Vierailija

Uusin sijoituspaikka on sairaala suolle.  jopa 22 metriä  lillua.  Pohjatutkimukseen perustuva tieto.  Vältääkseen  kosteusharmit  niin paalut jätetään  liki metrin irti suosta  eli kokonaispituus on 23  metriä.  Hintaa tälle kokeilulle on laskettu  yli 150 miljoonaa ilman korkokuluja.  Mahtavaan laitokseen tulee vain 100 potilaspaikkaa  eli puolitoista miljoonaa  per sänky.  Tuosta summasta  puuttuu sairaalavarusteet ja kalusteet,

Asian  vaikutus veroihin on noin 3 %  korotusta, eli liki 25 % on  loppulukema.  Summa voi nousta koska alue on vahvaa muuttotappioaluetta,  eli veronmaksajat poistuu.  Lisäharmina on työttömyys  jonka määrä ylittää  10%

Kommentit (5)

Tasapainoako.  Valtio leikkaa jo lapsilisistä.  Kunta joka velkaantuu  7 miljoonaa vuodessa  pistää suokokeiluun noin  150 miljoonaa.  Summa on noin  koska  25 vuoden korkoja ei osaa ennustaa  ja normi  hintaylitys  on jopa 20 %  (30 miljoonaa)

Sairaala tarvitaan  Virkakoneisto  oli laskenut  kaksi vaihtoehto.  Halvempi hintaan 45 miljoonaa, kalliinpi 85 miljoonaa.  Jostain syystä  kalliinpi valittiin.  Kouvola on kerskakunta. Sen  jälkeen hinta on noussut  tuohon 150  miljoonaa.  Kuulemma laitokseen tule infva  apuvälineitä ja  sokeritautisille  neulat ja liuska.  Joten sata milliä on  paikallaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämä on suuri puhallus. Onhan kunnan kassaa toki ennenkin rokotettu  ylihinnoitetulla  rakentamisella  mutta nyt raha on kärsinyt kurssilaskusta

Vieläkään ei rakennekuvia, kuitenkin eräät urakat  on jo hyväksytty.   Myöskin myyntipuheet vaihtelee, eli sisältö ja   toiminta  on hakusessa.  

Rakennusurakat  on jaettu ja sovittu  takahuoneessa ja rahasummat mitä niinstä  kertyy.  Eli aluekohtainen "herrasmies "  peli.

Valkealan  sairaala, kerrostalo, paritalo  ja rantatonttia  useita hehtaareja 200,000e

Tämäkin kauppa on vielä selvimättä.

Kunnan netti on sekava, ylimitoitettu  ja uusia palvelumuotoja nettiin kasataan.  Palvelukeskus Kuopioon maksoi syntisesti.   Henkilösuhteilla Elisa tekee komeaa tiliä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat