Seuraa 
Liittynyt8.5.2014

Lomalinjojen jokiristeily Moskovasta Pietariin alkoi Helsingin rautatieasemalta. Kanssamme Tolstoi yöjunaan nousivat risteilyisäntämme Folke West, Jyrki Härkönen, emäntämme Pirkko Mäkinen sekä asiantuntija luennoitsija eversti Sampo Ahto. Unohtamatta suinkaan Kai Hyttistä jonka tehtävänä oli pitää huolta viihdepuolesta. Matka oli myös ET lehden lukijamatka joten matkassa oli varmasti ET lehden tilaajiakin Olimme salaa toivoneet hyttikavereiksemme kahta nuorta sorjaa kasakkaa mutta toisin kävi. Saimme kaksi mukavaa naista Tampereelta ja hyvä niin sillä tästä alkoi ystävyys joka poikii yhteisiä matkoja tulevaisuudessakin.

Moskovassa olisi viihtynyt kauemminkin kuin vain kiertokäynnin verran, senverran paljon siellä on mielenkiintoista nähtävää. Punaisella torilla oli jopa kuuma mutta jonot Leninin mauseoleumiin olivat yhtä pitkät kuin ennenkin.Torin kuvatuin nähtävyys lienee kuitenkin Pyhän Basilin basilika.

Sivut

Kommentit (31)

Mökin muori
Seuraa 
Liittynyt8.5.2014

Jokilaiva Zosima Sashkov oli siisti ja sen ruoka maittavaa. Buffet aamiaspöydästä löytyi kevyttä kuin tuhtiakin syötävää.Lounaalla ja päivälliselläoli liha/ kala/ kasvisvaihtoehdot. Samoin oli jälkiruoan laita, valikoima erilaisten hedelmien kautta jäätelöön tai leivoksiin jotka olivat yleensä suussa sulavia rahkaisia herkkuja.

Mikä parasta, laivalla oli myös sauna ja me tytöt saunoimmekin sitten joka päivä. Saunasta tosin puuttui löylykiulu ja kauha mutta suomitytöillä ei jäänyt sormi suuhun.Isoon muovipulloon vettä jota roiskimme kiukaalle niin jopa irtosi makoisat löylyt. Venäläiset eivät kuulemma heitä saunoessaan vettä kiukaalle, siitä tämä puutos. Lomalinjoille vinkiksi, seuraavalle risteilylle viekää laivalle lahjaksi löylykiulu sekä kauha.

Mökin muori
Seuraa 
Liittynyt8.5.2014

Moskova joen varrella oli oligarkien hienoja ökyhuviloita mutta mitä edemmäs Moskovasta mentiin muuttuivat näkymät. Pieniä kyliä joissa oli erivärisiä siistejä ja hyvin hoidettuja taloja. Huomiotani kiinnitti seikka että kotieläimet puuttuivat, ei näkynyt lehmiä eikä lampaita. Pieni kasvimaa oli poikkeuksetta melkein joka talossa. Kalastajia oli myös runsaasti, kalastettiin niin maalta kuin veneistäkin.

Tässä pikkukylä Volgan varrelta.

Mökin muori
Seuraa 
Liittynyt8.5.2014

Jotta tälläinen risteily voidaan yleensä tehdä vaatii se paljon sulkuja. Veden nousun vuoksi useita kyliä on jäänyt veden alle. Kaljazin kylä on yksi näistä joka jäivät Uglitsin tekojärven alle. Kylästä muistuttaa vain vedestä nouseva Pyhän Nikolauksen katedraalin kellotorni.

Mökin muori
Seuraa 
Liittynyt8.5.2014

Uglichin kaupunki on toiminut tsaarien vaimojen karkoituspaikkana. Iivana Julman kuoltua hänen Maria vaimonsa ja 8vuotias poikansa Dimitri lähetettiin Uglichiin arestiin. Dimitri sairasti epilepsiaa ja kerran saatuaan kohtauksen hän kaatui pahasti ja kuoli saamiinsa vammoihin. Siitä syntyi salaliittoteoria että hänet murhattiin. 

Niin tai näin, kukaan ei ole enää kertomassa totuutta mutta tämä on hänen muistokseen rakennettu kaunis katedraali.

Mökin muori
Seuraa 
Liittynyt8.5.2014

Kizin museosaari Äänisellä on tunnettu puukirkoistaan. Tällä ainutlaatuisella saarella on myös monta tsasounaa, karjalaistalo, aittoja ja mylly. Pääkirkkoa restaudoidaan eikä sinne pääse sisään mutta pienempi kesäkirkko on yleisölle avoinna. Kirkkojen paanukupolit muuttavat väriä valon mukaan, ilta-auringossa ne näyttävät kultaisilta.

Mökin muori
Seuraa 
Liittynyt8.5.2014

Pieni pala venäläistä idylliä.

Ja  jotta ei menisi vallan idylliseksi niin minulla on muistikortilla yli viisisataa kuvaa kirkoista, luostareista, joenvarsien näkymistä. Taidanpa lisäillä niitä tänne vähitellen joten Venäjän vastaiset kavahtakaa 

Kiitokset MökinMuorille  upeasta  matkadokumentistä.  Kuvat ja tarina yhdessä tekee näistä aivan huippujuttuja. 

Mökin muori
Seuraa 
Liittynyt8.5.2014
Vierailija

Ei kiinnosta.

Ei tuolla reissula venäjän takaperoisia takamaita näytetä eli sitä maan todellisuutta.

Olet aivan oikeassa tällä matkalla ei ollutkaan tarkoitus tutustua Venäjän nykypäivään vaan sen historiaan ja kulttuuriin. Matka oli siis suunnattu ihmisille  joita nimenomaan nämä asiat kiinnostavat. Täällä palstallakin näyttää olevan kyseisiä henkilöitä, kiitos heille.

Sitten korjaus, ensimmäisessä kuvassa ei ole Pyhän Basilin basilika vaan Pyhän Vasilin basilika. Se rakennettiin Iivana Julman käskystä ja katedraalin valmistuttua arkkitehtien silmät puhkaistiin jotteivat he enää koskaan rakentaisi mitään yhtä kaunista. Kerrotaan kupolien olleen alunperin kultaiset mutta Katariina Suuri maalautti ne nykyisiin väreihin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat