä myös meille ihmisille on pölytystyö, jonka ansiosta saamme mm. laadukkaammat ja paremmat marja- ja hedelmäsadot. Ja tietysti pölytys on koko luonnon kannalta äärimmäisen tärkeää!
Lähihunajaa ostamalla on myös helppo selvittää hunajan alkuperä. Osa tarhaajista voi kertoa hunajan alkuperäkasveista jne. He myös osaavat kertoa lisää hunajan käsittelystä ja mehiläishoidostaan.
Siitepölysiedätyksenkin kannalta on järkevää nauttia nimenomaan oman alueen hunajaa.
terveisin
Mari Koistinen
kuluttajaneuvoja
Suomen Mehiläishoitajan Liitto SML ry
Onko luomu parempi vaihtoehto kuin tavallinen? Miksi on/ei?
Kun olet tuottajien palkkaama myyntitykki, haluat varmaan vaiteta ongelmista 2-tyypin diabetikon ongelmista hunajapurnukan ärrellä. Kuinka isolla nostimella tai lusikalla annostelisi iltateehen?
Edellinen kommentoija tarttui tärkeään asiaan. Itse olen varma että lähes kaikki kehukehu artikkelit on myyntiä lisäämässä ja kiitokset mainostajille, jossain Sanomaryhmän kymmenissä lehdissä.
Tuote (hunaja) on terveellistä verrattuna valkoiseen sokeriin. Mutta liika on liikaa molemmissa.
En tiedä, mikä on luomu, kun puhutaan hunajasta. Sen tiedän, että olen pysynyt melko vapaana erilaisista nuhista ja ym lenssuista, kun käytän hunajaa joka ilta teen mukana. Hunajan ostan oman paikkakunnan tuottajalta. En laita hunajaa kuin yhden teelusikallisen teemukiin.
Luomuhunajan ero tavalliseen on siinä, että luomutuottajan mehiläiset talvehtivat puulaatikoissa. Ja paperisotaa riittää. Muuten eroa ei oikeastaan ole. Rahastuskeino koko luomuhomma ja tässäkin tapauksessa rahat valuvat suurelta osin näiden papereiden tarkastajille.
Hunajasta suurin osa on sokeria. Muita aineita on niin vähän, että harva käyttää hunajaa niin paljon, että siitä olisi jotakin hyötyä.
Oma kokemukseni on, että hunaja on hyvä ravintolisä, joka on luonnontuote todella. Laitan iltateeheni yhden teelusikallisen hunajaa, vesi ei saa olla kiehuvaa, siispä viilennän teen kylmällä vedellä ennen hunajan laittoa. Olen näin toiminut useamman vuoden enkä pahemmin ole kärsinyt nuhasta tai kuumeesta. Ihmiset vouhottavat näistä ravintolisistä , joita otetaan purkista, onko niiden apu todellista vai luuloa?
Kuka pystyy todistamaan, mistä kenenkin flunssilta säästyminen johtuu? Influenssasuojaksi rokote lienee paras, eikä sekään ole täydellinen.
Miten tämän hunajan kanssa oikein on, eikös se ole sokeritautisille pahempaa kuin sokeri?
Jos niin olisi, niin sehän olisi makeaa myrkkyä!
lisäksi luomuhunaja tuotannossa mehiläiset pitää ruokkia talvella Brasiliaisella hunajalla.
Eikähän hunaja ole "hienompaa" koostumukseltaan kuin sokeri ja siten helpommin sokeritautia aiheuttava.
Hei, nyt olis hyvä aika aloittaa siedätyshunajan käyttö, tutkittua ja hyväksi havaittua hunajavalmistetta saa nyt muutamasta verkkokaupasta. T. Kyösti
Eri maissa tuotetut hunajat eivät välttämättä sovi esimerkiksi pohjoisessa asuville. Kotimaiset tai/ja Skandinavian hunajat on kalliimpia mutta ilmeisesti samalla tehokkaamia.
Tuo ero johtuu siitä, että kasvillisuus joista mehiläiset hunajan keräävät ei ole samallaista ja antaa siten erilloisilla ominaisuuksilla valmistettua hunajaa.
Tuo ominaisuuden vuoksi voi esimerkiksi samalle allergiaa sairastavalle sopia kotimainen hunaja mutta ei jokin ulkomainen hunaja laatu. Joten tuo seikka kannattee ottaa huomioon jos hunajan käyttäjänä olet saanut huonoja kokemuksia. Oman mökin ympäristö antaa sen alueen ominaisuudet hunajalle jos itse harrastat hunajan tuotantoa....
Hyvä artikkeli mutta mihin tutkimuksiin tekstissä viitataan? Lähde luettelo pitäisi aina olla.
Sopiiko hunaja fruktoosiallergisille ? Saksassa puhutaan paljon fruktoosiallergiasta, Suomessa siitä ei näe uutisointia. Hunajan tulehdusta poistavien ominaisuuksien takia, haluaisi olla varma, että kun purkissa lukee hunajaa, se olisi puhdasta, luonnollista pelkästään, ei lisättyä sokeria, tai kemikaaleja purkitusprosesseissakaan.
Jotain tuon suuntaista epäilinkin, kun kotimaisista hunajista, ei oikein tahdo löytyä, sitä aitoa, vanhan ajan hunajan makua ja ulkonäköä. Näyttävät siltä, että olisi kirkastettu, tai värjätty jollain, lisätty sokeria jossain prosessin vaiheessa.
Se terveellinen "harmahtava" sävy puuttuu.
Kotimaisuus ei ikävä kyllä, enää kerro tuotteesta vielä yhtään mitään, eikä edes yrityksen verojenmaksua Suomeen. Mitä enemmän kotimaisena mainostetaan, sitä epäilevämpi kannattaa olla.
Viimeksi maistamani aidon hunajan oloinen hunaja, tuli Virosta. Se oli sopivasti "harmahtavaa" ja rakeista, maistui hunajalle, eikä sokerille, kuten monet kotimaisina mainostetut. Ikävää jos Suomessa syötetään sokeria mehiläisille, eikä anneta kerätä ravintoa luonnosta. Emme halua syödä sokeria, emmekä kirkastettuja, värjättyjä sokeriliemiä, vaan aitoa, terveellistä luonnonhunajaa, ilman mitään lisäaineita, missään valmistusvaiheessa.
Talveksi sokeria ei kesällä
Sokerinen hunaja muuttuu kehossa rasvaksi. Lihokaa ellette osaa olla varovaisia sillä makea orjuuttaa.
Sivut