"Mökkikiista on johtanut jopa tappoon" – näin vältät yhteisomistuksen sudenkuopat

Moneen kesäparatiisiin on luikerrellut käärme ja mökkiriidat ovat päätyneet käräjille. Lue asiantuntijan neuvot, kuinka ongelmat karkotetaan.Lue koko juttu

"Mökkikiista on johtanut jopa tappoon" – näin vältät yhteisomistuksen sudenkuopat

Kommentit (3)

En halua olla osakkaane missään kolhoosissa, koska se ei mielestäni ole terveellistä kenellekään kolhoosin jäsenelle. Me sisaruksetkin olemme erilaisia, meillä jokaisella on omat mieltymyksemme, toiveemme ja tapamme.

     Yksi haluaa huseerata ja rakentaa omasta mielestään upeita hökötyksiä  ja porukka maksaa. Toinen taas tahtoo heittää ranttaliksi, viettää lomaa, vain lomaa,  mielellään tekemättä mitään. Näin joku toinen joutuu siivomamaan, että vain lomailijan sopii tulla ja mennä, mieltymystensä mukaan.

   Suomen kesä on lyhyt. On vaikea sijoittaa mökilläoloaikoja vuorotellen. Pakosti porukkaa tupsahtaa juhannusyönä, juuri kun joku tahtoo nauttia rauhasta ja hiljaisuudesta.

    Kun jo töissä joutuu lomansa vuorottelemaan, on kamalaa laatia vuorolistoja lomastaan. Ei kiitos!

    Ei mikään ole niin kamalaa kuin se että sauna lämpiää aamuun saakka, musiikki raikaa,  joku kehittää perheriidan tai suvun vanhoja asioita aletaan kiihkeästi aamutunneilla puimaan. Pienet lapset kitisevät ja vanhemmat ihmiset tahtoisivat mennä nukkumaan säälliseen aikaan.

    Joillakin on tapana kutsua vieraita,  ajattelematta kuka niitä kestitsee, kuka tarjoaa ylöspidon. Ajattelematta onko itse varannut vierasvaraa, vai meneekö kaikki yhteiselle jääkaapille ja vellikupille.

   Kun kaikkeen tähän lisätään vielä alati vaihtuvat kumppanit, minu ja sinun lapset. Usioperheissä on jo muutenkin omat haasteensä ja kun ne paiskataan suvun yhteisen mökin katon alle ja tantereelle, ei hyvä.

nimim. milli

Meillä yksi on ominut mökin ja menee sinne milloin haluaa.Muut saavat rippeet ja voivat käydä mökillä vain silloin,kun tämä herra perheineen ei ole siellä.Käsittämätöntä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Olen kokenut kesämökin yhteisomistuksen.-Kamalaa. Mieheni veljen exsä määräili, kuin siellä ollaan. Siis porukalla.-Olisin yhden viikonlopun varannut sieltä perheemme käyttöön elokuussa, ei onnistunut.-Exä sanoi, tämä on porukan mökki, tätä ei varailla. Miehen veljen Exä lapsineen, mieheni  toinen veli perheineen sekä kaksi miehen siskoa viettivät siellä lomiaan Juhannuksesta aina elokuulle.-Porukalla.-Tein raskasta  vuorotyötä, en jaksanut viettää ison porukan kanssa vapaa-aikaani alkeellisissa oloissa pienissä tiloissa ja telttamajoituksessa.

Virhe: Kun mökkimme tuli yhteisomistukseen, ehdottomasti olisi pitänyt kirjallisesti laatia mökin käyttö. Vuorotellen.

Oma vikani.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat