Kommentit (4)

Miksi se kasetti rätisi?

Oliko jännite jotenkin väärä vai oliko kenties kopioitu musiikkia AM-taajuuksilta vaiko huonokuntoisilta vinyyleiltä (vielä 70-luvulla oli hullua käsitellä levyjä huonosti koska ne olivat niin älyttömän kalliita)?

Compact Cassette antoi musiikille hieman suhisevan ja lämpimän bassosoundin. Nykyään magnetisoinnin muutosten vuoksi cd-levyiltä tai vinyyleiltä kannattaa musiikki tallentaa 70-80-luvujen tqitteen kaseteille. Ne suhisevat uudempia enemmän, mutta soundi on pyöreä ja alapäässä on potkua... uudemmat nauhat ovat useimmiten niin ohuita, että ne sai nauhoittamalla ja soittelemalla niitä usein sellaiseen tilaan, että ääni ol""syöty".

En ole kuullut ennen kenenkään puhuvan rätisevistä kaseteista. Jollei sitten ole nykyään muodikkaisiin mixtapeihin tahallaan hieman kuluttanut alkuperäistä vinyyliä tai ollut pyyhkimättä pölyjä siitä... sama kuin ihmiset jotka eivät osaa itse CD- tai DVD-levyjö puhdistaa sormenjäljistään.

Nostalgia on mukavaa, mutta ei kannata muistella asioita väärin... muuten alkaa epäillä aikalailla koko nostalgista.

Ja kyllä, C-90-kasetti on täynnä Abba-yhtyeen parhaimpia. Ja ne kappaleet osaan kyllä ulkoa alusta loppuun. Eikä ne rätise edes mielikuvissa.

Ensin oli kelamankka ja sitten tulivat c-kasetit. Omaa mielimusiikkia nauhoitettiin radiosta.Launtain toivotut ennen sauaan. JEES!  Taajuuksien kuuluvuuksien laadusta johtuen paljon tuli rätinääkin nauhoitettua. Eipä tuo menoa haitannut. Yöllä kuuntelin radio Luxemburgia putkiradiosta. Kuuluvuus oli niin huono, että en nauhoittanut mutta pääsi maistamaan pop-maailman menoa ulkomailla. Oi niitä aikoja. Maalaistalon tytär.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sciguda

C-Kasetteja kuuntelen vieläkin lähes joka päivä korvalappu stereoilla Sony Walkmanillä. Metallicaa on koko kokoelma lähes kuuntelussa. Ääni paljon parempi kuin cd-levyissä. Tykkään.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat