Suomen kesä on täynnä menoa: Katso kiinnostavimmat tapahtumat

Keväällä ja kesällä tapahtuu paljon Suomessa. Jokaiselle viikonlopulle löytyy oma tapahtumansa. Kuumimpaan aikaan melkein joka päivälle.Lue koko juttu

Suomen kesä on täynnä menoa: Katso kiinnostavimmat tapahtumat

Kommentit (2)

XIII  LES LUMIÈRES 13.-14.6.2015 

13. VALISTUSAJAN KULTTUURIFESTIVAALI  

www.lumieres.fi

TEEMA: ESTERHÁZYT

Taiteellinen johtaja Marja Rumpunen

 

KONSERTIT:

LAUANTAI 13.6.2015 TENALJI VON FERSEN, SUOMENLINNA, KLO 19.30
LES LUMIERES-FESTIVAALI:
TAIVAALLISIA HARMONIOITA-  MAXIMILIAN HELLIN OBSERVAORIOT
Tiedettä ja musiikkia  Itävalta-Unkarista kreivitär Sofia Sparren (näyttelijä Linda Zilliacus) tieteenfilosofisessa salongissa. Vieraina  tähtitieteilijät Maximilian Hell (FT Kristòf Fenyvesi) - koetaan hänen suunnittelmansa Camera Obscura - Johann Lexell (Tkn.T. Johan Stén) ja seikkailija Ulrik Stierneld (kirjailija, FT. Osmo Pekonen). Vampyyrikysymyskin on ajankohtainen. Unkarilainen Orfeo-barokkiorkesteri, Purcell-kuoron vokaaliensemble, Marja Rumpunen, fortepiano ja Eberhard Maldfeld, kb, musisoivat. Säveltäjäniminä T. Huber, Paul I Esterházyn prinssi, B. Istvanffy, G. Druschetzky, K. Ditters von Dittersdorf, Marianna von Martinez, J. Haydn, A. Zimmermann. Haydntanssiaiset yleisölle.Buffetissa myydään unkarilaisia herkkupaloja ja viiniä. Liput lippu.fi ja ovelta 25€/15 €. www.lumieres.fi

KOKO PERHEEN TAPAHTUMAT:

SUNNUNTAI  14.6  TENALJI VON FERSEN, SUOMENLINNA,  klo 10-13
LES LUMIERES-FESTIVAALI:
KINDER WUNDERKAMMER – IHMEKAMARI
Matematiikkaa ja taidetta yhdistävä elämyksellinen työpaja, jota johtavat unkarilanen astronomi Maximilian Hell (fil. tri Kristóf Fenyvesi, Jyväskylän yliopisto, kansainvälinen asiantuntija matematiikan opettamisessa taiteen avulla) sekä astronomi Turusta, professori Lexell (tekn. tri Johan Stén). Tule kokeilemaan erikokoisia palapelejä, tutustu George Hartin yhteenliukuvista paloista rakentuviin matemaattisiin kappaleisiin ja uppoudu puisten Jomili-rakennuspalikoiden ihmeelliseen maailmaan!
Liput lippu.fi ja ovelta 20€/10€, oikeuttavat myös salonkiin prinsseille ja prinsessoille. www.lumieres.fi

SUNNUNTAI 14.6. TENALJI VON FERSEN, SUOMENLINNA, KLO 14
LES LUMIERES-FESTIVAALI:
SALONKI PRINSSEILLE JA PRINSESSOILLE ESTERHAZYJEN HOVISTA
Haydn-konsertti ja hovin tanssiaiset koko perheelle, Maximilian Hell’n Camera Obscuran esittely sekä Kinder Wunderkammer -ateljeen näyttely.  Liput lippu.fi ja ovelta 20€/10 € alle 18-vuotiaat. www.lumieres.fi

KONSERTIT:

SUNNUNTAI 14.6. RITARIHUONE, RITARIKATU 1, KLO 19.30
LES LUMIERES-FESTIVAALI:
ESTERHÀZA  1783 

 

Kreivitär Sofia Sparre (näyttelijä Linda Zilliacus) ja kreivi Carl August Ehrensvärd (näyttelijä Tobias Zilliacus) kertovat hovisäveltäjämme Joseph Martin Krausin vierailusta Esterházassa. Orfeo-barokkiorkesteri ja Purcell-kuoron solistit johtajanaan György Vashegyi esittävät musiikkiaprinssi  Nicolaus I “The Magnificent” hovista. Säveltäjäniminä  hovin säveltäjä J. Haydn, B. Istvanffy, D. Cimarosa,A. Salieri, J. M. Kraus. Buffetissa myydään unkarilaisia herkkupaloja ja viiniä.
Liput lippu.fi ja ovelta 40€/20€. www.lumieres.fi

Hei.

Minne köyhä voi kesällä mennä ja osallistua jos ylimääräistä jää kuukaudessa käytettäväksi 10€? Se menee jo lähes julkisiin kulkuneuvoihin. Pyörä varastettiin. Pitäisikö käydä kerran kuussa rannnalla katselemassa kun hyvinvoivat maahanmuuttajat norkoilevat jengeissään ja katselevat pitkään ihmisten osamaksupuhelimia. 

Olen osin korkeakoulutettu, mutta sairastunut vakavasti loppumetreillä ja siten pitkäaikaistyötön ja opintovelkainen. Ei mennyt elämäni kuin teillä kulttuurihistoriallisia piirileikkejä leikkivillä. Muuten en tietäisi hyvinvointivaltiomme hiirenloukuista yhtään mitään.

Niin, kirjastoon tietenkin vaan opettelemaan lisää elämänkoulua. Ja kuuntelemaan pulinaa. Olisivat kuin moskeijassa niin tajuaisivat kirjaston tarkoituksen.

Ette ammattiliitoissanne, kassoissanne  tai vakuutettuina palkkaa nautiskelevina oikeasti tiedä mitä on olla koko elämässä väliinputoaja ja köyhä. Puolen vuoden välein saa jännittää hyväksytäänkö minut Kelassa vaikeasti vammautuneeksi vai olenko täysin yllätysparantunut kuten pari kertaa. Valitusrumba vie kerralla noin 2,5 vuotta. Voitto on lähinnä moraalinen. Ei tässä oikein ostele serkuiltaan Saksasta avoautoja kun ei olisi koskaan varaa ajokorttiinkaan. Ja naistahan (ainakaan täyspäistä ja päihdevammaisuuden välttänyttä) ei köyhä suomalainen mies saa kun puuttuu "karismaa". Mutta toisaalta perheen perustamiseen ei olisi varaakaan. Onneksi Ruotsissa on prinssihäät niin voi lueskella kuinka kivaa kaikilla on juhlissa.

No, kirjoitan asiasta jo sovittua kirjaa. Voitte halutessanne kauhistella ihmisen mitättömyyttä byrokratiakoneistossa kolmen vuoden sisällä. En oleta että promilleakaan kiinnostaa. Jos jotain cembalokonsertista nauttijaa kulttuuripersoonaa tarpeeksi tekee mieli itseään järkyttää niin voi sitten ahmaista välipalana turhan elämäni nidottuna ja viitata siihen maailmantuskassaan kun lähikaupasta ei tänään saanutkaan lähipossua ja omatunto on siksi kovin huono. Ehkä jopa.40 ihmistä näin lukee lopulta muutakin kuin dekkareita ja librettoja.

Kuulostaa karkeralta, mutta yritän vain kertoa, ettei luomuun ole vain varaa... paitsi itse tekemällä. Mutta se ei ole luomuksi luomuna merkitty joten eihän se ole kuin energiantuhlausta cityvihreille kulttuurinnautiskelijoille.

Kertokaas mitä sillä vajaalla kahdellatoista eurolla kuussa voisin kehdata tuhlata valtion varoja... koska meitähän kohtaa pian ankarat ajat ja kuulemma minunlaisilta haluaa hallitus viedä eniten. Joten pitää nautiskella kesä,.eli 35€ jollei tule ylimääräisiä kuluja lääkkeiden tai hoitojen vuoksi. Silloin ei koko kesänä tehtäisi mitään.

En juo tai polta. Pitäisi varmaan alautua korvaushoitoon ja alkaa myydä huumeitaan kadulla. Yhdestä pilleristä saa kuulemma vajaan satasen. Kyllä sellaisen kuussa säästää jos toisenkin. Ja Sossussahan he maksaisivat muuten lääkityksen ja sairasmaksut ja hammashoidotkin. Kiitos kyltyyrpersonat ajatuksesta... haenkin sosiaalipalvelujen ääreen ja alan käyttää huumeita. Parissa kuukaudessa saan kustua luottotietoni ja sitten olen yksi "ihmis-zombieista" kuten virkavalta heitä kauniisti nimittää. Mietin vaan mitä minä tällä hetkellä heille olen. Rehellinen veronmaksajako? 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat