"Keräilijöitä Japania myöten" – onko tämäkin muumi arvokas?

Kuva: Sanoma-arkisto

Keräilyn ja arvotavaran asiantuntija Pentti Avomaan mukaan tietyt muumihahmot ovat nyt arvossaan. Mutta mikä onkaan näiden muumien alkuperä ja kuinka arvokkaita ne ovat?Lue koko juttu

Kommentit (6)

Figuurit valmisti todistettavasti leo tykkyläinen pajallaan maunulassa. Tästä on dokumentit designmuseota myöden. Käyttäkää teksteissänne kunnon lähteitä arvailujen sijaan. Tykkyläisestä ja muumeista kirjoitettiin töölöläinen-lehdessä jo 1991 ja uudemman kerran jouluna 2014. Jos ei tunne keramiikan valmistustapoja, ei varmaan ymmärrä, että posliinisavea voi polttaa myös vaatimattomalta kuulostavassa maunulassa.

Ystävä sä Muumien

Kyllä Muumi fikuurit on LEO TYKKYLÄISEN valmistamia Maunulan ateljeessa". Tunsin taiteilijan henkilökohtaisesti, Ja näitä hienoja pikkufikuureita, näkee vieläkin joissain kodeissa, itseltäni ne ovat aikoja sitten särkyneet, lasten leikeissä - valitettavasti. 

Jos jossain kirjallisuudessa esiintyy tekijäksi joku muu, on tieto virheellinen. Tykkyläinen valmisti ko. fikuureita Tove Janssonin suostumuksella Maunulassa ja ne ovat kaikki yksilöllistä käsityötä. Jos jollain on vielä näitä fikuureita, pitäkää niitä "kultakimpaleina". Kaikki sen jälkeen valmistetut fikuurit, kalpenevat niiden rinnalla.

Mielestäni voisitte korjata asian ja tehdä fikuureista, uuden jutun. Väärien tekijätietojen levittäminen on asiatonta.

2016 alkuvuodesta, ovat nämä Tykkyläisen tekemät fikuurit, jossain Helsingin kirjastossa näytteillä. Itsekkin pyrin saamaan selville missä, koska ne tuovat hauskoja muistoja vuosientakaa. 

Yrittäkää tekin selvittää missä ja silloinhan tulee, oikaistua tuo paha moka tekijästä.

Katsomaan

Leo Tykkyläisen keramiikkaa mm. nämä muumit, on esillä Rikhardinkadun kirjastossa, helmikuun 2016 ajan.

Tilaaja - toistaiseksi

ET-lehti korjatkaa nyt jo noiden pikkufigurien tekijä, hän on LEO TYKKYLÄINEN ja Arabia ei ole niitä koskaan valmistanut. Asian voi vahvistaa Muumien viralliseta sivulta, Tampereen taidemuseosta ja toivottavasti pian myös Desigmuseon tutkijoilta ja Arabiasta.

siri50
Seuraa 
Liittynyt31.5.2017

Minulla on vanha muumimammafiguuri ja olen ihmetellyt sitä ettei siinä ole leimoja pohjassa. Ennen muumibuumia ei figuuriin olle edes kiinnittänyt huomiota. Voin myydä sen pois, hinta-arviota täytyy haeskella, koska ei ole hajuakaan mitä siitä voisi joku maksaa. 

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat