Vierailija

Vai olisiko parempi Suomen erota eurosta?

Ttässä on mennyt koko 2010 luku pelastettaessa Kreikkaa, Italiaa, Portugalia, Espanjaa ja Irlantia. Muut ovat pääsemässä pinnalle vaan pahin, Kreikka jatkaa aina vain pahenevaa velkakierrettään ja pelastusta ei ole näkyvissä.

Eilisen ja tämänpäivän lehdet revittelevät isoilla otsikoillaan "Kreikka maksoi velkansa". Voi helvatu, mitä skeidaa. Sai jotain siltarahaa EUlta ja maksoi erääntyneet 6 miljardin lainalyhennykset.

Jopa näin tyhmä mies kuin minä, tajuaa, että Kreikka ei ikinä maksa velkojaan. Samaa sanovat monet taousoppineet, ns viisaat miehet. Silti Kreikalle annetaan lisää rahaa. Eikö se olisi nyt tässä vaiheessa parasta katkaista letkut Kreikkaan. Joskus se on kuitenkin pakko tehdä ja kaikkien  tappiot kasvaa.

Myönnän kyllä, että oli helppoa matkailla Euroopassa 2000 luvun alussa, kun valuutta oli euro. Siihen se minun hyötyni jääkin. Kannatan euro eroa. Tappiota siitä tulee, mutta vielä enemmän siinä eurossa pysyttäessä...

Kommentit (10)

Kumpi oikeassa? Iltapäivälehden otsikoita

Stubb NY Timesissa: "Euro on tuonut Suomeen paljon vaurautta"

Johtavat ekonomistit yllättävät: Saksan ja Suomen pitäisi lähteä eurosta

 

Taitaa toi Stbilo olla sikäli oikeassa, Että euro on kasvattanut rikkaiden rikastumista. MUTTA köyhät köyhtyy..

En ole mielestäni hyötynyt eurosta lainkaan. kaikki hinnat kummasti pompsahtivat pilviin heti valuutan muututtua. Kupillinen kahvia maksoi kahviloissa markka- aikaan tasan sen markan, nyt hinta on 1.50- 2€. Koko paketin kahvia saa markettien tarjouksista saamaan hintaan.

Emme ruokaile nykyisin ravintoloissa, joissa markka- aikaan usein kävimme. Emme käytä matkatoimistojen palveluja, teemme reissumme omatoimisesti. Onneksi kielitaitomme riittää, ettemme joudu huijatuiksi kovinkaan usein.

Ateenassa kyllä menimme halpaan 2014 uudenvuoden iltana. Ruokalistan mukaan valitsemamme ruuat ja viinit olisivat maksaneet 30€. Tarjoilija toi laskun pöytään, mutta pian paikalle ilmestyi tummaan pukuun pukeutunut mieshenkilö, joka katsoi laskuamme alkaen solkottaa kiivaasti käsiään heiluttaen alaiselle ties mitä määräyksiä. Tämä kyseinen poika toi pian meille ruutupaperille töherretyn laskelman, jonka mukaan jouduimmekin maksamaan tuplahinnan ateriastamme. Olimme tosi tyhmiä, kun emme huutaneet täysillä: Turistiki astinomia eli turistipoliisi paikalle. Tosin poliisit olivat tiukolla siellä silloin, kun ilotulitus vuoden vaihtumisen kunniaksi oli alkamassa.

Rooman hotellissa yöpymisen maksuun ei kelvannut kuin käteinen. Tyhmiä sakotettiin silloinkin. Olisi pitänyt levitellä vain käsiään ja todeta, että meillä ei nyt satu nyt olemaan ensinkään käteistä, vain nämä luottokortit. Neuvo sikäläisiltä ystäviltämme tuli liian myöhään, valitettavasti.

Ei euro tuonut vaurautta, eriarvoisuutta kyllä. Rikkaat porskuttavat, köyhillä menee entistä huonommin. Stubb hymyilköön miten leveästi tahansa ajaessaan eliitiin etuja, mutta höpöjä saarnaa.

Repikäämme tästä sitten riemut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yhdessä yössä mahdollistui se, että kahvi ja pulla kuppilassa nautittuna maksoikin kuusi kertaa enemmän. Samoin lenkkimakkara ja moni muu juttu. Banaani kallistui, mutta tietokoneiden hinta laski. Suomen itsenäisyys meni, mutta ilman sotia!

EU:hun liityminen on kurjistanut ainakin eläkeläisten ja pienituloisten elämää. Lipposen hallitus leikkasi eläkeläisiltä kansaneläkkeen pohjaosan pois ja toi taitetun indeksin leikkaamaan ostovoimaa, Nyt viedään eläkkeensaajan asumistuki,

Työttömyys on kasvanut, firmat muuttaneet ulkomaille. Direktiivejä direktiivien päälle toteutettavaksi. Päättäjät lentelee Bysselissä ja oman maan asiat jää hoitamatta.

"Mitä iloa ja hyötyä"..on rahasta, no kait sen tietää jokainen mitä iloa ja hyötyä siitä on!

Mutta Eu -sta ei ole ollut mitään hyötyä..sen jälkeen on tullut pelkkää ahdinkoa, vaatimuksia, pykäliä ja direktiivejä joita tulee noudattaa ja jotka ei näin pientä maata muuta kuin köyhdyttää entisestään.Kun olisi edes oma raha pidetty.

Kun täällä moittivat poliitikkoja persaukiset  ihmiset, on turha muistuttaa suomalaisten tehneen hyää tiliä eurohintaisilla pääomamarkkinoilla.  Ja Eurojackpot on tuonut Suomenen saroja miljoonia.  

Eurojackpot on tuonut muutaman miljonäärin, ei se Suomen kansantaloutta kohenna. Rikkaat rikastuvazt ja köyhiltä viedään se viimeinenkin toivo. Pieni eliittipiiri voi hyvin ja on tyytyväisiä EU.n, mutta suuri kansanosa ei ole hyötynyt mitään. Eriarvoisuuden kasvu jatkuu ja se tuo tullessaan suuria ongelmia.

Suuri huoleni on vanhusten hoito, muistisairaat vanhukset ovat kotona suorastaan heitteillä. Lasten huostaanotto lisääntyy, rikollisuus lisääntyy. Tämä kaikki näkyy jokapäiväisessä elämässä.

Miksi Suomen pitää olla EU:n sosiaalitoimisto? Otetaan lainaa ja maksetaan muiden maiden töppäykset ja suomalaiset saavat kärsiä. Suurmielen osoitus on tulossa Helsinkiin lauantaina 22.8.2015.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1282

Vierailija

Kun täällä moittivat poliitikkoja persaukiset  ihmiset, on turha muistuttaa suomalaisten tehneen hyää tiliä eurohintaisilla pääomamarkkinoilla.  Ja Eurojackpot on tuonut Suomenen saroja miljoonia.  

Pelionni on joskus piristänyt.  Valitettavasti  pelaajien rahaa menee enempi ulos  kuin palaa.

Oman käsitykseni mukaan minulle ei olle ollut minkäänlaista hyötyä EU:ta. Vahinkoa kyllä enempi kuin on kestänyt.

Kun Suomena ryhdyttiin päättäjien toimestaa saattamaan ns. EU-kuntoon niin tekaistiin kotikutoinen lama siis 90-luvun lama. Pankit piti pelastaa ja valtion velkaa "hävittää" pienemmäksi, jotta EU-direktiivit täyttyisivät. Velan "hävitykseen" keksittiin käyttää työeläkerahastoja eli meidän työntekijöiden ja työnantajien maksamia vakuutusmaksuja. Yksityinen eläkevakuutuspooli jouduttiin siirtämään julkisen talouden vakuudeksi, jotta saimme aikanaan EMU-kriteerit täytetyiksi.

90-luvun laman seurauksena yritykset ajettiin konkurssiin ja yrittäjät menettivät omaisuutensa ja kotinsa. Pankeilla ei ole puhtaat paperit näissä jutuissa. Presidentti Koiviston mahtikäskyllä pankit voittivat aina. niin minunkin tapauksessa. Omaisuus ja koti meni ja köyhyys on seuranain päivittäin.

Tietenkin on mitalin toinen puoli, eli ne jotka voittivat 90-luvun laman seurauksista. Ja ovat tyytyväisiä EU:n toimintaan. Pelkäänpä, että heitä on paljon vähemmän kuin tyytymättömiä.

 

 

 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat