Vierailija

Taitettu euro on nyt sitten tosiasia, olemme samassa veneessä Kreikan kanssa. Rikkaat ovat jo alkaneet hyvissä ajoin ajoin alkaneet siirtää omaisuuttaan ulkomaille. He eivät näihin talkoisiin halua osallistua. Kohta otamme halpaa lainaa auttaaksemme Kreikkaa, vaikka oman maan taloustilanne on saanut jo EU:n varpailleen. Hallitus leikkaa kaikilta, ja kipeitä ratkaisuja joudutaan tekemään, näin ovat ilmoittaneet. Nähtäväksi jää, koskeeko leikkaukset pienituloisia, työttömiä ja eläkeläiisä, näin se yleensä on aina mennyt, eli ostovoima heikentyy heidän kohdalla, ja kurjistuminen lisääntyy entisestään. EU painostaa ottamaan lisää elätettäviä, ja samaan aikaan vaatii talouden kohentamista. Ilmeisesti hätä on suuri, koska pelätään Suomen maksukyvyn muuttuvan muiden kriisimaiden kohdalla. Mutta eikö se ollut näin EU:n ytimessä, että niitä maita autetaan, joilla menee huonosti, saako avun siis Suomi seuraavaksi?

Kommentit (4)

Kerrankin järkevä päätös, ilmainen opiskelu ulkomailta tulevilta opiskelijoilta loppuu. Tulee vain mieleen, miten paljon on tehty vastaavia päätöksiä, joissa ei ole mitään järkeä. Ei ole siis ihme, jos maamme talous on vararikon partaalla. Myös vihreiden rikkidioksidi päätös oli ampuminen omaan nilkkaan, se tuli voimaan heti, vihreiden neuvotteluiden ansioista, muilla mailla siirtymä jopa kaksikymmnetä vuotta.

Vihreiden piipertäjien mielestä ei saa olla teollisuuslaitoksia, ei laivaliikennettä, puita ei saa metsästä kaataa, ja kohta ei varmaan kaloja saa pyytää. Autoilla ei saa ajaa, saastetta tulee niistäkin. Mistä siis uudet työpaikat kasvua odotellessa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kehitysyhteistyö on myös sellainen asia jossa voitaisiin saada isoja säästöjä aikaan. Mielestäni tässä voitaisiin säästää, eikä aina niin että säästöt revitään duunarien selkänahasta ja eläkeläisten. Jos ostovoimaa aiotaan saada lisää, pienitulisten tuloja on nostettava, muuten ei ole rahaa millä ostaa. Indeksin leikkaaminen tietää monen ihmisen ostovoiman heikentymistä.

Rikkaat ihmiset ovat niitä kaikkein huonoimpia ostajia. Muistan kun olin liikealalla, he olivat kaikkein kovimpia vaatimaan alennusta, eikä sekää riittänyt, piti vielä saada jotain kaupan päälle. Duunari kun osti, maksoi mukisematta pyydetyn hinnan. Varakkaat olivat asiakkaita joiden ei olisi omasta mielestään tarvinnut koskaan maksaa täyttä hintaa. Toivon että, pienituloisten ostovoimaa parannetaan, sillä he ovat niitä asiakkaita jotka ostavat. Varakkaille on jo luotu järjestelmä jossa he saavat jopa paremmat bonukset kuin tavallinen duunari, asia pitäisi olla juuri päin vastoin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat