Vierailija

Hallituksen leikkaukset on sitten saatu kansan tietoon. Kun luin näitä leikkauksia siinä oli mielestäni niin hyviä kuin huonoja asioita. Jokainen kuitenkin ymmärtää, että tässä tilanteessa jotain on tehtävä. Neuvottelut ovat edenneet ripeästi joka oli positiivinen asia. Johtuiko sitten siitä, että osa "jarrumiehistä"on oppositiossa. Toivoisin tähän kirjoitukseen kommentteja hallituksen päätöksistä, mikä oli mielestänne oikein ja mikä väärin. Uskon meillä kaikilla olevan joku mielipide asiasta.

Sivut

Kommentit (281)

Ainakin yksi epäkohta mielestäni on autoveron lasku, koska se hyödyttää vain rikkaita, joilla on varaa ostaa uusi auto. Käyttömaksun poistaminen olisi hyödyttänyt kaikkia ja antanut sitä paljon kaivattua lisäostovoimaa köyhemmille,  jotka nyt joutuvat koko ajan karsimaan kulutuksestaan.

En ymmärrä tupakkaveron nostoakaan, koska jo nyt ostetaan liikaa Virosta samalla, kun tuodaan halpaa viinaa. Nuo ostot pitäisi saada siirtymään Alkoon vähentämällä niiden verotusta, jotta verotkin jäisivät tänne. En itse polta enkä paljon juokaan (en käy Virosta viinaa nytkään).

Minua kylmää ja kauhistuttaa. Saamme nähdä kuinka koulutus periytyy samalla lailla kuin periytyy hyväosaisuuskin. Onhan se  harmillista, kun rahvaan jälkikasvu kilpailee samoista opiskelu- ja työmahdollisuuksista eliitin kanssa...  Ei kilpaile kauaa. Pienistä tehdään nyt entistä pienempiä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mielenkiintoista oli Stubbin kommentti, "leikkaukset koskevat kaikki suomalaisia" mitä tästä siis voidaan päätellä? Kehitysavusta leikattiin, mutta entä näistä ulkomaalaisten toimeentulo tuesta? Se jäi kokonaan ilmeisesti hallitukselta huomiomatta. Silloin kun leikataan, pitäisi koskea kaikkia maassa asuvia.

Vierailija

Mielenkiintoista oli Stubbin kommentti, "leikkaukset koskevat kaikki suomalaisia" mitä tästä siis voidaan päätellä? Kehitysavusta leikattiin, mutta entä näistä ulkomaalaisten toimeentulo tuesta? Se jäi kokonaan ilmeisesti hallitukselta huomiomatta. Silloin kun leikataan, pitäisi koskea kaikkia maassa asuvia.

Minkäs maalaisia nämä poliittiset kupparit,  niiltähän ei leikattu mitään.

Sipilä ja Stubb   Oikeiston  ryhmä.  Eli kansa köyhäksi  ja eliitille  seuraavat miljoonat.

Sipilä esitti varakkaille toivomuksen, että voisivat vapaaehtoisesti luopua palkkioistaan osittain. Tuskin yksikään tulee näyttämänn esimerkkiä, jää nähtäväksi. Taas isotuloiset pärjäävät tässä listassa. Mutta näin tämä aina menee, köyhät köyhtyy entisestään, valitettavasti.

Kyllä ihmettelen tulevan pääministerin kommenttia, että leikkaukset koskevat muka kaikkia tasapuolisesti. Mielestäni koskevat eniten köyhiä. Kaiken huippu on tämä ilman omaa syytään työttömiksi jääneiden ansiosidonnaisen vähentäminen. Nähtäväksi vielä jää, miten sen toteuttavat.

klo 9.40 kommentoi tupakkaveroa. Aikamoinen korotus on € 2/aski. Moni saattaa lopettaa tupakoinnin tai sitten käyvät ostamassa halpaa röökiä Virosta. Mistä sitten otetaan tämä, oliko se 700 miljoonaa? Ihan varmasti tulee tupakoitsijoillekin se raja jossain vastaan, kuinka paljon haluaa maksaa hyvinvointi Suomen ylläpitoa. Jos hallitus haluaa lopettaa tupakoinnin Suomesta tykkänään, hyvä niin, mutta mistäs sitten nämä veroilla saatavat rahat???

Kummastelen kanssa tuota Kela-korvauksien vähentämistä, jos käy yksityisellä lääkärillä. Nyt noin 26 % tulevaisuudessa noin 20 %. Se kun on vaan pakko mennä yksityiselle jos on kovin kipeä eikä terveyskeskukseen saa aikaa eikä kipeänä jaksa jonottaa tuntitolkulla. Näöntarkastuksissakin on pakko käydä yksityisillä vaikka kaihi havaittu jo yli kuusi vuotta sitten ja hammashoitoon on vuoden jono!

 

 

Totta on, että kunnalliseen lääkäriin on toivotonta päästä, pakko käyttää yksityistä jos on kipeä. Kukaan sairas ei jaksa odottaa viikkotolkulla lääkäri aikaa. Ja nyt rangaistaan yksityisellä kävijöitä, joka on muutenkin kallista potilaalle, siihen vielä lääkkeet, joista on monesta Kela korvaus poistettu kokonaan.

Eläkeläisiltä pienenee asumistuki, indeksit poistuu eläkkeistä, verot nousee, koska eläkeläiset maksavat tuloihin suhteutettuna enemmän veroja. Kelan lääkekorvaukset pienenee, joistain lääkeistä ei enää saa korvausta ollenkaan. Taas kaikki säästöt kohdistuu juuri heihin, sekä lapsiperheisiin ja työttömiin.

Kyllä on monet joutuneet  vuosia elämään todella  kovienkipujen kanssa kun ei kerta kaikkiaan ole rahaa yksityiselle kun on elettäväkin,eikä ainakaan jatkohoitoihiin jos ei lähetettä saa keskussairaalaan

Stub tosiaan toteaa aina, että leikkaukset koskevat kaikkia kansalaisia on ensimmäinen  iso valhe  Vielä niin ironinen kun puheissa suree kansalaisten kovaa kohtaloa, eikä kuitenkaan oikeasti välitä yhtään miltä meistä tuntuu tai miten kittuutellaan ja koetetaan jotenkin pärjäillä Kunhan itsellä vaan rahaa riittää ja kavereille.  Sama juonittelu kaikissa päätöksissä jatkuu  

Kansanedustajat saa 3000 /4000 euroa  kk sopeuttamiseläkettä (kolmevuotta  ) Samanlailla työkkäriin kuin muutkin kansalaiset  Veroitus jo tuloista  pitää saada niin, että rikkaat maksavat yhtäpaljon kun muutkin ja kaikkihan nuo  säästöt köyhiltä otetaan. Voikun SDP olisi mennyt hallitukseen Kokoomuksen siasta Mitäs jos olis aina virkamieshallitus, kun siinä on kaikkien alojen asiantuntioita  Annettaisiin niille samanlainen päätösvalta kun poliittiselle hallituksellekin Tuskin menisi huonommaksi

 

Niin että missähän ne on ne Maataloustukien leikkaukset???? Kaikilta muilta leikattiin!!!! Niin ja mamujen hyysäys toinen mistä EI leikattu!!!!

Että vieläkö sanotaan, että Keskusta ei muka ole entinen Maalaisliitto?? Ja että Kokoomusko ei ole rikkaitten eliittipuolue, suuromistajien ja optioitten saajien puolue?? Tuliko varallisuusveroa??? Tai nostettiinko sitä??? No ei suinkaan!!!!

Vanhoja käsityksiä, sanoi täällä eräskin joku. Hah hah. Täyttä totta. Kokoomus on eliitin puolue ja Keskusta on entinen Maalaisliitto, samoine ideologioineen. Mutta haluttiin hämärtää asiat, kaikkihan eivät edes tiedä... puhutaan vain muka henkilöistä ketä äänestää....

"Voikun SDP olisi mennyt hallitukseen"osalainaus

SDP oli hallituksessa monta kautta, sillä olisi ollut mahdollista näyttää, mhin pystyy. Mikään ei silloinkaan muuttunut, leikataan köyhiltä, annetaan enemmän etuja rikkaille. Mikä tässä enää muuttuisi, maamme linjaus on ollut pitkään, maksetaan Kreikan velkoja, otetaan maahanmuuttajia, sillä he ovat tärkeimpiä ihmisiä. Me olemme vain niitä jotka maksamme kaiken tämän lystin.

Ainakin se on selvää, että leikkaukset ovat pakollisia, sillä suomen velkaantumiskierre on saatava loppumaan. Suomen velkaantuminen on jo niin hurjaa että EU:ssa vain Kreikka ja Kypros ovat huonommissa kantimissa. En ole koskaan äänestänyt Keskustaa, mutta nyt nostan hattua Juha Sipilälle. Hänellä on terävä näkemys suomen tilasta. Nyt oppositiopuolueet räksyttävät ja hokevat mantraa, lapsiperheet, opiskelijat. Kukaan ei puhu, että lapsiperheissä on rikkaita, keskituloisia ja huono-osaisia. Nyt annetaan ymmärtää että kaikki lapsiperheet ovat köyhiä. Samoin opiskelijat ovat hyvinvoivia nykyään. Opiskelijoiden elämä on ihan kohtuullista kaikkine tukineen. Miksi meistä on tullut sellainen kansa joka marisee ja valittaa? Siinäkin yhdyn Sipilän mielipiteeseen, että rikkaiden pitää ottaa enemmän vastuuta ja osallistua enemmän säästötalkoisiin. Myös se jäi vähän kaivelemaan kun maatalouden leikkauskista ei puhuttu ollenkaan, eikä vanhusten pärjäämisestä.

eläkeläinen

SDP istui monta kautta hallituksessa, ei saanut sen kummempaa aikaa, velkaa otettiin kokoomuksen kanssa enempi mitä pystytään vastaisuudessa maksamaan.

SDP alistui liikaa kokoomuksen vietäväksi. Nyt saa maksaa siitä oppositiossa, vaikka sen pitäisi olla hallituksen kokoomuksen asemasta. Olisi meillä köyhemmilläkin jotain toivoa. Autoveron alennus mutta käyttöveron säilyttäminen ja korottaminen ovat suora tuli rikkaille. Sipilä on ilman muuta piilokokkari, mutta että persut meni tuon hyväksymään vai pistivätkö edes hanttiin.

 

-Hyvä juttu on kuitenkin se, että rikkaiden ökyveneetkin joutuu verolla, toivottavasti rätkäistään tuntuva vero, samoin moottoripyörille. Molemmat ovat vain ympäristöä saastuttavia turhakkeita.

 

-Myös Eu-ja Eta-maiden ulkopuolelta tulevien opiskelijoiden ilmaisen koulutuksen päättyminen suomessa on hyvä juttu. Millä perustella meidän verovaroilla pitäisikään kustantaa "kaikenmaailman" opiskelijat?

 

-Myös suomalaisten opiskelijoiden tarkoituksella pitkitettyyn opiskeluun pitää saada tolkku. Miksi sallia aikuisten ihmisten elättäminen jopa 30v:ksi muka opiskelun perusteella, opinto,-asunto,-toimeentulotukien muodossa?

Samoin yliopistot ja korkeakoulut maksullisiksi varakkailta.

Ammattikouluihin pelkästään ammattiin liittyvä koulutus joten 2v olisi silloin riittävä aika.

 

-Myös päivähoitoon pitäisi saada tulorajat, rikkailla on varaa palkata omat lastenhoitajat. Työllistäivät siinä samalla jonkun työttömän ammattilaisen.

 

 

pena perkaaja

 

 "Siinäkin yhdyn Sipilän mielipiteeseen, että rikkaiden pitää ottaa enemmän vastuuta ja osallistua enemmän säästötalkoisiin. Myös se jäi vähän kaivelemaan kun maatalouden leikkauskista ei puhuttu ollenkaan, eikä vanhusten pärjäämisestä."

----------

Niin, ei se riitä että on vain pelkkä mielipide ja avuton vetoomus rikkaiden osallistumsesta!!!! Kyllä ne rikkaitten ja suur-omistajien pakko-osallistumiset täytyy myös laittaa leikkauslistalle samoin kuin kaikki muut ja muittenkin leikkaukset!!!! Onko Sipilä nahjus tässä asiassa?? Ei uskalla omiensa, eli maalaisten ja rikkaitten, leikkauksiin ryhtyä?? Ja Keskustahan on entinen Maalaisliitto, myös ideologioineen. Ja rikkaat jättää rauhaan, rikastumaan lisää. Voi elämän kevät mitä touhua!!!!

Että sitä saatiin mitä tilattiin. Eli mitä äänestettiin. Valitettavasti.

Porvarit vie ja Persujen on pakko allekirjoittaa. Näin se menee.

Ilmankos otettiin hallitukseen vain 3 puoluetta. Eli hallituksen enemmistö, porvarit sanelee marssijärjestyksen. Rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy. Näin se menee. 

Mun puolesta opintotuen vois lopettaa vaikka kokonaan. Siihen aikaan kun ite opiskelin ammattia, ei ollut mitään opintotukia, lainaa piti ottaa ja aloin sitä heti maksamaan kun pääsin töihin. Eiköhä tulis opiskeluun töpinää kun sitä lainalla tekis. Nyt sitä jotku lorvii yliopistossaki vuosikymmenii! Mitä järkee?

Pisti silmää, ettei toimeentulotuelle tehdä mitään, ei edes indeksin poistoa. No, siihenhä moni eläkeläinen , työtön, sairas ja yksinhuoltaja joutuu turvautuu kaiken tän jälkeen... sinnekö nää leikkaussäästöt ny si menee - toimeentulotukiin? Älyvapaata hommaa!

Vierailija

SDP alistui liikaa kokoomuksen vietäväksi. Nyt saa maksaa siitä oppositiossa, vaikka sen pitäisi olla hallituksen kokoomuksen asemasta. Olisi meillä köyhemmilläkin jotain toivoa. Autoveron alennus mutta käyttöveron säilyttäminen ja korottaminen ovat suora tuli rikkaille. Sipilä on ilman muuta piilokokkari, mutta että persut meni tuon hyväksymään vai pistivätkö edes hanttiin.

 

Uudet autot ovat kalliita ilman veroakin, ja moni tarvitsee sitä pitkien työmatkojen, tai työn takia. Mielestäni on väärin periä siitä vero, sitten päälle käyttövero ja vielä yksi vero bensan mukana. Joten kyllä auton omistajat ovat ainakin veroa maksaneet monessa eri muodossa. Lipponen sai aikaan tämän käyttöveron, joka piti olla alun perin kahden vuoden kokeilu, josta tuli sitten pysyvä rahasampo valtiolle. Perussuomalaiset vaativat veron poistamista, muut puolueet olivat sitä vastaan.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat