Moni 60-vuotias suomalainen tekee töitä ulkomailla

klo 18:02 | 27.5.2014
Eläketurvakeskuksen (ETK) mukaan suomalaiset ovat lisänneet työskentelyään ulkomailla.Lue koko juttu
Eläketurvakeskuksen (ETK) mukaan suomalaiset ovat lisänneet työskentelyään ulkomailla.Lue koko juttu
Ladataan...
Miksi henkilöt kuuluvat Suomen sosiaaliturvaan jos työskentelevät ulkomailla? Eikö heidän tule kuulua paikalliseen sosiaaliturvaan? Täällä Suomessa työskentelevät käyttävät meidän verorahoilla ylläpidettyä järjestelmää, samoin tosin kaikki täällä vain asuvat ja myös matkailijatkin kertoo kokemus.
Onko pakko aina ajatella sosiaalisia etuisuuksia. Eikö voisi ajatella, että kuusikymppinen on useasti työmarkkinoilla syrjäytetty tai eläköitynyt. Mutta hyväkuntoinen! Voisi ajatella, että haluavat hyödyntää kielitaitonsa, taitamisen ja tekemisen ilon. Ja onko missään muualla maailmassa niin kova työtahti kuin suomessa. Suomalaisilla on hyvä työmoraali, joka myös kannattelee tekijäänsä ulkomailla.Tuon ikäinen ja vanhempikin työntekijä pärjää erittäin hyvin manjaanamentalitteetin mukaan elävissä maissa. Heh! Onko sellaisia kuin oli Espania, Italia, Kreikka ja Ranskakin vielä pari vuosikmmentä sitten?
Työskennellessäni ulkomailla, hain erikseen Suomen sosiaaliturvaan kuulumista ja sen myös sain, maksoin myös sotu maksut ulkomaan tulosta Suomeen !!!!
Markku
Suomessa kova työtahti?
Itse asuin USA:ssa yli 20 vuotta ja työtä tehtiin poikkeuksetta 6 päivää viikossa ja työpäivät 10-12 tuntia.
Monet Suomessa kuulleet Nokialla työskenneiltä USA:sta, mutta he elivät täysin suomalaisissa kommuuneissa ja olivat vain suomalaisten kanssa tekemisissä.
Todellisuus on todella rankkaa siellä. Lisäksi suurin osa tekee töitä 2-3 paikassa pärjätäkseen.
Paljon muutenkin maailmaa kiertäneenä, voi kyllä huoletta sanoa, että hitaampaa työtahtia ei sitten löydy mistään. Päivät ovat lyhyitä ja tahti käsittämättömän hidas.
Oletettavasti kysymys on siitä, että he maksavat myös veronsa Suomeen, mikä on Suomen kannalta ehdottoman kannattava diili.