Kolmiloikka lähilomalle: Gdansk, Sopot ja Gdynia

Sopotin hiekkarannalla riittää tilaa.

Puolan rannikkokaupunkien puolesta puhuvat läheinen sijainti, hyvät yhteydet ja edullinen hintataso.Lue koko juttu

Kommentit (5)

Trojmiaston tarkkailija

Gdanskia ei pommitettu, vaan neuvostojoukot polttivat kaupungin talo talolta. Sopotin Grand Hotellissa on asunut viikon ajan myös muuan Adolf Hitler, mutta hotelli ei sitä juurikaan mainosta!

Vierailija

Muutama vuosi sitten lensimme Turusta kymmenellä! eurolla Gdanskiin. Hienosti restauroitu keskusta ja kävimme päiväretkellä taksilla Sopotissa ja junalla Marienbadissa. Viime syksynä Varsovassa ja nyt joulun aikaan joulutorille Krakovaan. Puola on edullinen ja siisti paikka, eläkeläistenkin rahat riittävät hyvin pieniin ylellisyyksiinkin. Meistä on tullut kyllä Puolafaneja ja nähtävyyksiä riittää.

Vierailija

Neukkuregimin aikaan purjehdimme Gdanskiin. Keskustassa oli läntisilläkin mitoilla siisti ravintola ja mukavan tuntuinen menu. Päädyimme listan paikalliselta kalskahtavaan pihviin koko porukka. Tyylikkäästi pukeutunut edeskäypä kuunteli tilauksentekoamme puhdas liina käsivarrellaan. Kun olimme toiveemme toivoneet, hän totesi eleettömästi: -Suosittelen kanaa.

Paikallisuus kiinnosti meitä kanaa enemmän, joten uudistimme valintamme.

-Valitettavasti meillä on vain kanaa, vastasi edeskäypä.

Söimme sosialistiset kanat. Puolalainen olut oli hyvää.

Ovatkohan puolalaiset palanneet entisen itsenäisyyden aikojen raskaan keittiön linjoille. Pitäisi varmaan piipahtaa maistamaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat