Uskomaton suoritus! Helsinkiläisnainen laihdutti 52 kiloa

Helsinkiläisnainen Raili Wallenius, 76, pääsi eroon diabeteksesta ruokavaliota muuttamalla ja sauvakävelemällä.Lue koko juttu

Uskomaton suoritus! Helsinkiläisnainen laihdutti 52 kiloa

Kommentit (14)

Olisin halunnut tarkennusta tuohon lenkillä käyntiin. Onko kävelyä tosiaan joka aamu 4-5 tuntia? Vai kuuluisiko lukea 4-5 km? Hieno suoritus kaiken kaikkiaan ja vielä ikäihmiseltä.

Seitsemänkymppisenä tiedän, että tunnissa kävelee mielentilan mukaan 4-5 kilometria. Jos hyötyliikuntaakin on, ei kalorien kulutusongelmaa ole.  Lääkäri  varoitti nopeasta yrityksestä alittaa normaalipaino, mutta kannusti hyvää oloa lisäävään painontarkkailuun.

Pitääköhän tätäkin varten hankkia kännykkään hyötyohjelma? 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ajatelin  että  ylläpidon ihminen kun on niin kireellä päällä.  Mutta tämä  onkin kunnon kansalainen.  Onnittelut upeesta saavutuksesta.

Minä ihmettelen kuinka saa syötyä itseensä 52 kiloa läskiä. Kalliksi on tullut.

Normaalipainoni pysyy, joten on siinä ihmettelemistä, jos olisin 115 kiloinen, huh.

En voi uskoa, että joku tuon ikäinen lenkkeilee 4-5 tuntia päivässä. Koska on realiteetti, että nivelet ja paikat eivät kestä tuota menoa. Tai sitten hän käyttää jotakin doupinggia, että kivut ja väsymys eivät tunnu. Kun ajatellaan mikä ylipaino on ollut pitkään nivelissä.

Olen harrastanut liikuntaa aina 25 vuotiaasta tähän ikään 73v.ja olen himokävelijä, sen tiedän, että 4-5 tuntia päivässä ei onnistu, niin, että lähtisi samaa seuraavanakin päivänä tekemään. Tai sitten tämä puheena oleva henkilö on rautaa.

Eiköhän tuo ole 4-5 kilometriä eikä 4-5 tuntia, kun verrataan siihen kuinka ensin jaksoi kävellä vain muutama sata METRIÄ.

Pääasia on, että laihtui. Vähän kalajuttujahan nää aina on, ihmelihomiset ja -laihtumiset.

Luonto asettaa rajat, eikä ne niin hirveästi vaihtele.

Tulehdus iski. Paino hyppäsi 70kg  120 neen.  Hoitovirhe, väärä lääkitys.  Oikea tohtori ja terveys palasi.  Nyt mennään vakiolla eli 65-70 lukemilla.

Tuo alussa mainittu on todella  kilometriä  lukema sattuu omaan tunnin kävelyyn. Sopiva juttu ikäihmisille. 

 

Vierailija

Kuinka vaikeaa on kutsua kakkostyypin diabetesta sen oikealla nimityksellä? Ykköstyypin diabeetikoista (ilman omaa syytään parantumattomaan, erittäin hankalaan sairauteen usein hoikkina lapsina sairastuneet) on tosi hauskaa kuunnella näitä läskisamaistuksia ja lukea juttuja, joissa hehkutetaan sitä kuinka joku on "parantunut diabeteksesta" vain siksi, että on alkanut elää kuin normaali ihminen. Ykköstyypin diabeetikoille "jopa neljä kertaa mittaaminen" on muuten villi unelma sekin, kun ärhäkän epäloogisen autoimmuunisairauden kanssa pahoina päivinä saa lähinnä pistellä sormenpäänsä kipeiksi (useita kymmeniä kertoja päivässä)

On häveliästä porukkaa, ne jotka ovat lihottaneet itselleen kakkostyypin diabeteksen.

Mutta röyhistellään rintapieliä kun saadaan läskit karistettua. Elämä on täynnä urotekoja!

Kukaan ei mainitse ihmisiä jotka taistelevat pitäen alunalkujaan itsensä hoikkana. Kyllä se kakkostyyppi lymyää kaiken  aikaa selän takana ikäihmisellä, näillä sianlihan ja perunan ja kiisselin 

syöjillä, joka oli katsottu oikeaksi tavaksi saada energia jota lapsi kasvaakseen sota-ajan lälkeen   muka tarvitsi.

Vierailija

Jos minä laihduttaisin 52 kiloa, olisi pelkistä luistakin vain osa jäljellä. Pitää muistaa lähtökohta kilomääristä kehuskeltaessa.

Kyllä niin on! Jos on kerännyt vuosikymmenet rasvaa ympärilleen ja painaa 130kg- ei sitä olla silloinkaan vielä laihoja tai edes solakoita. Sitten anotaankin leikkausta yhteiskunnan varoin, että pääsee irti löystyneestä ja riippuvasta vatsanahasta. Jo on ihmisillä elämäntehtävä!

On muuten solakkana ja terveenäkin pysymisessä ihan verrannollinen taistelu. Se ei vain näy ulospain niin kuin liikalihavuus.

Onko tämä juttu nyt sitten sitä lihavien syyllistämistä, tai solakoiden? Saa muuten olla!

Vierailija

Aika kova urakka tosiaan.

4-5 tuntia joka-aamu sauvakävalyä.

Siinä ne aamupäivät meneekin.
Talvisin saattaa ottaa joskus koville.
Harva tohon pystyisi.

45.v takana ykköstyyppinä

Mitä ilmeisimmin kysymys tyypin 2 diabeteksesta. Toivoisin näihin diabetes aiheisiin artikkeleihin aina maininnan kumpi tyyppi 1 tai 2 on kyseessä koska ovat ihan erihoitoiset taudit.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat