6 syytä nauttia hunajaa – laihduttaa ja tappaa bakteereja

Mehiläistoukkien kultaisesta ravinnosta on moneksi muuksi kuin makeuttajaksi. Tiesitkö, että hunajaa on käytetty muun muassa lääkkeenä jo 4000 vuotta sitten?Lue koko juttu

6 syytä nauttia hunajaa – laihduttaa ja tappaa bakteereja

Sivut

Kommentit (27)

Kotimaista hunajaa kannattaa suosia myös siksi, että samalla tukee lähialueen luontoa: mehiläisten merkittävin tehtävä myös meille ihmisille on pölytystyö, jonka ansiosta saamme mm. laadukkaammat ja paremmat marja- ja hedelmäsadot. Ja tietysti pölytys on koko luonnon kannalta äärimmäisen tärkeää!

Lähihunajaa ostamalla on myös helppo selvittää hunajan alkuperä. Osa tarhaajista voi kertoa hunajan alkuperäkasveista jne. He myös osaavat kertoa lisää hunajan käsittelystä ja mehiläishoidostaan.

Siitepölysiedätyksenkin kannalta on järkevää nauttia nimenomaan oman alueen hunajaa.

terveisin
Mari Koistinen
kuluttajaneuvoja
Suomen Mehiläishoitajan Liitto SML ry

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Kotimaista hunajaa kannattaa suosia myös siksi, että samalla tukee lähialueen luontoa: mehiläisten merkittävin tehtävä myös meille ihmisille on pölytystyö, jonka ansiosta saamme mm. laadukkaammat ja paremmat marja- ja hedelmäsadot. Ja tietysti pölytys on koko luonnon kannalta äärimmäisen tärkeää!

Lähihunajaa ostamalla on myös helppo selvittää hunajan alkuperä. Osa tarhaajista voi kertoa hunajan alkuperäkasveista jne. He myös osaavat kertoa lisää hunajan käsittelystä ja mehiläishoidostaan.

Siitepölysiedätyksenkin kannalta on järkevää nauttia nimenomaan oman alueen hunajaa.

terveisin
Mari Koistinen
kuluttajaneuvoja
Suomen Mehiläishoitajan Liitto SML ry

Kun olet tuottajien palkkaama myyntitykki, haluat varmaan vaiteta ongelmista 2-tyypin diabetikon ongelmista hunajapurnukan ärrellä. Kuinka isolla nostimella tai lusikalla annostelisi iltateehen?

Vierailija

Edellinen kommentoija  tarttui tärkeään asiaan.  Itse olen varma  että   lähes kaikki kehukehu   artikkelit   on myyntiä lisäämässä   ja kiitokset   mainostajille,  jossain  Sanomaryhmän  kymmenissä lehdissä.

Tuote  (hunaja)  on terveellistä  verrattuna  valkoiseen  sokeriin.  Mutta  liika on liikaa  molemmissa.

Vierailija

En tiedä, mikä on luomu, kun puhutaan hunajasta. Sen tiedän, että olen pysynyt melko vapaana erilaisista nuhista ja ym lenssuista, kun käytän hunajaa joka ilta teen mukana. Hunajan ostan oman paikkakunnan tuottajalta. En laita hunajaa kuin yhden teelusikallisen teemukiin.

Mehi

Luomuhunajan ero tavalliseen on siinä, että luomutuottajan mehiläiset talvehtivat puulaatikoissa. Ja paperisotaa riittää. Muuten eroa ei oikeastaan ole. Rahastuskeino koko luomuhomma ja tässäkin tapauksessa rahat valuvat suurelta osin näiden papereiden tarkastajille.

Vierailija

Hunajasta suurin osa on sokeria. Muita aineita on niin vähän, että harva käyttää hunajaa niin paljon, että siitä olisi jotakin hyötyä.

Vierailija

Oma kokemukseni on, että hunaja on hyvä ravintolisä, joka on luonnontuote todella. Laitan iltateeheni yhden teelusikallisen hunajaa, vesi ei saa olla kiehuvaa, siispä viilennän teen kylmällä vedellä ennen hunajan laittoa. Olen näin toiminut useamman vuoden enkä pahemmin ole kärsinyt nuhasta tai kuumeesta. Ihmiset vouhottavat näistä ravintolisistä , joita otetaan purkista, onko niiden apu todellista vai luuloa?

Vierailija

Kuka pystyy todistamaan, mistä kenenkin flunssilta säästyminen johtuu? Influenssasuojaksi rokote lienee paras, eikä sekään ole täydellinen.

vieras

Miten tämän hunajan kanssa oikein on, eikös se ole sokeritautisille pahempaa kuin sokeri?

Jos niin olisi, niin sehän olisi makeaa myrkkyä!

muukalainen

Eikähän hunaja ole "hienompaa" koostumukseltaan kuin sokeri ja siten helpommin sokeritautia aiheuttava.

Vierailija

Hei, nyt olis hyvä aika aloittaa siedätyshunajan käyttö, tutkittua ja hyväksi havaittua hunajavalmistetta saa nyt muutamasta verkkokaupasta. T. Kyösti

Vierailija

Eri maissa tuotetut hunajat eivät välttämättä sovi esimerkiksi pohjoisessa asuville. Kotimaiset tai/ja Skandinavian hunajat on kalliimpia mutta ilmeisesti samalla tehokkaamia.

Tuo ero johtuu siitä, että kasvillisuus joista mehiläiset hunajan keräävät ei ole samallaista ja antaa siten erilloisilla ominaisuuksilla valmistettua hunajaa.

Tuo ominaisuuden vuoksi voi esimerkiksi samalle allergiaa sairastavalle sopia kotimainen hunaja mutta ei jokin ulkomainen hunaja laatu. Joten tuo seikka kannattee ottaa huomioon jos hunajan käyttäjänä olet saanut huonoja kokemuksia. Oman mökin ympäristö antaa sen alueen ominaisuudet hunajalle jos itse harrastat hunajan tuotantoa....

Terveellistä makeaa

Sopiiko hunaja fruktoosiallergisille ? Saksassa puhutaan paljon fruktoosiallergiasta, Suomessa siitä ei näe uutisointia. Hunajan tulehdusta poistavien ominaisuuksien takia, haluaisi olla varma, että kun purkissa lukee hunajaa, se olisi puhdasta, luonnollista pelkästään, ei lisättyä sokeria, tai kemikaaleja purkitusprosesseissakaan.

Aitoa luomua kiitos

toinen vieras kirjoitti:
lisäksi luomuhunaja tuotannossa  mehiläiset pitää ruokkia talvella Brasiliaisella hunajalla.
 

Jotain tuon suuntaista epäilinkin, kun kotimaisista hunajista, ei oikein tahdo löytyä, sitä aitoa, vanhan ajan hunajan makua ja ulkonäköä. Näyttävät siltä, että olisi kirkastettu, tai värjätty jollain, lisätty sokeria jossain prosessin vaiheessa.

Se terveellinen "harmahtava" sävy puuttuu.

Aitoa luomuhunajaa kiitos

Vierailija kirjoitti:
Eri maissa tuotetut hunajat eivät välttämättä sovi esimerkiksi pohjoisessa asuville. Kotimaiset tai/ja Skandinavian hunajat on kalliimpia mutta ilmeisesti samalla tehokkaamia.

Tuo ero johtuu siitä, että kasvillisuus joista mehiläiset hunajan keräävät ei ole samallaista ja antaa siten erilloisilla ominaisuuksilla valmistettua hunajaa.

Tuo ominaisuuden vuoksi voi esimerkiksi samalle allergiaa sairastavalle sopia kotimainen hunaja mutta ei jokin ulkomainen hunaja laatu. Joten tuo seikka kannattee ottaa huomioon jos hunajan käyttäjänä olet saanut huonoja kokemuksia. Oman mökin ympäristö antaa sen alueen ominaisuudet hunajalle jos itse harrastat hunajan tuotantoa....

Kotimaisuus ei ikävä kyllä, enää kerro tuotteesta vielä yhtään mitään, eikä edes yrityksen verojenmaksua Suomeen. Mitä enemmän kotimaisena mainostetaan, sitä epäilevämpi kannattaa olla. 

Viimeksi maistamani aidon hunajan oloinen hunaja, tuli Virosta. Se oli sopivasti "harmahtavaa" ja rakeista, maistui hunajalle, eikä sokerille, kuten monet kotimaisina mainostetut. Ikävää jos Suomessa syötetään sokeria mehiläisille, eikä anneta kerätä ravintoa luonnosta. Emme halua syödä sokeria, emmekä kirkastettuja, värjättyjä sokeriliemiä, vaan aitoa, terveellistä luonnonhunajaa, ilman mitään lisäaineita, missään valmistusvaiheessa.

Vierailija

Sokerinen hunaja muuttuu kehossa rasvaksi. Lihokaa ellette osaa olla varovaisia sillä makea orjuuttaa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat