10 syytä, miksi sinullakin pitäisi olla koira

Suomessa on noin 600 000 koiraa, jotka tekevät omistajistaan terveitä ja iloisia. Mutta lemmikeillä on paljon muitakin myönteisiä vaikutuksia.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (23)

Jospa pitäisi! Kyllä, kuljettaa neljä kertaa päivässä ulkona ja palkaksi saa kipeän niskan.

Monellako eläkeläisellä on varaa, siis rahallista varaa pitää lemmikkinä koiraa tai kissaa?

Niiden ylläpito vie kukkarosta kuukaudessa noin 200e. Onhan niistä todellista iloa, en sitä kiellä.

Vierailija

Koiran hoitaminen ei sovi läheskään kaikille, pitää ottaa huomioon säännöllisten ulkoilujen mahdollisuus aamuvarhaisesta alkaen. Koira ei näet tee hiekkalaatikkoon aamupissejään kuten kissa. Jos asuu kerros- tai rivitalossa, on huomioita ettei koira saa haukunnallaan häiritä naapureita. Parvekkeella tai rivarin takapihalla oleskelut kesäaikana voi olla joillekin koirille haaste että saa sen opetetuksi olemaan piittaamatta aidan takana olevat naapurit ja heidän koiransa, vieraansa, grillailunsa ym.

Koirista puhutaan enemmän, mutta lemmikki voi olla muukin, vaikka tavallinen maatiaiskissa tai kilpikonna, yleensä lemmikeillä on hyvää tekeviä vaikutuksia, ne ovat aina yhtä rakastavia ihmistä kohtaa, ilahtuvat joka kerta vaikka lyhyenkin poissaolon jälkeen. Samaa ei aina voi sanoa ihmisistä. 

Vierailija

Jospa pitäisi! Kyllä, kuljettaa neljä kertaa päivässä ulkona ja palkaksi saa kipeän niskan.

Monellako eläkeläisellä on varaa, siis rahallista varaa pitää lemmikkinä koiraa tai kissaa?

Niiden ylläpito vie kukkarosta kuukaudessa noin 200e. Onhan niistä todellista iloa, en sitä kiellä.

Hyviä pointteja! Minullakin olisi koirasta enemmän surua kuin iloa, kun rahat eivät tahdo riittää kaksijalkaistenkaan elämiseen. Enkä huonosti liikkuvana pystyisi ulkoiluttamaan, enkä lähtemään jäisille kaduille kaatumaan. Naapurin tätikin kaatui hankeen, kun tyttärensä iso koira riistäytyi irti hihnoineen ja kaatoi ulkoiluttajansa. Seisoin juuri puolivälissä ajotietä ostoskassini kanssa, ja sitä ruokakassia koira rynnisti tavoittelemaan.  

En myöskään tykkäisi nyppiä punkkeja koiran turkista enkä korjauttaa järsittyjä sähköjohtoja kalliilla hinnalla. 

Haluan myös reissata ja harrastaa vapaasti, ilman kotona itkevää koiraa.

Minulla siis ei pitäisi olla koiraa, turha komennella.

Kissa on aivan ihana, suloinen halien ruinaaja.

Pöydälle kiiruhtaa paperiesi päälle kun pitäisi niitä hoidella maksuun.

Kun selkäs käännät on mustasukkaisena tärkeintä paperia pureksimassa silpuksi.

Yöllä availee laatikoita, ropistelee sieltä tavarat lattialle, kopistelee, hyppii ja tömistelee.

 

Yöherättäjä, monesti mouruaja. On ihana pikkuinen kattimaija. Suuren ilon antaja!

Minulla on koira , en tarvitse yksin puhua, voin puhua sille. En saa edes 50  euroa /kk kulumaan sen ruokiin, mehän syödään samaa ruoka eli jos minulta jää yli jotakin, varmasti haukkuni puhdistaa kattilat ja kipot. Voimme kävellä ja tutkia maastoa yhdessä, se tosin tutkii paremmin kuin minä. En osaisi olla ilman koiraa, koska meillä on aina ollut koira.

Undu

Kahden koiruuden omistajana väitän niiden olevan rehellisimästäpäästä ystäväpiiristäni. Aina kun olen olevinaan eksyksissä nämä uskolliset ystävät taluttavat mut kotiin.

Rakastan perhettäni

Täällä rouva, joka ei halua omaa koiraa. Minun mielestä koirien kanssa eläminen on mennyt jonkin kynnyksen yli. Perheissä huomioidaan koirat paremmin kuin läheiset.  Nukutaan mieluummin koiran kanssa kuin puolison. En ymmärrä, en millään. Olisiko syy siinä, että koira on aina niin nöyrä, aivan erilainen tuo ukko tuossa noin.........

Nelijalkainen ystäväni

Koirani on terapeuttini,ei tarvitse käydä psykologilla,ei psykiatrilla kunhan puhuu koiralle,pääasia että jollekin puhuu.Koirani yksinhuoltaja olen  ollut pari vuotta.Se nukkuu tietysti vieressäni ja iltaisin katsomme yhdessä televisioita vieri vieressä, hyvä vahtikin se vielä on,ei pääse vieraat yllättämään. Eikä tämä koira ole ainakaan vielä tullut edes kalliiksikaan,aikoinaan  tienasi itse ruoka ym rahoja.Mutta koirat ovat yksilöitä ja jotkut sitten voivat tulla hyvinkin kalliiksi.

Mutta sitten kun tiemme eroavat,jos se poistuu elämästäni,enkä minä sen elämästä,en tiedä mitä teen. Luultavasti en ottaisi uutta koiraa,ei voi käydä yhtä hyvää säkää,ja saada näin ihanaa kaveria.Ja muutenkin elämässä voi tulla muitakin muutoksia,että en voisi koiraa pitää.Mutta nyt niin kauan kuin se on mahdollista nautin koirani seurasta.Se ulkoiluttaa minua säännöllisesti,mitä en ehkä muuten tekisi ym.ym.

Vanha elli
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Jopas nyt jotakin. Tuntuu kuin monella olisi tarve kumota ajatuskin siitä, että koirasta voisi olla jotakin  hyötyä. Totta on, että jos ei pidä koirista, monet noista hyödyistä ja iloista jäävät saamatta. Ei varmasti verenpaine laske koiraa silitellessä, jos pelkää tai suorastaan vihaa sitä.

Mutta jos rakastaa koiria kuten minä, saa kaikki nuo aloituksessa kuvatut asiat. Tietysti pitää olla varma varahoitaja ja muitakin asioita on, jotka pitää tietää ennen kuin koiran hankkii, mutta niin se vain on, että koira on "ihmisen paras ystävä", vaikka se kulunut sanonta onkin.

Tänään vien ystäväni koirafysioterapeutille. Siellä katsotaan ovatko "koiraisomummon" paikat kunnossa ja itse kertaan  pienen koiran hierontaohjeet. Toki itsekin käyn välillä hoidoissa, ettei lemmikki edelleni mene.

La mer
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Täyttäessäni 12 vuotta meille tuli saksanpaimenkoiran pentu. Isä sen hankki ja siitä tuli minun ensimmäinen koirani, Aki nimeltään.

Siitä lähtien, muutamaa nuoren miehen menovuotta lukuunottamatta minulla on ollut koira.

Nytkin on, tämä koira, leikattu poika, on ollut kuusi vuotta. Tuli kolmevuotiaana, edellisen omistajan pitovaikeuksien vuoksi.

En ehkä löydä kymmentä hyvää syytä sen pitämiseen, mutta nämä muutamatkin riittää. Varmaankin liikunta on yksi suurimmista anneista. Vanhalla ikää ei tulisi tehtyä lenkkejä, mutta koira pakottaa. Aamulla vain 10-15 minuutin pikkulenkki. Päivällä, säästä riippuen 15 minutti - 2 tuntia. Tekee hyvää omallekin kunnolle.

Omat haittansakin siitä tietenkin on ja rahankuluakin. Mutta kyllä se pyyteetön rakkaus ja sen näyttäminen korvaa kaiken.

Usein shokissa

Ei laske naapureiden verenpaine,sydänkohtaukset ym.Shokissaa saa olla lähes jatkuvasti.Naapurin yli 70 vuotias vanharouva omistaa Rotwailerin.Koira on ottanut täyden vallan omistajastaan ja tyrannisoi koko lähialuetta.Koira on aina irti,ei pysy pihassa,hyökkää jokaisen tiellä liikkujan perään raivoten,iästä riippumatta.Postinkuljettaja saa kyytiä lähes päivittäin,pyöräilijät lenkkeilijät pienet lapset naapurissa ei pääse edes omalle laatikolle.Lehteä ei voi tilata kun heittolaatikko on kyseisen rakin tienhaarassa.Omistaja ei pysty viemään koiraa narussa lenkille,siksi hän laskee koiran irti ettei tee tarpeitaan pihaan,joutuisi siivoamaan.Koira on noin 3 vuotias,eikä sitä ole koulutettu muuta kun hyökkäämään ja puremaan kouluttajaa joka on suojavarusteissa.Koira raivoaa sisälläkin jos sitä ei huomioida,se heittelee puut korista pitkin huonetta ja repii että on tikkuja suussa,kaikki lehdet repii ym. mikä irti lähtee.Näin se saa keksiä kiireesti että rauhottuu.Komentaa ei sitä saa.Ulkona tieltä omistaja ei saa koiraa muuten pois tieltä kun hän ajaa autollaan peräkontti auki ja soittaa torvea.Joskus koira hyppää kyytiin jos on keksiä.Koira on ainoastaan turvaamassa omistajaa ettei varkaat  tunkeutuisi pihaan.Turvaksi omistajalle.Kuka turvaa koiran kun se lähes päivittäin keskellä tietä törmäilee autojen jopa tukirekkojen seassa.Onko tälläinen koiranpito rodulle kunniaksi antamaan oikeea kuvaa rodusta.Oiken kasvattajan mestari näyte.Sakkoja on tullut mut koira pysyy irti,eikä pysy pihassa omistajan hallinnassa.Kyllähän siitä veromarkkoja kilahtaa valtion kirstuun,meidän köyhien eduksi,mut kauanko tätä voi jatkua.Koska siinä todella jää pieni lapsi auton alle paetessaan tätä räyhääjää.Naapurin puolelle koira menee järven kautta,kun ovat tehneet itselle suoja-aidan.Omistaja syyttää naapureita kun grillaavat ja perkaavat ja savustavat kaloja,koira haistaa.Ei hänelle tule mieleen tehdä tarhaa tai aitausta vaikka koko pellon kokonen alue että kanssa ihmiset saisivat olla rauhassa ja turvassa räyhäävältä hyökkääjältä.

paimenkoira ja kolli

Minulla/meillä on sekä kissa että koira. Kissa on toisaikainen kumppani, välillä se on niin hyvää pataa ja välillä sitä ei näy päiväkausiin. Mutta koira! Aamulla se riemastuu kun emäntä avaa silmänsä, se riehaantuu tanssimaan ja hyppimään kun isäntäväki on ollut poissa vaikkapa parikin tuntia. Vastaanotto on aina suuri ilonaihe, olipa ollut missä tahansa. Meille sattui vielä niin viisas koira, että tietää kaiken mitä huushollissa touhutaan. Sitä kun silittelee ja sen mahaa rapsuttelee tuntee itsensä kymmenen vuotta nuoremmaksi. Toisaalta koira sitoo enemmän kuin kissa, mutta kyllä se silti ilon puolelle menee omistaapa kumman tahansa.

Vierailija

Usein shokissa kirjoitti:
Ei laske naapureiden verenpaine,sydänkohtaukset ym.Shokissaa saa olla lähes jatkuvasti.Naapurin yli 70 vuotias vanharouva omistaa Rotwailerin.Koira on ottanut täyden vallan omistajastaan ja tyrannisoi koko lähialuetta.Koira on aina irti,ei pysy pihassa,hyökkää jokaisen tiellä liikkujan perään raivoten,iästä riippumatta.Postinkuljettaja saa kyytiä lähes päivittäin,pyöräilijät lenkkeilijät pienet lapset naapurissa ei pääse edes omalle laatikolle.Lehteä ei voi tilata kun heittolaatikko on kyseisen rakin tienhaarassa.Omistaja ei pysty viemään koiraa narussa lenkille,siksi hän laskee koiran irti ettei tee tarpeitaan pihaan,joutuisi siivoamaan.Koira on noin 3 vuotias,eikä sitä ole koulutettu muuta kun hyökkäämään ja puremaan kouluttajaa joka on suojavarusteissa.Koira raivoaa sisälläkin jos sitä ei huomioida,se heittelee puut korista pitkin huonetta ja repii että on tikkuja suussa,kaikki lehdet repii ym. mikä irti lähtee.Näin se saa keksiä kiireesti että rauhottuu.Komentaa ei sitä saa.Ulkona tieltä omistaja ei saa koiraa muuten pois tieltä kun hän ajaa autollaan peräkontti auki ja soittaa torvea.Joskus koira hyppää kyytiin jos on keksiä.Koira on ainoastaan turvaamassa omistajaa ettei varkaat  tunkeutuisi pihaan.Turvaksi omistajalle.Kuka turvaa koiran kun se lähes päivittäin keskellä tietä törmäilee autojen jopa tukirekkojen seassa.Onko tälläinen koiranpito rodulle kunniaksi antamaan oikeea kuvaa rodusta.Oiken kasvattajan mestari näyte.Sakkoja on tullut mut koira pysyy irti,eikä pysy pihassa omistajan hallinnassa.Kyllähän siitä veromarkkoja kilahtaa valtion kirstuun,meidän köyhien eduksi,mut kauanko tätä voi jatkua.Koska siinä todella jää pieni lapsi auton alle paetessaan tätä räyhääjää.Naapurin puolelle koira menee järven kautta,kun ovat tehneet itselle suoja-aidan.Omistaja syyttää naapureita kun grillaavat ja perkaavat ja savustavat kaloja,koira haistaa.Ei hänelle tule mieleen tehdä tarhaa tai aitausta vaikka koko pellon kokonen alue että kanssa ihmiset saisivat olla rauhassa ja turvassa räyhäävältä hyökkääjältä.

On uskomatonta, että siedätte tuollaista, jos ja kun tuo on totta mitä kerrotte, annatte tekstinne allekirjoituksella poliisille, pitäisi toimia.

Mökin muori
Seuraa 
Liittynyt8.5.2014

On valitettavaa miten monet vanhukset eivät osaa enää arvioida omia koiranpitoresurssejaan. Miten paljon näkeekään koiria jotka on syötetty ylilihaviksi eikä vähäinen liikunta suinkaan paranna asiaa. Pitkäkarvaisten koirien turkit ovat takussa ja pesemättömiä koska vanhus ei enää jaksa. Iso kouluttamaton koira vanhuksen käsissä on  turvallisuusriski niin omistajalleen kuin vastaantulijoillekin.

Omat koirani laskevat verenpainettani mutta ne saavat sen myös nousemaan, hyvin useasti  pojat saavat minut raivon partaalle. Kuitenkin minulla on ainakin 50 hyvää syytä siihen miksi minulla on koiria.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat