Seppo Lindblom – hyvinvointia rahapolitiikalla

1304808

”Suomi oli sodan jälkeen niin köyhä, että näytti täysin mahdottomalta, että syntyisi tällainen suuri hyvinvointiyhteiskunnan tarina.”Lue koko juttu

Seppo Lindblom – hyvinvointia rahapolitiikalla

Kommentit (2)

Tämän artikkelin aiheeksi olisi paremmin sopinut "Orastavan hyvinvointivaltion kermankuorijat".

Lainaus:

"– Mauno Koivisto edusti toisenlaista tapaa tehdä politiikkaa. Se sopi minulle hyvin. Sitä kautta minusta tuli asiantuntija, joka osasi politiikan, sanoo lindblom, joka on pian 80-vuotias."

Sitä nämä henkilöt oppivat tekemään. Ja siksi tänä päivänä maassa ei saadakaan aikaiseksi mitään - nämä henkilöt kun valtoimeksi Kekkosen jälkeen päästyään tuhosivat jokaisen hyvin edenneen asian: asumisen, eläkkeet, rahapolitiikan, oman maan, puolustuksen jne. He oppivat politiikan... millaisen?... Ansiottomaan arvonnousuun mahdollistetut kaalimaan vartijat ja varakkaat silmät kiiluen kumarsivat M. Koivistoa ja bernstainilaista politiikkaansa. Muille ei hyvä heilunut - eikä heilu, sillä niin monen lukon taakse osasivat politikoida maan tilanteen tätä päivää ja vielä pitkälle tulevaisuutta myöden - ällöttää...

Pekka K., 62 v ja kusessa

P.s. Onneksi ihminen ikääntyy ja viratkin lopulta vapautuvat noilta tuhon lähettiläiltä. Siinä on eläkeläisenkin paikka kilistellä. Niin, ja kilistelenkin heti pormestarimallin puolesta, joka on etenemässä monissa kunnissa tänä päivänä, sillä he joutuvat taistelemaan asemansa puolesta joka neljäs vuosi, eikä se "Manunkin nauttima illallinen" enää kunnanjohtajille olekaan niin elinikäinen selviö.

Kekkosen mystifiointi ja oman luulotellun kurjuuden yleistäminen kuvaamaan kansakunnan tilaa on tietoista valehtelua. Monien, kuten itsenikin ahdinkoa ei voi vähätellä, mutta jo kävely terveyskeskukseen tai viimeiatään sosiaalitoimistoon kertoo, miten kansakunta on kehittynyt sodan jälkeen. Ansio ei kuulu SDP;lle, mutta Pikku-Limppu ja Mauno Koivisto ovat olleet taitavia suunnan valitsijoita, vaikkakin norsunluutornista, Suomen pankista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat