Nainen, jolta puuttuvat kulkuset

Piispa Irja Askola on lempeä nainen. Siihen nähden hän saa yllättävän paljon seksististä vihapostia.Lue koko juttu

Kommentit (7)

Mökin muori
Seuraa 
Liittynyt8.5.2014

Eiköhän se ole pelko ja ennakkoluuloisuus  josta se vihapuhe kumpuaa. Henkilökohtaisesti pidän papinvirkaa miehen virkana mutta tasa-arvon nimissä hyväksyn kyllä naispapitkin.

Vierailija

Samaa mieltä naispappeudesta mutta piispan virka kuuluu miehille. Nainen piispana ei voi olla riittävän jämäkkä "paimennettavilleen" jotka ovat pääasiassa miespappeja, joten nainen piispan virassa syö piispanviran uskottavuutta.

Joskaan ei nykyisin kaikki miespiispatkaan yltiöradikaalisuudellaan- ja suvaitsevaisuudellaan  edusta sitä  mitä piispalta odotetaan.

Pintava
Seuraa 
Liittynyt6.6.2015

Jos nainen sanoo asioita joita ei hänen odoteta sanovan tai jos hän on jämäkkä, hänet yhdistetään miesmäisyyteen. Pehmeä mies taas on kummajainen. Näitä ajatuksia rooleista elää sitkeässä edelleenkin.

Minulle ovat molemmat ertyisen mieluisia niin Askola kuin Mäkinenkin.

Vierailija

Minä kuuntelen mieluummin miespapin saarnaamista kuin naispuolisen. Jo siitäkin syystä, että naisen ääni ei yleensä ole niin kuuluva ja kantava kuin miehen.  Kai se on tottumiskysymyskin. Ymmärrän kyllä heitä, jotka katsovat että naispappeus on Raamatun vastainen.  - Kirkko on pahassa paikassa, kun yhteiskunta muuttuu. Osa seurakuntalaisista eroaa kirkon uudistusten takia, osa siksi kun katsovat että kirkko on liian vanhoillinen.

Vierailija

Luterilainen kirkko voisi ottaa oppia ortodokseista joilla ei ole ongelmaa naispapeista saatikka naispiispoista. Onneksi on vielä heitä jotka eivät ole lipsuneet maallisten paineiden alle vaan ovat pysyneet Jumalan sanan mukaisessa julistuksessa.

Jassu

Kirkko lukee Raamattua. Askola ei tunne Raamatua, sillä jos tuntisi, ei hän esittäisi pappia. Raamattu on selkeä tässä asiassa. Pappi on yhden naisen mies. Onko Askola mies?

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat