Vierailija

Siellä on lomani lähtökohta.  Kirkkaat  vedet, raikkaat tuulet,  lämpöä vaikka liikaa.      Loma on ihmiselle tärkeä. Valinta on tehtävä sen mukaisesti.   Joten haku päälle otsakkeen mukaan.

Meri takaa seurattavaa  pitkäksi aikaa, kaksi viikkonen menee  vilauksessa.  On kiintoisaa seurata kun levollinen pinta  särkyy  kalojen syöksyistä tai merilinnus saalistustouhuista.  Myöskin aaltojen nousu komeaa näytelmää.  Pienestä  väreilystä  raivoisaan  aaltojen  taistoon. Joskus  purjevene  hohtavan valkoisilla purjeilla vie huomion,  tai vähemmän siro konttialus valuu ohitse.  

Aamusta aikaisin  rantaan, silloin ei vielä hiekka polta jalkapohjia,  tai  myöhäisiltaan  kun tähdet syttyy  tummansiniselle taivaalle .  Joskus jopa keskiyöllä  makuupussiin  osin piiloutuneena.  Silloin korostuu  meri-ilman raikkaus, pikantti suolan sivumaku.  Sillä keuhkoja täyttää  pitkin imasuin, tunne on kuin humaltuisi. 

Välillä on hyvä harrastaa liikuntaa. Joten  pitkin rantaa tunti suuntaansa paljasjaloin,  välillä rantavettä  hämmentäin. Jessus kuinka nuo pikku potaatit nauttiin.   Kävely, juoksu, sekopäinen hyppely,  mitä sitä keksiikään.

Suosittelen :  toki vain itsenikaltaisille  sieluille.

Kommentit (6)

Liekkö tarjonnasta johtuen  mutta 7 matkaa 10  suuntaa rantalomalle.  Sinänsä hassua että järvenrannalla asuessa  vesi  ei ole mitenkään tärkeää  lomareissulla.

Nuo kolme  on lähinnä  vuoristomatkoja, patikkaretket  ja maisemat  koukuttaa.  Toki joskus piipahdetaan  kaupungeissakin kierros tekemässä.

Vanhojs kuva-albumeita selatessa  huomaa hyvin miten on kohteet muuttuneet iän myötä.   Mutta niinhän sitä ihminen,aika ja vuodet  muuttuu  hyvään taikka huonoon.

Ei sitä  20 v paljoa museoita ihmetelty. Kuvat enenmistönä  salaa cabareetyttöjen  kinttuista. joitakin autoharvinaisuuksia  joita suomessa ei ollut.  Joitakin tuli kokeiltuakin  Puoliksi uponneet veneet ja kolariautot  oli myös syy  Agfaa valottaa.

Oleellista oli että reissussa viihty.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aina huvittanut nuo kommentit että rantalomalle.  Toisinsanoen "aivot narikkaan"  Tuohan ei pidä  paikkaansa, mistä lie keksitty.  Enempihän kaupungilomilla kapakassa lojutaan tai hotellin baaritiskillä.  Toki ihmisvihaajat  kiskoo huoneiston kaapista  myrkkyä kitaan.

Ihmisiä on  moneen suuntaan.  Mutta tämä jako  kaupunki / ranta  ei pidä paikkaansa  kun satunnaisesti.

On asioita joita voi seurata hyvin pitkään, vauvan nukkumista, nuotion palamista ja veden liikettä. Meri tulee aina rantaan asti, näin se on. Kyllä itse ainakin nautin siitä kun aallot rantautuvat ja on lämmin sää ja mukavaa seuraa, tai yksinkin. On asiota jotka ovat korvien välissä niitä pitää vaan osata nauttia.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat