Vierailija

Vietätkö joulun mieluummin ulkomailla kuin Suomessa? Jos ulkomailla niin miksi? Missä maissa olet ollut joulun aikana ja miten joulu siinä maassa on eronnut suomalaisesta joulun vietosta?

Olen ollut ulkomailla joitakin jouluja. Lähtenyt pakoon jouluhössötystä, kaupallisuutta, mässäilyä, pimeyttä, kylmää. Ihanat lapsuuden aikaiset joulut 50-luvulla, köyhät ja vaatimattomat mutta silti lämpöiset, ovat muisto vain. Samaa iloa en enää koe täällä koto-Suomessa joulun aikaan.

Erityisesti mieleeni on jäänyt joulun vietto Maltalla ja aattoillan joulukirkko. Vaikka asuin hotellissa biletyspaikan läheisyydessä niin paikalliset nuoret saapuivat joulukirkkoon katsomaan messua ja Jeesus-lapsi näytelmää. Vastaavaa tunnelmaa en ole kokenut täällä Suomessa kirkossa. Maltalla ei näkynyt jouluhössötystä samassa määrin kuin Suomessa, lähinnä tämä joulun perimmäisen syyn viettäminen.

Nelisen kuukautta jouluun!

 

 

Kommentit (2)

Sekä että eli "pakosta" myös ulkomailla silloin tällöin.

On mukava viettää joulua sukulaisten kanssa erilaisessa ympäristössä. Ei ole pakko syöd kinkkua...

 

Milloin mistäkin syystä olen viettänyt joulua ulkomailla. Eniten Egyptissä. Muslimit eivät vietä joulua mutta turistien "mieliksi"  kansainvälisissä hotelleissa on joulupuuta ja muuta jouluun liittyvää. Egyptin koptit viettävät joulua samoin kuin  Venäjän ortodoksit juliaanisen kalenterin mukaan vasta 7s tammikuuta. Egyptissä se ei näy katukuvassa mitenkään. Toisin kuin valtaväestön, muslimien juhlat: Ramadanin päättyminen, profeetta Muhammadin syntymäpäivä jne. Silloin juhlitaan oikein kunnolla!!

En malta olla laittamatta tähän kuvaa egyptiläisten käsityksestä joulupuusta!  Kuva otettu v.1992 Luxorissa hotellissa. Yritys hyvä kymmenen mutta mielestäni suomalaista kuusta joulupuuna ei ole voittanutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat