Mummopyörä vai kippurasarvi – millaisella pyörällä sinä ajat?

Toimittaja on ajanut 20 vuotta tyytyväisenä perinteisen tyylin kolmivaihteisella.

Polkupyörä voi kertoa paljon käyttäjästään. Kerro meille millaisella pyörällä sinä tykkäät ajella.Lue koko juttu

Mummopyörä vai kippurasarvi – millaisella pyörällä sinä ajat?

Kommentit (6)

En käytä polkupyrää, enkä ole juuri nuorena tai keski-ikäisenäkään käyttänyt. Harrastan muuta liikuntaa, uimista ja kuntopyöräilyä. Ei ole vaaraa kaatua eikä jäädä auton alle, ei kuntosalin pyörä ole varastettavissakaan.

Minä suorastaan rakastan polkupyörääni ja sillä ajamista. Jos mahdollista antaisin Nobel-palkinnon polkupyörän keksijälle. Uskollinen kaveri työmatkoilla ja kävelyn lisäksi toinen ulkoilumuoto pyöräteillä.

Muistan ,että opettelin hyvin nuorena ajamaan miestenpyörällä kamalassa asennossa siitä tankon välistä enkä osannut jarruttaa joten ajoin aitan seinään ja tietysti kaaduin, mutta uusi yritys taas. Kotonani oli aina pyöriä, mutta omaa ensimmäisen pyöräni hankkimista en muista, se on vaan ollut olemassa koska muuta kulkuneuvoa ei ollut.

Kun ensimmäinen lapsenlapseni syntyi myös minun kolmivaihteiseen mummunpyörääni laitettiin lastenistuin. Kesäsunnuntai aamuisin otin jokaisen vuorollaan ajelulle. Usein menimme katsomaan lampaita tai lehmiä jonka jälkeen joka kerta päädyimme jäätelökioskille. Joskus poikkesimme tavallisesta ja yksi lapsista sanoikin ,että : miten sinä mummu aina löydät niin nättejä teitä.

Nykyisin pyöräilyni on asioilla käyntiä tai n.20 kilometrin kuntoilulenkkejä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viisi kesää minulla on ollut kierätyskeskuksesta ostettu pyörä. Sillä pyöräillyt itä-helsingissä rantaan- Mummo ikäisenä ei tarvitse hurjastella sillä ja eläkeläisenä ,koko päivä aikaa. Ei siis kiire pyörän kanssa , sen enempi hurjastelua.Pyörä antaa tilaa pidemmälle liikkua ja helpotaa jos on vaivoja ala-raajoissa liikumista. Toki kävelenkin paljon .Viimeisenä vaihtoehtona käytän julkista liikennettä. Omaa autoa en omista. Eipä tuo aina yksin eläjänä helppoa ole lähteä yksin, pyörällä, tai jalan. Jokaisella "ystävälläni on tuhat tekosyytä miksi ei pyörällä tai jalan ulkoilua! " Suosottelen , Palkitsee henkisesti ja ruumillisesti. Yö unet ovat hyvät ja mieli myös, ulkoilu liikunta. iloisia pyörä ja ulkoilu retkiä mutsilta..

Vierailija

Olen aina tykännyt pyöräilystä. Lapsena opettelin mummon ja myös isoveljeni pyörillä. Ensimmäisen oman pyörän ostin 70-luvun loppupuolella 7-vaihteisen Helkaman ja sillä ajelin mm työmatkoja. Sen jälkeen on ollut jo useampi ja enemmän vaihteitakin. Nykyään ajelen sähköavusteisella mummopyörällä johon vaihdoin suoran ohjaustangon kun sillä alkuperäisellä ohjaustangolla oli liian pysty asento mun selälle, pitää olla hyvä etunoja. Kahtena kesänä olen nyt ajellut pitkin pitäjiä, pisin päivämatka 108km ja yhden kesän aikana 2500km. Onnistuu helposti pitemmätkin lenkit kun on kaksi akkua, toinen kun tyhjenee niin vaihtaa ja matka jatkuu. Täyttä avustusta ei vielä ole tarvinnut kuin pahimmissa ylämäissä niin akku kestää pitempään ja yhdellä akulla olen päässyt parhaimmillaan reilu 90km.

Nyt eläkkeellä on aikaa kierrellä, viime kesänä oli hiukan haittaa verenpaineen kanssa niin jäi vähemmälle mutta sekin vaiva nyt selätetty sopivalla lääkityksellä  niin tulevana kesänä uusia reittejä koluamaan.  Ikäähän mulla vasta 66v niin vielä kerkeen , sukulaisten mielestä tosin olen hullu akka kun aiemminkaan ei ole tavallinen pyörä riittänyt vaan on pitänyt olla vaihteita enemmän kuin kolme  ja silloin kun olin vielä työelämässä meni usein vapaapäivät pyöräretkillä eväät mukana  :)

Joposta sähköpyörään

Olen pääasiassa ajellut Jopolla, kunnes siirryin kuukausi sitten testaamaan sähköpyörää. On ollut loistava peli siinä mielessä, että hyvin saa hien pintaa, kun pystyy vastusta säätelemään. Ajattelin aluksi, että sähköpyörä on laiskan vaihtoehto ja sillä vaan ajetaan kuten mopoa. Tämän vertailun voittaja Fitnord 900 on käytössä, ei valittamista. https://ruutunopeus.fi/paras-sahkopyora/

Hybridi

Paljon yleistyneet hybridipyörät ovat suurimmalle osalle varmasti oikea ratkaisu. Hybridipyörästä saa hyvän pelin vapaa-ajan pyöräksi sekä työmatkapyöräksi. Renkaat rullaavat hyvin asfaltilla, mutta tarvittaessa hybridipyörällä uskaltautuu myös haastavampaan maastoon.

Oma ääni menee luotettavalle Tunturille. Esim. TX500 ja RX700 ovat hyviä hybridipyöriä: https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/urheilu/pyoraily/polkupyorat Ihan halvimpaan ei kannata luottaa näissäkään, halvimmissa runko painaa ja vaihteisto on altis hajoamaan.

Kevyellä vuosihuollolla pärjää suurimmaksi osaksi. Pistosuojatut renkaat kun vielä hankkii, niin ei tarvitse pelätä sepeliäkään pyörätiellä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat