Yksinäisyys vaivaa ulkomailta tulleita vanhuksia

Kommentit (2)

Vierailija

Hieman kummastelen tätä juttua. Keitä ovat nämä ulkomaalaiset seniori-naiset ja miksi tulleet Suomeen? Mainitaan, että kun lapset muuttavat pois, moni nainen jää yksin. Herää kysymys, missä on mies ja lopettavatko lapset yhteydenpidon muuttonsa jälkeen? Jos asuneet Suomessa monta vuotta ja tulleet tänne nuorina tai keski-iässä,  miksi jääneet kotiin istumaan? Eivätkö ole opiskelleet suomen kieltä, tutustuneet muihin ihmisiin ja hankkineet ystäviä, käyneet töissä tai opiskelleet ammattia?

Moni iäkäs kantasuomalainen jää yksin kun samanikäiset ystävät kuolevat taikka ei ole lapsia tai elossa olevia lähiomaisia mutta tuntuu oudolta, että joku tänne muuttaisi seniori-iässä ja minkä ihmeen vuoksi.

Kerta kaikkiaan kummallinen ja kysymyksiä herättävä juttu!

Vierailija

Luulen, että kun nuoret muuttavat opiskelemaan ja perhettä perustamaan niin maahanmuuttajaäiti jää yksinäisemmäksi kuin kantasuomalaiäiti, etenkin jos leskeytyy tai on muuten sinkku. Työkaverit eivät kutsu kylään eikä kontakteja ole senkään vertaa jos kielitaito on välttävä. Täytyy olla superenerginen ja rohkea että saa ympärilleen ystäväverkoston joka kantaa hamaan vanhuuteen asti. Yksinäisyys on todella monen suomalaisen surunaihe, vaikka viihtyisimmekin ypöyksin yksiössä.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat