Kolmen kilon Raamattu – kuinka arvokas tämä on?

Monen kotona on vanha Raamattu. Keräilyn ja arvotavaran asiantuntija Pentti Avomaa arvioi nyt yhden teoksen.Lue koko juttu

Kolmen kilon Raamattu – kuinka arvokas tämä on?

Kommentit (7)

Huvittaa nämä arviot vanhan tavaran myyntiarvoista. Ettäkö joku maksaisi 60 - 120 euroa raamatusta, josta puuttuu sivuja. Mistähän ostajan löytäisi ihan oikeasti? Olen perinyt vanhoja kirjoja, joiden joukossa mm. 1800-luvun alussa painettu täysin ehjä raamattu. Ei vaan kelpaa kenellekään muutamalla eurollakaan, edes vanhoihin kirjoihin erikoistuneet antikvariaatit eivät huoli. Niin että voipi noilla arvoja olla mutta ei niitä kukaan osta, pölyttyvät edelleenkin kirjahyllyssä tai pahvilaatikoissa varastossa jos jätteisiin ei raaski heittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Mielenkiintoista, itseltäni varastettiin juuri tuon vuoden Raamattu kaapistani.

Arja S

No, varas ei ainakaan ollut kristitty. Käsky: Älä varasta! Ja kuka uskovainen ostaa varastetun Raamatun?

Luulen, ettei varas tiennyt, mitä varasti. Varkaille kun kelpaa kaikki, mitä luulevat arvokkaaksi. Vanha usein mielletään antiikiksi ja siten arvokkaaksi. Valitettavasti varas otti mukaansa ihan turhaa painolastia, ei saa myytyä Raamattuasi kovin helpolla.

Pahoittelut varkauden johdosta, mikäli Raamattu oli tärkeä ja sillä oli muutakin käyttöä kuin että pelkästään lolui kaapissa.

Mirja Virtanen

Vierailija

Itselläni samanlainen raamattu, kuvituksilla ja ainoa huono kunto on kannessa pientä kulumaa. Sukunimien mukaan oma kirjani olisi 1800 luvulta tai jopa 1700 luvulta. En tiedä mihin sitä veisi arvioitavaksi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat