Kulut nousevat: Lue tämä, jos aiot muuttaa vuokra-asuntoon

Jos olet muuttamassa vuokralle pääkaupunkiseudulle, kannattaa kukkaronnyörit laittaa tiukalle ja aloittaa säästäminen.Lue koko juttu

Kulut nousevat: Lue tämä, jos aiot muuttaa vuokra-asuntoon

Kommentit (5)

Olisi hienoa, jos joku asiantuntija voisi kertoa miksi ARA-asuntojen vuokrat nuosevat 3 prosenttia, kun korot ovat lähes miinuksella, palkat ovat laskussa, korjaustoiminnan hoitavat virolaiset suomalaisia pienemmällä palkalla, viimeiset kaksi talvea olivat lumattomia ja lämpimiä. Onko niin, että pienituloisten ARA-vuokralaisten pitää nyt maksaa ylisuurilla koroilla Suomen pöhöttyneen byrokratian kustannukset, kun elinkeinoelämä ei siihen enää kykene?

Olisi myös hienoa tietää, että minkä ihmeen takia Suomen Kelassa on vanha laki 50€:n vuokran nousuraja joka tarkoittaa sitä, että vasta kun vuokra nousee 50€ tai enemmän niin asumistukikin nousee joten miksi näin.

Suomessa vuokra-asinnoissa jokavuotinen vuorkannousu on noin 10-15€ joka ei asumistuessa vaikuta pätkääkään tosi voi olla, että toimeentulotukeen se vaikuttaa nousevasti, mutta Sosiaalitoimistoissakin on vuokrakatto joten kysymys kuuluukin, että ajetaanko hissukseen pienituloiset huonompiin asuntoihin tulevaisuudessa kun vastaan tuleekin liian suuri vuokra eteenkin yksin asuville joiden asuntovuokra ei todellakaan saa olla liian suuri eli tulevaisuudessa huonompiin halvempiin asuntoihin joissa vuokra ei nouse ja hyvätuloiset saavat näin paremman asunnon.

Edellä mainittu vaikuttaa olevan valitettava totuus niin kauan kun on olemassa vuokrakatto koska vuokrat nousevat koko ajan sen seurauksena kun asuntoja korjaillaan ja fakta on myös se, että uudet vasta rakennetut vuokra-asunnot eivä todellakaan ole halpoja vaikka vuokra olisikin 400-450 yksiössä, koska siihen lisätään sähkölasku ja vesilasku joka puolestaan tarkoittaa sitä, että vuokra on noin 500-650€ joten taitaa olla liian suuri jos haluaa vielä toimeentulotukea ja on työtön tai eläkeläinen jolla on pieni eläke sillä sähköstä ei todellakaan säästä jos esim. katselee paljon tv:tä ja käyttää tietokonetta puhumattakaan jos lampuissa on jatkuvasti valot päällä.

Tämä vuokrien nousu ei näköjään koskaan lopu ja jos todella on niin, että tulevaisuudessa työttömät/pienituloiset ajetaan liian suurien vuokrien takia huonokuntoisempiin asuntoihin on syrjintää ja syrjintää se on jo nyt sillä mikäli yksinasuva pienituloinen haluaisi asua esim. vastarakennetussa talossa yksiössä ja vuokra on niin suuri, että ei sossusta saa mitää vaikka neiöt olisikin 31 toisin kuin saa kohtuuvuokralla asuva 31 neliöisessä yksiössä vanhassa korjatussa talossa asuva eli vuokrakatto on pienituloisille syrjintää.

31 neliötä yhdelle/kahdelle on hyvä laki ettei mennä liiallisuuksiin toisin kuin liian suuri vuokra ja tietenkin kun jos asuttaisiin keskustassa niin siellähän on aivan liian suuret vuokrat joten tässäkin asiassa järki käteen, mutta kun rakennetaan keskustan ulkopuolelle olisi yksin/kaksin asuvalla oikeus asua yksiössä niin, että vuokra ei vaikuta asumiseen ja toimeentulotukeen sillä kauempana asuvalla on yleensä pienempi vuokra kuin keskustassa asuvalla joten ministereillä olisi tässä asiassa oikomisen varaa ja tuo Kelan 50 Euron vuokrannousuraja pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Varmaan asiaa tuossa klo 14.44 kirjoituksessa, mutta minä en ainakaan päässy jyvälle, mitä kirjoittaja haluaa sanoa..

Ylipäätänsä vuokrakatosta sosiaalitoimistoissa joka on noin 480€ ja jos yksiön vuokra ylittää tuon niin maksat omista rahoistasi ja toimeentulotuki lakkaa joten ja eteenkin kun asuu keskustassa ja pelkkä vuokra jos on tuo summa niin se ylittyy jo sen takia kun tulee sähkö-ja vesilasku päälle, mutta keskustassa on isommat vuokrat ja jos on työtön ei ole varaa moiseen asuntoon.

Kelassa on 50€ vuokrannousuraja jonka jälkeen asumistuki nousee, mutta kun vuokrat nousee vain noin 10-15€ joka vuosi niin eipä asumistuki nouse kun on tuo Kelan sääntö.

Työttömällä ei ole varaa muuttaa vastarakennettuun taloon joka sijaitsee keskustassa liian suurien vuokrien takia toisin kuin keskustan ulkopuolelle rakennettuun ja selaiseen jossa ei ole mitään ekstraa asunnossa.

Itse kun muutin oli vuokra 330€ ja nykyään noin 425€ joten muutaman vuoden päästä ilmeisesti joudun muuttamaan huonompaan tai pienempään asuntoon kuin 31 neliötä koska on tuo sossun vuokrakatto noin 480€ ja tuohon summaan asti saa toimeentulotukea jos on vuokra sähköineen ja vesineen 480€ ja kun tuo summa ylittyy maksat kaiken ylimenevän omista rahoistasi.

Siinä rautalangasta väännettynä

Ihmiset ennen kuin muutatte ja olette työttömiä tai pienituloisia tarkistakaa sosiaalitoimistoistanne omalta paikkakunnalta, että minkä suuruiseen vukra-asuntoon voitta muuttaa ja mikä saa olla korkein vuokra menettämättä toimeentulotukeanne eli asut yksiössä,kaksiossa tai isommassa niin ottakaa selvää ennen kuin laitatte nimenne vuokrasopimukseen, sen tiedän, että yksin asuvalla saa olla vain noin 31 neliöinen asunto ja kohtuu vuokra jotta saa toimeentulotukea.

Tässä on Eduskunnalle pähkinä purtavaksi että miksi on Kelan 50€ asumistuen nousuraja ja miksei esim. yksin asuva voi muuttaa keskustan yksiöön jossa on vaikka vuokra 600€ menettämättä toimeentulotukea.

Voi vuokra olla mitä vain, mutta sossussa on vuokrakatto yksin asuvalle ja niin edespäin tosin jos vuokra ylittyy sossun summan maksat loput omasta pussista ja näin elät silloin miinuksella.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat