Vierailija

Nettideittaajan sanakirja

Empaattinen
Termi, jolla miehen on hyvä mainostaa itseään, ainakin periaatteessa. Naisen näkökulmasta empaattinen mies edustaa helposti ohjailtavaa tyyppiä, joka on uskonut kaiken horinan tunneälystä. Mies taas kuvittelee empaattisuuden olevan toivottava ominaisuus, jolla voi kohentaa omaa asemaa naisten silmissä. Valitettavasti tässä tapauksessa haetaan lähinnä miehiä, jotka kestävät naisten taholta minkälaista oikuttelua hyvänsä. Jos muuta ei keksitä, nykyajan tosimiehen pitää ymmärtää naisen universaalia kärsimystä tässä miesten hallitsemassa maailmassa.


"En hae seksiseuraa"

"En hae seksiseuraa" -ilmoituksellaan naiset haluavat pitää seksin vonkaajat muilla katiskoilla kuin omallaan. Pitkälliset empiiriset tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, että tämä ei suinkaan ole absoluuttinen totuus - nämä naiset ovat etukireydestään huolimatta seksuaalisia olentoja. He haluavat vain tällä tavoin säilyttää toimijuuden itsellään, ja varata oikeuden valita kenen kanssa he suostuvat petipuuhiin. Jos ja kun treffeille ilmestyvä tapaus on jotain aivan muuta kuin deitti-ilmoituksessa on annettu ymmärtää, niin eipä ole silloin pakko antaa. Jos taas kaveri on vastoin kaikkia odotuksia "tosi hottis ja ihana", puheet hitaasta etenemisestä unohtuvat nopeammin kuin Waldo's Peoplen "Lose Control" eurooppalaisten tietoisuudesta.


"Et pety"

Et pety ja rahat takaisin, jos et pety.


Flirttihirmu ;)

Flirttihirmut viljelevät iskusilmähymiöitään joka toiseen lauseeseen, kuului se sinne eli ei. Nokkeluutta tai omaperäisyyttä näistä ilmoituksista on turha etsiä, mutta onneksi idioottimaisia latteuksia löytyy senkin edestä. Miehillä iskusilmähymiöiden liiallinen käyttö antaa vaikutelman säälittävästä juntista, jolla ei ole aavistustakaan kuinka vietellä nainen. Naiset puolestaan vihjaavat, että kengät ovat mallia "kevyet" ja huumori on mallia "ei naurata". Altistava riskitekijä tälle sairaudelle on ammatillinen- tai opistotasoinen koulutustausta.

Hellä
Hellyyden konsepti voi vaihdella voimakkaasti sukupuolten välillä. Miehillä on etäinen käsitys siitä, että naiset pitävät hellistä miehistä. Käytännössä hellyys tarkoittaa miehelle kutakuinkin sitä, ettei hän saa työntää rakkauden valtikkaansa naisen lemmenkanaaliin lupia kyselemättä, vaan pitää edetä hieman hitaammin.
Naisille hellyys on jotain muuta. Heille hellä mies ei ajattele seksiä koko ajan vaan hän ymmärtää naisen kokonaisvaltaiset tunneperäiset tarpeet, ja osaa vastata myös niihin. Niin, vihjeeksi miehille: nainen ei syty kuin napin painalluksesta. Naiset tarvitsevat runsaasti emotionaalista läheisyyttä, turvallisuutta ja yhdessäoloa - ja kaikki tämä ilman seksiä. Sanomattakin on selvää, että tämä on useimmille miehille kuin keskiaikaista kidutusta, mutta hei, "there is no such thing as free lunch".


Herkkä

Naisilla: "Saatan puhjeta itkuun vailla minkäänlaista varoitusta."
Miehillä: "Minulla on vahvoja homoseksuaalisia taipumuksia, mutta peitän ne todella taitavasti."


Huumorintajuinen

Naiset, ja miehetkin jossain määrin, etsivät huumorintajuista seuraa. Koska jokainen on omasta mielestään huumorintajuinen, on huumorintajuisen seuran löytäminen vaivatonta.

Ihana
Ihana on ihana sana, jota ihana naissukupuoli käytti aikanaan ihanasti yksinoikeudella. Ja syystä käyttikin. Vanhaan kunnon aikaan mies oli taatusti homo, jos termi kuului hänen arkikieleensä. Enää ei voi olla varma, sillä sana on vakiintunut nuoren miessukupolven sanavarastoon. Feminiinisen sanaston yleistyminen yli sukupuolirajojen kertoo jotain suomalaisen yhteiskunnan naisellistumisesta - ja miehisyyden alennustilasta.

Iloinen
Kroonisen hyväntuulinen ihminen, jota ei huolet paina. Ainaisen iloiset persoonat ovat mitä rasittavinta seuraa. Heillä kun ei tunnu olevan mitään kontaktipintaa reaalimaailman tapahtumiin. Perusluonteenlaadultaan iloiset ihmiset tapaavat olla vähän yksinkertaisia tapauksia, vaikka tätä yhteyttä ei ole pystytty kiistattomasti todistamaan.

Juoksunsa juossut
Parasta ennen -päiväykseni on mennyt umpeen, ja nyt tarvitsisi kiireesti löytää vakituinen kumppani, tietenkin omista vaatimuksista tinkimättä.


Kielitaito

Tähän deittikysymykseen tavallisesti yli nelikymppiset kuvattomat miehet keksivät muka-hauskoja kaksimielisyyksiä, kuten "kehuttu on", "monipuolinen" tai sitten todetaan yks'kantaan, että "on". Tämä kertonee riittävästi ilmoituksen jättäjästä.
Hieman lievemmin jälkeenjääneet tapaukset laittavat englannin sijasta "lontoo". Helvetisti hauskuutta.

Kiltti
Ei pidä erehtyä luulemaan, että kiltteys olisi myönteinen asia deittimaailmassa. Sitä se ei todellakaan ole. Kiltit miehet ovat nimittäin selkärangattomia otuksia, joissa ei ole naisille minkäänlaista haastetta. Samasta syystä naaraat käyttävät näitä reppanoita sumeilematta hyväkseen.
Kiltit miehet käyvät kaupaksi spesifisissä tilanteissa. Jos naisen ex-mies oli väkivaltainen ja pulloon menevä, kiltti mies on virkistävää seuraa, joka ymmärtää naista. Kiltit miehet ovatkin suosittuja "reboundeissa", joissa nainen yrittää päästä edellisen onnettoman suhteen yli. Kiltti mies heivataan tosin mäkeen heti ensimmäisen selkärangallisen tullessa vastaan. Tästä huolimatta kiltin miehen usko naiskunnan ihanuuteen ei horju. He saanevatkin jonkinlaista masokistista mielihyvää, kun he pystyvät kestämään naisilta minkälaista kohtelua hyvänsä. Mutta koska nämä lievät masokistiset taipumukset vihjaisivat jostain mielenkiintoisesta miehen persoonallisuudessa, kiltit miehet tukahduttavat myös tämän puolensa tehokkaasti.

Kontekstin tiedostaminen
Ilmoitus aloitetaan jotakuinkin seuraavilla sanoilla: "En ole löytänyt elämässäni sitä mitä olen etsinyt, joten ajattelin kokeilla tätä kautta, jos vaikka tärppäisi. En ole epätoivoinen, katson vain jos vaikka jotain kehkeytyisi..." Ilmoituksen laatija tiedostaa, että "deitteily" on vähän häpeällistä toimintaa, eikä sitä kannata mennä kuuluttamaan ruokapöydässä toisille. Toisin sanoen, "Olen täsmälleen niin epätoivoinen kuin muutkin nettideittailijat, mutta olen vielä sen kieltämisvaiheessa".


Lapsirakas

Nainen on ehtinyt pyöräyttämään jälkeläisen tai pari jollekin muulle miehelle kuin sinulle. Eihän se haittaa? Eihän? Kaupanpäälle saat tavata viikonloppuisin naisen mielipuolista exää, joka ei kuulemma maksa elatusapua ajallaan. Toinen vaihtoehto on, että nainen on päättänyt lisääntyä vaikka miehestä riippumatta. Vastustamattomia tarjouksia molemmat.

Luotettava
Käytetään tavanomaisesti silloin, kun ei keksitä mitään muuta positiivista sanottavaa itsestä. "Luotettavat" miehet hakevat yleensä seksiseuraa "luottamuksellisesti". Ei siis haittaa, vaikka olisit naimisissa tai avoliitossa. Niin hänkin on.


Miehenalku

Miehenalku-määrettä itsestään käyttävät ymmärrettävästi nuoret parikymppiset miehet ja surkeimmillaan keski-ikäiset viisikymppiset miehet, joissa ei ole enää mitään alkuja vaan pikemminkin loppuja. Subjekti tiedostaa, että hänen pitäisi olla iän puolesta jo mies, mutta tajuaa todellisuudessa olevansa aivan keskenkasvuinen. Tunnustusta voidaan siis antaa rehellisyydestä ja itsetuntemuksesta, mutta aikuisuudesta ja kypsyydestä ei niinkään. Velvollisuudentuntoisuus ja sitoutumishalu eivät yksinkertaisesti kuulu menuun.


Miehen pituus

Yksi deittipalstojen olennaisimmista naisten miehille esittämistä kriteereistä. Miehen tulee olla aina ja kaikissa tilanteissa vähintään yhtä pitkä tai mielellään pidempi kuin nainen. Miksikö? Yleinen maskuliininen käsitys on, että nainen etsii kumppanista itselleen turvaa ja löytää sitä itseään pitemmistä (vahvemmista ja komeammista) miehistä. Tosiasiassa syy saattaa olla yksinkertaisesti naisten itsetunto-ongelmissa: nainen ei halua olla isokokoisempi kuin mies, koska se on epänaisellista. Kuka väitti, ettei sukupuolirooleja enää tiedosteta?


Mukava

Täytesana, joka voidaan lisätä mihin tahansa omakuvaukseen tai toivomuslistaan.


Muodokas

Ylipainoinen nainen. Naisella on hämärä käsitys siitä, että hän on lihava. Hän kuitenkin suhtautuu siihen optimistisesti korostamalla, että naisilla rasvakudos jakautuu tasaisesti koko vartaloon - siis myös rintoihin ja takamukseen.


Naisellinen

Ylipainoinen nainen. Lähellä sisartermiään "muodokasta". Joissakin tapauksissa voi tarkoittaa isoja rintoja häveliäästi ilmaistuna. Yleensä samassa paketissa tulee iso peräpää, valtavat reidet, vahvat pohkeet...

Nallekarhu
Nallekarhumaiset miehet ovat täsmälleen samanlaisia kuin oikeat karhut. No okei, pikkuriikkisiä vivahde-eroja löytyy, jos tikulla kaivaa. Karhu on Suomen suurin petoeläin, kun taas nallekarhu on naisen suurin lemmikkieläin. Karhun uljautta tai luonnetta näissä miehissä ei ole pätkääkään, mutta koko on sentään samaa luokkaa.
Nuorekas
Seuraa hakevien miesten ikä on suoraan verrannollinen heidän nuorekkuuteen. Mitä vanhempia miehet ovat, sitä varmemmin he ovat säilyttäneet nuorekkuutensa.


"Ota rohkeasti yhteyttä"

Paras olla rohkea.

"Ota selvää!"

Älä ota.


Puhukoon sukupuoli puolestaan -taktiikka

Kun subjekti tajuaa, ettei hänessä ole liiemmin kehumista, on ilmoitus tavanomaisesti lyhyt. Kirjoittajalla on kuitenkin sen verran tyylitajua, ettei ala pakertamaan itsesäälin sekaista vuodatusta kuinka kurjaa puuhaa yksineläminen onkaan. Jätetään se siis myöhemmäksi, jos joku erehtyy tarttumaan syöttiin. Taktiikkana on siis vedota siihen mikä lukijaa kiinnostaa: vastakkainen sukupuoli. Mitä vähemmän tekstiä, sitä enemmän tyhjiä aukkoja joita voi täyttää mielikuvituksellaan! Mielikuvitushan loihtii mitä kauneimpia kuvia todellisuuteen verrattuna. Näin ollen jopa täysin persoonattomalla ja mitäänsanomattomalla ilmoituksella voi saada vastauksia, olettaen että hakija edustaa naissukupuolta.
Miehillä on rankempaa, koska miehisen sukupuolen itseisarvo ei edusta mitään houkuttelevaa. Miesten vastaavankaltaiset ilmoitukset ovat tuomittuja vaipumaan unholaan.

Pyöreä
Selvästi ylipainoinen nainen. Toisin kuin ehkä luulisi, pyöreäksi itseään kutsuvat etsivät netissä ilmoituksillaan pitkää ja komeaa miesseuraa. Itsekriittisyys, mitä se on?

Rehevä
Harvoin käytetty termi ja syystäkin. Rehevyys terminä ei ole mitenkään esteettinen - saati sitten kutsuva. Sana viittaa liikakiloihin, eikä niitä ei ole tässä tapauksessa ihan muutamaa. Rehevät naiset voivat jopa olla ylpeitä ylipainostaan, mikä kertoo vakavasta itsekritiikin puutteesta.


Salaista seuraa

Skenaario on seuraavan kaltainen: Mies seurustelee vähintään vakavahkosti, mutta kuinka ollakaan seksielämä ei ole täysin tyydyttävällä tolalla. Salaisen seuran hakeminen on "se" korrekti ilmaisu, kun haetaan pelkkää panoseuraa. Sen suoraan sanominen olisi tietenkin epäkohteliasta, mutta onneksi sentään pettäminen sujuu ilman omantunnon tuskia.

"Sinkkuilu kyllästyttää mua" -periaate oman statuksen nostajana
Ovelaksi itseään luuleva henkilö uskottelee itselleen ja muille, että sinkkuilu on ollut heille täysin tietoinen valinta ja aikansa mahdollisesti jopa miellyttävä elämäntapa. Hah, joopa joo.


Sopusuhtainen

Sopusuhtaisuuden käsite on sumea, sillä toisen mielestä selvästi tukeva tai hintelä ihminen voi olla henkilön itsensä mielestä aivan sopusuhtainen. Ks. todellisuus-minäkuva -konflikti.

Söpö
Status, joka on menettänyt arvostuksensa liiallisen käytön vuoksi. Söpöys voi tarkoittaa käytännöllisesti katsoen mitä tahansa. Joku saattaa mainostaa olevansa söpö, koska on kerran elämässään kuullut sen joltain tolkuttomassa humalassa olleelta ihmiseltä, tai säälittävimmillään oman äitinsä suusta. Söpöllä viitataan usein suhteellisen tavallisen näköiseen ihmiseen, joka mielletään mukavaksi seuraksi. Ihminen on söpö silloin, kun hän ei aivan yllä kauniin tai hyvännäköisen kriteereihin.

Todellisuus-minäkuva -konflikti
Subjektin minäkuva on vinoutunut, josta seuraa kiusallisimmillaan täydellinen kritiikittömyys omaa ulkonäköä ja persoonallisuutta kohtaan. Esimerkkinä tällaisesta on itsestään huoltapitämätön, pysyvästi haavemaailmoihinsa eksynyt XXL-nainen, joka etsii itselleen treenattua ja hyvännäköistä miestä, jolla on tohtorin tutkinto. Niin ja rahasta ei tietenkään saisi olla pulaa.
Toinen vaihtoehto on ylimitoitettu itsekritiikki. Tällaisessa tapauksessa subjektin huono itsetunto johtaa oman arvon vähättelyyn, joka näkyy ilmoituksen tarpeettomana vaatimattomuutena. Tosiasiassa kyseinen persoona voi olla kauniimpi, älykkäämpi ja miellyttävämpi kuin kukaan edellisten neljänkymmenenseitsemän ilmoituksen jättäneestä, jossa kukin on kehunut itseään ällöttävän yksityiskohtaisella tavalla.


Toivomussikermä

Toivomussikermällä tarkoitetaan ekstensiivistä listaa vaatimuksista deitti-ilmoituksessa, jonka miehen tai naisen pitäisi täyttää. Listan tyypillisin laatija on noin kolmissakymmenissä oleva nainen, joka omien sanojensa mukaan tietää mitä haluaa.
Esimerkki toivomussikermästä: "Olethan aktiivinen ja pidät huolta itsestäsi. Ulkonäkösi on kunnossa, ja saatat olla tumma ja raamikas. Olet sosiaalinen ja tulet toimeen ihmisten kanssa. Sinulla on runsaasti ystäviä, mutta et pelkää yksinoloa. Olet kunnianhimoinen, mutta osaat silti nauttia pienistä asioista ja ottaa rennosti. Olet älykäs ja pystyt keskustelemaan syvällisesti, mutta olet myös hauska ja huumorintajuinen. Olet sovussa itsesi kanssa ja sinulla on hyvä itsetunto, mutta et ole kuitenkaan itserakas. Olet hyvin toimeentuleva ja akateeminen, mutta sinulla riittää aikaa myös minulle. Et käy baareissa usein, mutta tykkäät kuitenkin käydä ulkona silloin tällöin. Käytät alkoholia silloin tällöin hillitysti, mutta et ole alkoholisti tai absolutisti. Toivon myös, ettet polta, koska minäkään en polta. Olethan myös vähintään 180 cm, mallinkasvoinen, ja osaat pukeutua tyylikkäästi aikaasi seuraten..."
Tällaisten listojen laatijat ovat sanalla sanoen nirsoja. He haluavat kumppaniltaan kaiken mahdollisen ja mahdottoman samassa paketissa. Ironisesti toisesta päästä löytyy tyypillisimmillään jo parhaat vuotensa nähnyt n. 35-vuotias nainen, joka on onnistunut pitämään kohtuuttomilla vaatimuksillaan miehet loitolla jo toistakymmentä vuotta. Vaikka biologinen kello tikittää, ja kaikki ystävättäret ovat jo naimisissa, vaatimusten kohtuullistaminen ei tule silti kysymykseen, koska nykyajan vahvatahtoinen nainen ei tee kompromisseja. Tällaisten naisten mielessä maailma on kaareutunut heidän oman napansa ympärille, ja todellisuus siintää tuolla jossain kaukana. Toisin sanoen kyseessä on täysin toivoton tapaus, jolle on turha puhua rakkaudesta. Ihannepuoliso on lista vaatimuksia, jotka tulee täyttää - muuten ei hyvä heilu. Mies, olethan näille naisille täydellinen, sillä yhtään vähempi ei heille kuitenkaan kelpaa.


Urheilullinen

"Onhan sinulla kelpo kroppa, onhan?" Kyseessä on siis naamioitu toive treenatusta vartalosta. Se on samalla todiste siitä, että ulkonäkö on kuningas ja menevyys plussaa. Pullukat ja nörtit älköön vaivautuko.

Uros
Jos mies tituleeraa itseään urokseksi, on olemassa suuri todennäköisyys, että mies ajattelee jollain muulla elimellä kuin aivoillaan. Uroksen lahjat ovat muualla kuin korvien välissä, eikä paketti haarojenkaan välissä ole välttämättä kummoinen - ellei sitten satu pitämään pienistä ja pehmeistä paketeista jouluna. Katukuvassa uroksen tunnistaa parhaiten tyhjästä katseesta ja pullistelevista lihaksista. Urosta läheltä liippaavat variaatiot, kuten "tiikeri" ja "kolli", ovat kaikki saman ideologian kannattajia: molo ensin, muut sitten.
Vain kuvalliset vastaukset huomioidaan
Tyly ilmoitus, josta voidaan vetää kahdenlaisia johtopäätöksiä. Ilmoittaja kertoo toisin sanoen:
1) "Olen pinnallinen ihminen, enkä siedä rumiluksia. Eikä tällä asialla ole mitään tekemistä sen kanssa, etten ole itsekään ulkonäöltäni häävi!"
2) "Olen pinnallinen ihminen, enkä siedä rumiluksia. Minut on kuitenkin siunattu hyvällä ulkonäöllä. Olen ollut nettideiteillä joskus aikaisemmin ja panin merkille, ettei suomalaisten peruspessimismi ole lainkaan perusteltua. Osaavat mokomat kirjoittaa erittäin lyyrisesti ulkonäöstään!"


Vaatimuskäyrä

Vaatimuskäyrä pätee kohtuullisen mukavasti naisiin, jotka eivät ole olleet pitkässä suhteessa. Pitkät seurustelusuhteet, kihlaukset ja avioliitot voivat vaikuttaa radikaalisti vaatimuskäyrän trendiin. Vuosikausien tasapaksu suhde on omiaan todistamaan väitteet unelmien prinssin olemassaolosta yhtä todeksi kuin joulupukin. Toiselta kantilta nainen voi olla myös sitä mieltä, että kuka tai mikä tahansa olio olisi parempi kumppani kuin nykyinen saamaton, sohvalla makaava, suomalaisen miehen näköinen ja hajuinen olio. Näin ollen keskitytään siis ihan tavallisen, sinkkumielisen naisen oletettavaan käyttäytymiseen. Naisten vaatimuksissa voidaan tuoda esille kolme kulminaatiopistettä, jotka ovat noin 15-, 30- ja 50-vuotta. Nämä iät eivät ole ehdottomia totuuksia, vaan voivat heittää muutaman vuoden puoleen tai toiseen. Eritoten kolmenkymmenen tienoilla ennustettavuus on hankalaa, koska silloin erot yksilöiden kehitysasteessa ovat ehkä suurimmillaan.

Viisitoistakesäiset tyttölapset
Ellei tyttö ole jo 15-vuotiaana teiniprinsessa ja miestennielijä, hänellä ei ole vielä kohtuuttomia toiveita poikien suhteen. Nuoresta neitokaisesta olisi ihan kivaa, jos hän olisi mukavannäköinen ja -oloinen poika, josta voisi tulla oma kulta, jota rakastaa. Vaatimukset ovat siis varsin kohtuullisella tasolla, ja kauniille rakkaussuhteelle annetaan mahdollisuus toteutua. Yläasteella pitää nimittäin antaa pojille pisteitä siitä jo, että he eivät ole huorittelemassa jokaista tyttöä tai vonkaamassa piparia, vaikka tyttö ei edes harrastaisi leipomista. Samasta syystä osa tytöistä suuntaa katseensa suosiolla hiukan vanhempiin miehiin, jotka saattaisivat olla hieman kypsempiä.


Kolmekymppiset nyrpeät naiset

Noin kolmekymppiset sinkkunaiset ovat kärkkäitä esittämään myriadin vaatimuksia. Edelliset suhteet ovat olleet toivottomia räpellyksiä, joten nainen alkaa pohtia yhteistä nimittäjää epäonnistumisten sarjalleen. "Hmm, miehen kanssa ne kaikki ongelmat ovat tulleet, eli vastaus on tietenkin mies! Naisiltako muka puuttuisi loogista päättelykykyä - ja pyh! He eivät ole olleet riittävän hyviä minulle", ajattelee nainen tyytyväisenä itseensä. Hän päättelee, että ainoastaan mieskunnan eliitti voi olla riittävän tasokasta seuraa hänen kaltaiselleen rotunaiselle. Miehen pitäisi olla menestynyt kaikilla elämän saroilla, eikä epäonnistumisia katsota hyvällä. Tehdyt virheet kertovat elämästä - ja elämä tunnetusti haisee. Sosiaaliset konstruktiot ovat voimissaan, mikä voi ilmetä parinhakemisena vain omasta tai ylemmästä sosiaalisesta luokasta. Jotta jo itsessään kovat vaatimukset eivät olisi tarpeeksi karkoittamaan potentiaalisia kandidaatteja, kaupanpäällisiksi mies saa usein vastaansa epämiellyttävän kyynisen habituksen, joka on jalostunut huippuunsa lukuisten pettymysten saatossa.


Viisikymppiset aikuiset naiset

Vaatimuskäyrä laskee loivasti alaspäin lähelle nuoruuden tasoa, mutta se ei tietenkään tarkoita sitä, että vaatimukset olisivat samat kuin nuoruudessa. Yhteisiä tekijöitäkin löytyy, kuten takaisin saatu uskallus ja suvaitsevaisuus kohdata mies jälleen individuaalina. Vaatimukset vaihtuvat yhä useammin toivomuksiin, jotka nekin ovat kohtuullisempia. Enää ei odoteta kumppanin olevan Ridge Kauniista ja rohkeista, vaan riittää, että Ridgeä saa katsella rauhassa televisiosta. Silti huomattava osa varttuneista naisista on auttamattoman katkeroituneita: he pitävät miehiä kelvottomina tehtävään kuin tehtävään, joista tärkein on naisen miellyttäminen.
Vaatimuskäyrää voidaan havainnollistaa seuraavalla kuvaajalla.

Vaatimustaso
| .
| . .
| . .
| . .
|_____________________________
15 30 50 I kä

Vakioilmoitus
Kun haluat päästä mahdollisimman helpolla, eikä rahkeita juuri parempaan ole, tee suosiolla vakiomuotoinen ilmoitus. Silloin et ainakaan pistä silmään nolosti. Ilmoitusta on myös helppo lukea, koska samaa kaavaa on käytetty sadoissa muissa ilmoituksissa.
Vakioilmoitus koostuu karkeasti ottaen neljästä kappaleesta:
1) Kiinnostava aloitus. "Testaanpas nyt huvikseni tätäkin palvelua =)"
2) Minä vaadin näitä ja näitä ominaisuuksia sinulta. "Hakuses olis pitkää ja komeeta miesseuraa!"
3) Minä olen tällainen ja tällainen. "Oon 173 cm, mul on punaset puolipitkät hiukset ja vihreet silmät."
4) Persoonallinen lopetus. "Jos kolahti, niin ota yhteyttä!"

Vakioilmoitusta leimaa sen täydellinen tyhjänpäiväisyys. Se ei ota paljon, eikä totisesti pahemmin annakaan. Ei ainakaan pitäisi antaa. Tästä huolimatta miehet viehättyvät näistä yksinkertaisen oloisista pikkuilmoituksista, josta voi päätellä miesten etsivän ihan tavallisten naisten seuraa. Viestissä ei ainakaan ollut mitään että "etsitään isokaluista miestä antamaan minulle kunnon kyytiä, koska edelliset mieheni ovat olleet säälittäviä pikkupippeleitä", tai jotain muuta yhtä tahdikasta. Myös persoonallinen omaperäisyys (ei, lumienkeleinen tekeminen tai pulkkamäkeen meneminen ei ole omintakeista) saattaa karkottaa miehet pois - ajatteleva nainen on edelleen kauhistus.

Deitti-ilmoituksen lopetus
Deitti-ilmoituksen laatimisen raskaan työn jäljiltä on monella takki tyhjänä. Jossain väsyneen mielen perukoilla kaikuu kuitenkin ajatus, että lopetus kannattaisi tehdä tyylikkäästi. Sanoihan peruskoulun äidinkielenopettaja aikoinaan, että ansiokas kirjoitelman lopetus voi vastata arvosanaltaan puolta ainetta. Mutta kuinka ollakaan, mitään omaperäistä tai nokkelaa sanottavaa ei tule mieleen - niin kuin ei tullut silloin koulussakaan. Päätetään siis ilmoitus niin kuin ne kymmenet peruskoulun äidinkielen aineet, joissa ilmoitetaan epäsuorasti "loppu", että tyhmempikin tajuaa ettei teksti jatku enää. Deittailumaailmassa tämän vastine on: "Jos kiinnostus heräs niin lähetä mailii!"
Mitäpä siihen enää lisäisi.

Kommentit (12)

Olipa siinä kattava sanasto, hyvä. Noilla säännöillä kun deittipalstalla vierailee, ei pitäisi huteja tulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nyt meni haaveet. Mistä minä tollasen sanaston hanskaan, kun mielessä on ihan muuta. Onks nää opetusministeriöstä, kielitoimistosta ei ainakaan.

Psykologi J. R. Laing (?) kirjoitti Käyttäytymisen kuviot - kirjaansa mallin keskustelun avaamiseen. Kirjani on kadonnut, mutta kirjoitan mitä muistan. Mies: "Hei tyttö, sun vetes kuumenee". Nainen: "Sä et kyllä kasta siihen kikkeliäs." En lainaa tätä onnettoman lopun takia. Epäsuomalainen tyyli sen sijaan kiehtoo ja tuntuu terveeltä miesnäkökulmastakin.

Väitän: Mitä enemmän puhetta (varsinkin oppaista lainattua) sitä surkeampi suhde. Muuten olen rikkaan kielellisen vuorovaikutuksen kannalla.

Olipa siinä sanasto. Piti ihan käydä tsekkaamassa oma ilmoitus.
Se mikä kiinnitti huomion tuossa sanastossa, oli selitysten negatiivisuus. Et taida arvostaa nettideittaajia kovin korkealle?
Täytynee laatia uusi ilmoitus, jospa sitten kävisi parempi tuuri.
Nimim.Ei seksiseuraa etsivä, naisellinen nainen

Moi kirsikankukka55
Kyllä sun repliikit eri keskusteluissa aika kattavasti sut brändää. Sä voisit uusia profiilitekstin koostamalla sen linkeistä keskusteluosoitteisiin. :)) Vitsi, vitsi, hei...! -Kirsi

Anteeksi kirsikankukka55. En minä tollasta brändiherjaa heittäisi. Kirsi käytti mun läppäriä kun selkäni käänsin, eikä huomannut, että olin omalla nikilläni nettiET:ssä. Mutta sähän tiedät sen pimun tavat.

nummisuutari

Anteeksi kirsikankukka55. En minä tollasta brändiherjaa heittäisi. Kirsi käytti mun läppäriä kun selkäni käänsin, eikä huomannut, että olin omalla nikilläni nettiET:ssä. Mutta sähän tiedät sen pimun tavat.

Niin, tiedänhän minä sen pimun tavat. Anteeksipyyntö hyväksytty. Kannattaisi ehkä olla varuillaan niiden pimujen kanssa. Pistä läppäri kiinni, kun on pimuja kylässä. :)

Olipa pitkä rimpsu potaskaa! Asia on varmasti asianomaiselle elämän ja kuoleman kysymys! Mistä moinen kikkailu - oisko leelian lepotuoli tuttu!

En jaksanut lukea keskustelun sanastoa. Onko toi joku allegoria: "Pistä läppäri kiinni, kun on pimuja kylässä." Ihan kuin suoraan vinoilisit mulle, että mä olen vaarallinen, pitäis läppähousut kiinni, kun on pimuja kylässä. Kun mua kiusaa, että sillä on läppäri auki, mutta housut kiinni mun kaa. Vanha mies ja jotain vaivoja... Ajattelisit joskus munki asioita. -Kirsi

Lainaus:

En jaksanut lukea keskustelun sanastoa. Onko toi joku allegoria: "Pistä läppäri kiinni, kun on pimuja kylässä." Ihan kuin suoraan vinoilisit mulle, että mä olen vaarallinen, pitäis läppähousut kiinni, kun on pimuja kylässä. Kun mua kiusaa, että sillä on läppäri auki, mutta housut kiinni mun kaa. Vanha mies ja jotain vaivoja... Ajattelisit joskus munki asioita. -Kirsi

Voi Kirsi kulta, sitähän juuri teinkin. Jos on pimu kylässä, pitäisi tietysti keskittyä häneen,eikä surffailla täällä netissä.
Vanhoilla miehillä voi olla vaivoja, mutta eiköhän hellyys auta aika moneen asiaan.
Pistä se läppäri kaappiin ja istahda vanhan miehen syliin ja kaivaudu kainaloon. Voit vaikka vähän kehrätä. Kyllä ne vaivat siitä unohtuu, kun on lämmin tyttö sylissä.
Naisenergiaa peliin Kirsi :)

Kuka väittää ettei koolla ole merkitystä?

Ohjeistuskin on sen huomioinut, tässä lainaus:
Yksi deittipalstojen olennaisimmista naisten miehille esittämistä kriteereistä.
Miehen tulee olla aina ja kaikissa tilanteissa vähintään yhtä pitkä tai mielellään pidempi kuin nainen.
Miksikö?
Yleinen maskuliininen käsitys on, että nainen etsii kumppanista itselleen turvaa ja löytää sitä itseään pitemmistä (vahvemmista ja komeammista) miehistä.
Tosiasiassa syy saattaa olla yksinkertaisesti naisten itsetunto-ongelmissa: nainen ei halua olla isokokoisempi kuin mies, koska se on epänaisellista. Kuka väitti, ettei sukupuolirooleja enää tiedosteta?
--------
Juu, hienoa, että ohjeistaja on oikein paneutunut naisten itsetunto-ongelmiinkin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat