"Keräilijöitä Japania myöten" – onko tämäkin muumi arvokas?

Kuva: <span class="photographer">Sanoma-arkisto</span>

Keräilyn ja arvotavaran asiantuntija Pentti Avomaan mukaan tietyt muumihahmot ovat nyt arvossaan. Mutta mikä onkaan näiden muumien alkuperä ja kuinka arvokkaita ne ovat?Lue koko juttu

"Keräilijöitä Japania myöten" – onko tämäkin muumi arvokas?

Kommentit (7)

Figuurit valmisti todistettavasti leo tykkyläinen pajallaan maunulassa. Tästä on dokumentit designmuseota myöden. Käyttäkää teksteissänne kunnon lähteitä arvailujen sijaan. Tykkyläisestä ja muumeista kirjoitettiin töölöläinen-lehdessä jo 1991 ja uudemman kerran jouluna 2014. Jos ei tunne keramiikan valmistustapoja, ei varmaan ymmärrä, että posliinisavea voi polttaa myös vaatimattomalta kuulostavassa maunulassa.

Ystävä sä Muumien

Kyllä Muumi fikuurit on LEO TYKKYLÄISEN valmistamia Maunulan ateljeessa". Tunsin taiteilijan henkilökohtaisesti, Ja näitä hienoja pikkufikuureita, näkee vieläkin joissain kodeissa, itseltäni ne ovat aikoja sitten särkyneet, lasten leikeissä - valitettavasti. 

Jos jossain kirjallisuudessa esiintyy tekijäksi joku muu, on tieto virheellinen. Tykkyläinen valmisti ko. fikuureita Tove Janssonin suostumuksella Maunulassa ja ne ovat kaikki yksilöllistä käsityötä. Jos jollain on vielä näitä fikuureita, pitäkää niitä "kultakimpaleina". Kaikki sen jälkeen valmistetut fikuurit, kalpenevat niiden rinnalla.

Mielestäni voisitte korjata asian ja tehdä fikuureista, uuden jutun. Väärien tekijätietojen levittäminen on asiatonta.

2016 alkuvuodesta, ovat nämä Tykkyläisen tekemät fikuurit, jossain Helsingin kirjastossa näytteillä. Itsekkin pyrin saamaan selville missä, koska ne tuovat hauskoja muistoja vuosientakaa. 

Yrittäkää tekin selvittää missä ja silloinhan tulee, oikaistua tuo paha moka tekijästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Katsomaan

Leo Tykkyläisen keramiikkaa mm. nämä muumit, on esillä Rikhardinkadun kirjastossa, helmikuun 2016 ajan.

Tilaaja - toistaiseksi

ET-lehti korjatkaa nyt jo noiden pikkufigurien tekijä, hän on LEO TYKKYLÄINEN ja Arabia ei ole niitä koskaan valmistanut. Asian voi vahvistaa Muumien viralliseta sivulta, Tampereen taidemuseosta ja toivottavasti pian myös Desigmuseon tutkijoilta ja Arabiasta.

Minulla on vanha muumimammafiguuri ja olen ihmetellyt sitä ettei siinä ole leimoja pohjassa. Ennen muumibuumia ei figuuriin olle edes kiinnittänyt huomiota. Voin myydä sen pois, hinta-arviota täytyy haeskella, koska ei ole hajuakaan mitä siitä voisi joku maksaa. 

Vierailija

Vanha juttu ja vanhat kommentit, mutta kommentoin kumminkin kun edelliset kommentit riitelevät oman tietoni kanssa. Kyllä noita on tehty Arabiallakin. Mummoni oli niitä tekemässä ollessaan Arabialla töissä ja meillä on edelleenkin melkein koko sarja niitä kaapissa kun mummo toi niitä kotiinkin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat